Ny musikk på spelelistene! Veke 44

Loui & Lexus. Foto: Joakim Riise
Loui & Lexus. Foto: Joakim Riise

UKA21 er over, men vi held koken nokre veker til før juleferien. Musikkredaksjonen har funne fram sine favorittar frå den siste veka, og serverer det her. Sjekk ut denne veka si liste med låtar frå Loui & Lexus, Veps, Cherie Mwangi og mange fleir! 

Loui & Lexus – «Burde Gjort (feat. Åse)»

Loui & Lexus sin nyeste singel forsterker det allerede imponerende året Volda-duoen har hatt så langt, og fremhever de to rappernes allsidighet. «Burde Gjort» er en sårbar låt som perfekt skildrer usikkerheten man kan oppleve i et forhold. Singelen balanserer mellom pop og hiphop, med både et fengende refreng og sterke vers. Hvis du ikke allerede henger med, så er Loui & Lexus definitivt to navn å følge med på fremover.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen

Cherie Mwangi – «Sis»

Samtidig som de to fristilene «Dr. Miami» og «Like Me» endelig kom ble tilgjengelig på streaming, fikk vi også med en helt ny låt fra Cherie Mwangi. På «Sis» oser rapperen av like mye karisma og selvtillit som på den etterlengtede debut-singelen «Handsfree», og flowen er like hard som beaten fra ORIO (les: veldig hard!) 

– Simon Winther

 

Megan Thee Stallion – «Megan’s Piano»

På temaet rappere som endelig gjør fristilene sine tilgjengelig på streaming, så ga Megan Thee Stallion fansen sin akkurat en gavepakke med mixtapen Something for thee Hotties. Tapen samler en rekke fristiler, samt andre låter hentet fra arkivet. Blant disse finner vi «Megan’s Piano», bestående av et illevarslende piano perfekt for halloween (som Megan visstnok selv spiller), og utelukkende harde vers fra Houston-rapperen. 

– Simon Winther

Namasenda – «Shots Fired»

Svenske Nemasenda har gitt ut debut-mixtapen sin Unlimited Ammo på PC Music, og det er et fyrverkeri av et prosjekt! Nesten 40 minutter med euforisk elektropop, der «Shots Fired» er en perfekt avslutning på showet. Chipmunk-vokaler, synth som tar deg til en annen planet, og heftige trommer.

– Simon Winther

 

Backroad Gee – «Warning (feat. Stylo G)»

På sitt nyeste prosjekt Reporting Live (From the Back of the Roads) viser Backroad Gee frem stor bredde, og imponerer innen alt fra UK Drill til afrobeats og dancehall. På høydepunktet «Warning» har den britiske rapperen Backroad Gee har fått med seg jamaicanske Stylo G på en låt som henter fra alle tre sjangre, og resultatet er et varselskudd til alle som enda ikke har fått øynene opp for Backroad Gee.

– Simon Winther

 

Mall Girl – «Bubbly Cool Drink»

Oslobandet Mall Girl sin første singel i 2021 har den svært passende låttittelen «Bubbly Cool Drink» - dette er en sprudlende og forfriskende indiepop-låt som fenger på alle måter. Her får du lekne matterock-aktige gitarer og fuzz-bass sammen med sukkersøt vokal, som til sammen blir til en låt som bare klistrer seg på hjernen din slik som skoene dine klistrer seg til gulvet på et utested.

– Aleksandra Simonsen

 

Amalie Holt Kleive – «Kjære»

De få heldige som så Amalie Holt Kleive på Knaus i januar 2019, har nå i to år visst hvor jævlig bra hun er. Siden den gang har hun sluppet flere fantastiske låter, og hennes nyeste singel «Kjære» føyer seg inn i denne rekken gullkorn. «Kjære» er en rolig, atmosfærisk låt, som likevel er spennende. Med sin vakre stemme og kule harmoniske valg, i kombinasjon med smart produksjon, blir denne låten til et virkelig smykke. Jeg håper hun kommer tilbake til Samfundet snart, da skal jeg stå fremst! 

– Emil Fjeldavli 

 

Charlotte Dos Santos – «Patience»

Norske Charlotte Dos Santos har tidligere vært knyttet til Oslo-crewet Mutual Intentions-med blant andre Ivan Ave og Fredfades, og nå er hun aktuell med to nye låter. Patience er en digg låt med god vugg, der stemmen hennes virkelig får skinne. Dette er en av de låtene med en så god energi at den helst burde høres på repeat et par ganger før man eventuelt går videre til noe annet. Ta deg tid til litt «Patience» før du gjør deg klar for å ta fatt på en ny uke!  

– Emil Fjeldavli 

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

Masåva – «En som meg»

Masåva er rett og slett dritbra, og nå er de ute med sitt andre album, Er vi store nok nå?. Låten «En som meg» er en cocktail av bare bra ting, et catchy smart refreng, kule trommer, bass som groover godt, alt samtidig som den beholder rotfestet i folkemusikk-landskapet. En solid bænger som jeg håper å høre live når de spiller på Trykkeriet Scene 19. november!

– Emil Fjeldavli 

 

Moonchild – «Too Good»

LA-baserte Moonchild har i en årrekke produsert silkemyke låter som fungerer som balsam for sjela og øregangene. «Too Good» er også en sånn type låt, og vi kan dermed trygt si at Moonchild-toget tøffer videre i sitt vante spor. Dette er selvfølgelig en god ting, og jeg blir alltid glad for å få opp nye låter fra dem i feeden min!

– Emil Fjeldavli 

 

Margrete – «Fish Hooks»

 «Fish Hooks» er en elektronisk godbit av en låt fra den norske produsenten og låtskriveren Margrete. Med en produksjon som kan minne om en blanding av Radiohead, Aphex Twin og Boards of Canada er denne låta mørk og forførende, og dermed det perfekte soundtracket til den kalde overgangen fra høst til vinter. 

– Aleksandra Simonsen

 

Veps – «His Brother»

Skamfin låt fra ungbandet Veps. De har fått mye velfortjent oppmerksomhet i det siste, og har kanskje bydd på en av de bedre indie-EPene fra Norge i år. Den nye låta har masse deilig indiesjarm, og en god dose rockete energi. «His Brother» er en fantastisk låt å traske blant høstløvet med. 

– Andreas Jensen

 

Team Me – «Song for a Drummer»

Team Me er for meg lyden av ungdomsskolen, et band og et sound jeg nesten har fått et nostalgisk forhold til. Vi snakker her om et skikkelig norsk legendeband. Deres søte indie-sound er i god behold også på «Song for a Drummer», men det kan virke som om de har modnet litt fra den høye energien som de slo gjennom med, og det ryktes også at det kommer en ny plate til våren. Det blir spennende å høre hvor de er på vei, og jeg gleder meg til å se dem på Byscenen 2. april!

– Emil Fjeldavli 

 

Metronomy – «It´s good to be back»

Nå er det ti år siden jeg først hørte britiske Metronomy og albumet deres The English Riviera. Siden den gang har de dreid skuta bort fra gitarene og vanlig bandbesetning og mer i retning mot flere trommemaskiner og synther. «It´s good to be back» er en skikkelig godlåt, som kan minne litt om LCD Soundsystem, og deres mest synthete ting. Dette er en låt for de siste solnedgangene før vintermørket tar over! 

– Emil Fjeldavli 

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

Spidergawd – «Prototype Design»

Hele Norges Spidergawd har (heldigvis og bank i bordet) aldri vært borte, men nå er de likevel tilbake med to nye låter! «Prototype Design» er en låt av typen ørkenrock, som kanskje nytes aller best mens du børner nedover en øde landevei i trehundre-og-helvete, men funker også bra som en energi-innsprøyting til en sliten skrott på 3-bussen mot Dragvoll. 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

Beach Bunny – «Oxygen»

Det Illinois-baserte indiebandet Beach Bunny har siden utgivelsen av deres debutalbum Honeymoon blitt en TikTok-sensasjon - og det er lett å skjønne hvorfor. Hvis det er en ting Beach Bunny er gode på, så er det å lage korte og ekstremt fengende låter. «Oxygen» er intet unntak, dette er 3 minutter med ren, spretten pop-punkenergi som er veldig lett å synge med til.

– Aleksandra Simonsen

 

Kenneth Ishak – «Noisy River»

Norske Kenneth Ishak er kanskje bedre kjent som frontfigur i indierock-bandet Beezewax, men når han ikke lager musikk sammen med bandet lager han altså musikk som soloartist. Det er mange likheter mellom musikken hans og det som har blitt utgitt sammen med Beezewax, så om du liker Beezewax sin indiepop liker du garantert Kenneth Ishak sin hakket mer poppete indiepop. «Noisy River» er en av flere singler lagd i samarbeid med Lars Horntveth som produsent.

– Aleksandra Simonsen

 

Ludvig the Band – «All Blue»

Truls Ludvig Johnsen, eller Ludvig the Band som han har valgt å kalle prosjektet sitt for, har vist seg å være en svært produktiv musiker. På tre år har han gitt ut tre album som Ludvig the Band, og det ser ikke ut som om han har tenkt å til å roe ned produktiviteten noe særlig. Den nye singelen «All Blue» er en ambisiøs indiepop-låt med både strykere, blåsere og koring. Dette er virkelig oppløftende musikk - kanskje akkurat det de fleste av oss trenger i mørke novemberdager. 

– Aleksandra Simonsen

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte