Ny musikk på spelelistene! Veke 42

Charlotte Qvale. Foto: Julia Naglestad.
Charlotte Qvale. Foto: Julia Naglestad.

Musikkredaksjonen er tilbake med nok ei oppdatering av A-og B-lista! Nok ein gong får du over 20 nye låtar du kan bange denne veka i pausane mellom ekstrem konsumering av sinnabrus i Dødens Dal. På lista finn du blant anna Gerald Ofori, Emilie Thømt, Robert Glasper, Charlotte Qvale og mange andre! 

Charlotte Qvale – «Bones» 

Første gang en låt av Charlotte Qvale fikk noe særlig oppmerksomhet var for 11 år siden, da hun ble Ukas Urørt med låten «One Move». Siden den gang har hun sluppet både album og singler, og det ryktes nytt album i 2022. «Bones» er på mange måter lyden av at det ordner seg, litt som det øyeblikket i filmen hvor de endelig får hverandre, kamera zoomer ut og musikken fader inn og overtar, og man sitter igjen med en tåre i øyekroken. «Bones» er med andre ord en veldig, veldig ålreit låt! 

– Emil Fjeldavli

 

Robert Glasper  – «Shine» (Feat. D Smoke, Tiffany Gouché)

Robert Glasper har vært lenge i geimet. Sammen med blant andre Chris (daddy) Dave har han gjort J Dilla-aktige beats til en fullstendig integrert del av det moderne jazz-lydbildet, og platen Black Radio er kanskje det ypperste eksempelet på akkurat dette. «Shine» er den andre singelen fra Black Radio-trilogiens tredje plate og i tillegg til Glasper og hans legendariske band har han på denne låten fått med seg D Smoke og Tiffany Gouché, som begge leverer fantastiske ting. Bare å glede seg til plata! 

– Emil Fjeldavli

Listesaken fortsetter etter musikkvideoen

 

Black Country, New Road – «Chaos Space Marine»

Black Country, New Road er tilbake etter debutalbumet For the first time som slapp 5. februar i år. «Chaos Space Marine» er første singel til oppfølgeren Ants from up there, som er planlagt allerede 4. februar neste år. Med denne singelen ser det ut til at det britiske bandet beveger seg noe vekk fra den mørke post-punken som har dominert materialet deres så langt, og heller i en mer sprudlende retning. For oss som liker tidlig Arcade Fire er den nye stilen i alle fall en fulltreffer!

– Simon Winther

 

Ma Jester – «Fugla Som Kvitrer» 

Den Oslo-baserte totningen Mats Gjetmundsen, hjernen bak Ma Jester, er ute med sin første lengre utgivelse, EP´en Fugla Som Kvitrer. På dette prosjektet har han fått med seg dyktige folk fra band som Fieh, Damata og Mall Girl, og sammen låter de fantastisk. Tittelsporet er genialt produsert, og gir assosiasjoner til både gammelt og nytt, og med kanskje en aldri så liten touch Radiohead i pianoet. 

– Emil Fjeldavli

 

Gerald Ofori – «HFS»

Multikunstneren Gerald Ofori slutter aldri å imponere, og Trondheims-artistens nyeste singel er ikke noe unntak. Gerald fortsetter å utforske det mørke og atmosfæriske grenselandet mellom elektropop og moderne r&b, og som vi har begynt å forvente fra denne kanten er både produksjon og vokalprestasjon på internasjonalt nivå. 

– Simon Winther

 

Aurora – «Giving in to the love»

Det har akkurat blitt annonsert at Aurora har fått det store ansvaret å avslutte Øya 2022. Med den knallsterke nye singelen «Giving in to the love» og nytt album på vei i Januar er det god grunn til å forvente at dette blir en konsert man burde prøve å få med seg! 

– Simon Winther

 

Cousin Kula – «Now That You´re Gone»

Britiske Cousin Kula gjør det britiske Cousin Kula gjør best, lager koselige lofi indiepop-låter. «Now That You´re Gone» er intet unntak, og låten omfavner lytteren med gamle synther, soul-aktig koring og knirkete, merksnodig gitar. Uttrykket er varmt, rolig, og nytes kanskje best med en varm kopp te mens man tenker på sommeren som var!

– Emil Fjeldavli

Listesaken fortsetter etter musikkvideoen

 

Sasinia – «she ran away»

Maja Eline Sasinia Dønnem fra Tromsø er ute med sin aller første singel, «she ran away» under artistnavnet Sasinia. Med et sukkersøtt poppete vers, etterfulgt av et rocka refreng som sparker og viser musikalske muskler, er dette en skikkelig godbit av en låt som virkelig griper fatt i lytteren. Produksjonen låter også som silke, og med en såpass sterk debut, er det lett å bli gira på å høre mer fra henne!

– Emil Fjeldavli

 

Moddi – «Bråtebrann»

“Bråtebrann” betyr å brenne kvist og lignende greier for å gjøre plass til nytt, og rydde jord. Moddis «Bråtebrann» føles som en rolig akustisk pønke-låt, og i og med at låtens innpakning er mollstemt, ettertenksom og akustisk, kan man undre seg om det egentlig alltid er en så god idé og brenne ned i hui og hast for å lage rom til nyvinning. Bråtebranner kan som kjent spre seg, og lage stor skade. «Bråtebrann» er også tittelsporet til platen som kommer 18. mars, så det er bare å begynne å glede seg!

– Emil Fjeldavli

 

Ingeborg Oktober – «EHD»

Jeg hadde ikke forventet å høre den Spellemanns-vinnende visesangeren Ingeborg Oktober gi ut en låt som bruker trommemaskin, men med «EHD» får man akkurat det: en visesang i kjent Ingeborg Oktober-stil, men hakket mer poppete, takket være trommemaskin og litt mer elgitar enn den gjennomsnittlige Oktober-låta. Den såre teksten sunget på nordnorsk uttrykker følelser som mange nok vil kjenne seg altfor godt igjen i; dette er fine saker.

– Aleksandra Simonsen

 

Langva – «In My Eyes»

Høvik-gutten Langvas andre singel i år, «In My Eyes», er en behagelig synthpop-låt med deilige hint av RnB. Med funky basslinjer og falsett-vokal høres dette ut som en ekte sommerlåt - kanskje akkurat det man trenger for å varme opp kveldene nå utover høsten.

– Aleksandra Simonsen

 

brenn. – «Jeg gir opp»

Som alltid gir brenn. deg fengende og energisk musikk. «Jeg gir opp» er litt mer rocka enn deres forrige singel, «Jeg blir så dum», og det kan man like! Dette er lekent og intenst, og jeg kommer til å ha denne låta på hjernen litt oftere enn det jeg skulle ønske. Gleder meg til å stenge meg inne på rommet mitt og skrike linja "så jeg gir opp!" inn i puta mi.

– Aleksandra Simonsen 

 

Kyss på halsen – «Young Skywalker»

Kyss på halsen har medlemmer fra blant annet Spielbergs og Ludvig Moon, og om du liker Ludvig Moons drømmende indiepop vil nok også musikken til Kyss på halsen falle i smak hos deg. Deres andre singel, «Young Skywalker», byr på rike synthlandskaper og stødig trommemaskin-rytme, bundet sammen av myk og vakker vokal. 

– Aleksandra Simonsen

 

Myra – «Illegale»

Fredag 15. oktober slapp Myra (endelig) sitt debutalbum, Bokser & Ballerina. Albumet viser fram Myra sine to sider, både den litt mykere pop-jenta og den hakket hardere rapperen, men det er på rap-låtene at hun virkelig skinner. Hennes dype og raspete stemme er kanskje Norges fineste rap-stemme, og den passer perfekt til en slik minimalistisk beat som man finner på «Illegale»: kun litt spretten bass, noen stødig trommer, noen få samples og litt synth-pynt sprinklet inn rundt omkring. Myra trenger ikke noe mer enn det, for stemmen hennes alene er nok til å gripe, og ikke minst holde, oppmerksomheten din.

– Aleksandra Simonsen

 

Helven – «if i could be like u»

Den Oslo-baserte sangeren og låtskriveren Helven beskriver sin egen musikk som noe som eksisterer et sted mellom himmelen og helvete (jeg har alltid tenkt at stedet mellom himmel og helvete er jorda, men det er nok ikke det hun sikter til når hun bruker denne beskrivelsen om musikken sin). Denne låta er en svevende drømmepop-låt med lo-fi-preg, mørkt og mystisk men samtidig lett å høre på. Dette er låta man hører på i nattemørket når man er på vei hjem fra et feilet nach, når høstregnet gjør det nesten uutholdelig kaldt, mens lyset fra gatelyktene speiles i den regnvåte asfalten. Det er vondt, men det er vakkert på samme tid. Det er himmel og helvete.

– Aleksandra Simonsen

 

Kills Birds – «Cough Up Cherries»

Det amerikanske bandet Kills Birds slipper sin tredje singel opp mot sin kommende andreplate Married, som slippes 12. november. «Cough Up Cherries» er en deilig, punkete indierock-låt med et lite hint av 90-talls grunge. Sanger Nina Ljetis stemme er den perfekte rocke-vokalen, det er rett og slett bare veldig behagelig å høre på.

– Aleksandra Simonsen


 

Athletic Progression  – «Canteen Culture»

Danske Athletic Progression lager deilige organiske beats. De tre drengene har sluppet to (dritbra) album, og er nå aktuelle med en ny singel, «Canteen Culture». Hvis man kan si noe om kantinekulturen i Danmark ut fra denne låten, så må det være at alle kantinene befinner seg i ultra-hippe, chille skybarer. Jeg vil flytte til Danmark. 

– Emil Fjeldavli

 

Zack Fox - «shut the fuck up talking to me»

Komiker Zack Fox gjør noe ekstremt uforventet og henter inn den legendariske produsenten The Alchemist for tittellåta til hans nye album. Resultatet er en herlig kombinasjon av fløyelsmyk produksjon og “stream of consciousness” aktig rapping fra en av de rareste hodene i hiphop. Zack Fox uttrykte tidligere at hiphop ikke var noe han skulle satse på, men jeg håper dette albumet og denne låta bare er starten. 

– Aksel Lessum

 

Marianne Sveen - «Look Away»

Marianne Sveen slapp skive nå på fredag! Morsomt! Folkesyngeren byr på en rolig og avslappa skive med hint av americana. Den siste skiva komplimenterer høstværet helt perfekt. “Look Away” med sin oppbyggende intensitet er en knallgod å nyte en kopp kaffe til i det høstmørket legger seg..

– Andreas Jensen

 

Combos – «Superboy»

Combos slipper sin andre singel for året, og den sparker akkurat så hardt og er akkurat så fengende som man har lært seg å forvente fra Trondheimsbandet. Combos spiller to konserter under Uka den kommende uka, og  «Superboy» vil uten tvil være en perfekt låt å dø i moshpiten til (med mindre Samfundet-publikummet har lært seg god moshe-kultur siden sist (antageligvis ikke)).

– Simon Winther

 

Sassy 009 – «Red Plum»

Sassy 009 lader opp til mixtapen Heart Ego, som slipper 22. oktober på Luft Recordings. Den siste singelen «Red Plum» er en nydelig elektropop-låt som gradvis bygger seg opp fra intim og innadvendt glitchpop til et heftig og maksimalistisk klimaks. Oslo-artisten fortsetter å imponere og overraske, og Heart Ego er definitivt et prosjekt man må få med seg!

– Simon Winther

 

Offentlig Sektor – «Hev og Senk Pult»

Bandet Offentlig Sektor har samfunnsoppdrag i å formidle historiene til alle aktører og involverte i det offentlige byråkratiet. Kara er tilbake etter en lang periode med hjemmekontor og slapp nylig låta «Hev og senk pult». En låt som er like morsom som den en er genuint catchy. 

 – Andreas Jensen

Listesaken fortsetter etter musikkvideoen

Frugaard – «Tiden»

Frugaard har sluppet debut! Gratulerer! Etter mange år i musikkbransjen kan han endelig skryte på seg ei egen norskspråklig skive. På skiva kombinerer han elektronika-, indie- og popelementer i ei god blanding. Det kommer best fram på låta «Tiden», som handler om å holde det ekte sjøl om man møter motgang. Frugaard kommer til Trondheim på Trykkeriet scene den første november, så det er bare å glede seg!

– Andreas Jensen

 

Emilie Thømt – «Loving You»

Emilie Thømt fra Bodø singeldebuterte tidligere i år med låten «Blurry», og har ikke hvilt på laurbærene siden. Hun slapp nylig to nye singler, «Loving You» og «Disconnected». «Loving You»er en mørk, men ikke dyster synthpop-låt som nesten kan gi assosiasjoner til vaporwave og den slags 80-talls inspirert musikk. Dette er en sånn låt du bare må sette på repeat, og forsvinne inn i. Emilie Thømts «Loving You» er et godt sted å være!

– Emil Fjeldavli

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte