Ny musikk på spelelistene! Veke 46

Poor Bambi. Foto: Thomas Hartvigsen Hambjørg.
Poor Bambi. Foto: Thomas Hartvigsen Hambjørg.

Endelig mandag, dagen alle har lengtet etter! Eller, kanskje ikke alle da, men musikkredaksjonen har i hvert fall gledet seg til å få lov til å gi dere fersk musikk på den oppdaterte lista. Du får blant annet ny musikk fra Poor Bambi, Ivan Ave, Halcyon Days og Langva. 

Poor Bambi – «Teddy Boy»

Det ferske Stavangerbandet Poor Bambi leverer med debutsingelen «Teddy Boy» hardtslående musikk som de selv beskriver som "brutal pop". Denne låta er en liten energibombe full av deilig rocke-ånd, med vokalist Sarah Hestness sin kraftfulle og perfekte stemme i spissen. 

– Aleksandra Simonsen

 

Bent Knee – «Casper»

Frirock, art-pop, metal, avantgarde, ja, hva kaller man sjangeren dette bandet spiller i? Med deres ferske album Frosting er det ikke godt å si, men det går klart under kategorien fet musikk. Låta «Casper» er fullspekket med en ekstremt prosessert vokal, synther i fleng, groovy trommer og generell øreporno. Liker du poppen din på den rare sida er du virkelig nødt til å sjekke ut dette bandet.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Diablo Swing Orchestra – «Out Came The Hummingbirds»

Det beste (og kanskje eneste) metalswingorkesteret er ute med sitt femte studioalbum Swagger and Stroll Down The Rabbit Hole og viser at de også er glad i datamusikk. Denne låta starter i en nærmest bossbattle-esque stemning, før det durer inn i et ekstremt fengende blåsegitarriff, med en god dose die antwoord/little big på versene og topper det med et eurovision-refreng. Det er mye og mer, og ekstremt fett. 

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Halcyon Days – «Hands of Time»

Oslo-bandet er ute med deres nyeste album Keep Myself From Sinking og viser at bra post-hardcore kan lages i Norge også. Denne låta blander de svevende og nærmest melankolske gitarpartiene med tunge breakdown, vegger av lyd og en vokal som er sinna og sårbar. Digger du å headbange i kollektivet er dette definitivt noe å sjekke ut før eksamensperioden tar overhånd. 

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Old Time Relijun – «Bionic Trunk» 

Navnet på bandet er tatt fra en Beefheart tekst og det gjenspeiler seg tydelig i musikken. Likevel står de på egne bein med mer konsentrerte låter og bruker frijazzen som krydder fremfor å skape kaos. Om man ikke liker musikken så anbefales det å høre gjennom låta 8 ganger, samme som eksempel kan trekkes til Matt Groening om Trout Mask Replica: “[...] in the 7th or 8th time, I thought it was the greatest album ever made [...]”. 

– Herman Østby

 

OCEAN DAZE – «Mercury (I Go)»

Soloprosjektet til Kamilla Santiago Neeraas har sluppe sin andre singel, «Mercery (I Go)», og det er ein låt med kraft, effektpedalar og kjensleladd vokal. Det er vilt å tenke på at Ocean Daze er eit einmannsprosjekt og ikkje består av fullt band. Neeraas veit kva ho driv med og det merkast når ein lyttar til låta. Lytt til «Mercery (I Go)» for å få nydeleg 90-talsrockinspirert haustmelankoli i øyret ditt, eller berre for å nyte ein godt produsert låt frå Trøndelag!

– Ingrid Nedrebø

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

¡BangBang Watergun! – «white gold»

Oslobandet ¡BangBang Watergun! har kanskje ikke gitt ut så mye musikk enda, men det de har gitt ut lover veldig godt for det kommende debutalbumet. Deres første singel, «disperse», var en fengende og dansbar låt med god energi, mens «white gold» viser bandet fra en litt annen side: tilbakelent og avslappet. Denne låta er rett og slett bare behagelig å høre på. Om tanken på eksamensperioden stresser deg i hjel, håper jeg at «white gold» kan hjelpe deg til å få tilbake hvilepulsen. 

– Aleksandra Simonsen

 

Ivan Ave – «What a Day!!!»

Eivind Øygarden, alias Ivan Ave, har etablert seg som en av de kuleste norske rapperne på engelsk. Med label/kunst-kollektivet Mutual Intentions i ryggen har han sluppet flere fete album, og er nå aktuell med låta «What a Day!!!». Deilige jazzete beats, produsert av Mndsgn, pluss en god dæsj Ivan Ave-magi, gjør dette til en objektivt dritbra låt. Gleder meg til å høre denne på Lokal 20. november!!!

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

Beharie – «Love Me»

Man kan si at gjennombruddet til Christian Roger Beharie kom med gjesteopptredenen på Thomas Dybdahls låt «River», som var med på hans forrige album. Siden den gang har han sluppet EP i eget navn, og nå også en ny singel, «Love Me». En kjærlighetslåt med et eneste ønske som budskap: elsk meg. Akkurat det kan av og til være mye å be om, men denne låten er lett å elske. 

– Emil Fjeldavli

 

Langva – «Call Me»

Med «Call Me» gir Høvik-gutten Langva oss atter en deilig, funky poplåt med RnB-preg. Hans silkemyke vokaler blandet med den lekne musikken er vanskelig å ikke la seg sjarmere av. Denne låta har til og med en liten sexy gitarsolo, hva mer kan man ønske seg? 

– Aleksandra Simonsen

 

Mona Krogh – «The Carnival»

På fredag slapp rogalendingen Mona Krogh «The Carnival», som er hennar andre singel. Krogh er ein god låtskrivar, gitarist og ikkje minst vokalist som dreg oss inn i eit deilig Nick Drake-inspirert vise/folk-univers. Det er behagelig å lytte til hennar mørke og ektefølte vokal, og dette er den perfekte låta å nyte ein kopp kaffi til på morgonen.

– Ingrid Nedrebø

 

Finding Neo – «feel the high»

Bergensduoen Finding Neo er Mathias Keilegavlen og Andrea Ådland, og sammen lager de digg, poppete neosoul. De har sluppet musikk jevnt og trutt siden 2018, og nå skal ryktene ha det til at det er en ny EP på trappene, så dersom denne faller i smak er det bare å glede seg til mer. Låten «feel the high» groover godt, og har nikkegaranti, med potensiale for “stankface” av basslinjen. Denne låten fungerer som en herlig oppkvikker og en sårt tiltrengt pause fra hverdagens mas og kjas, og kanskje spesielt nå i disse eksamenstider.

– Emil Fjeldavli

 

BERG – «So Solar»

Hvis det er én ting som aldri går av moten, så er det en solid bluesrockelåt. Den oslobaserte gitaristen/vokalisten Magnus Berg, eller bare BERG, står bak nettopp en slik låt, og har fått med seg et kremlag av de beste musikerne i Norge, som ellers bidrar i band som Fieh, Damata, Masåva, og en drøss med andre band. Gitarlyden er feit, trommelyden er feit, bassen perfekt, og refrenget smeller. Nåtid møter det beste fra fortid i denne låta her, som aller, aller helst skal spilles høyt. Kos deg! 

– Emil Fjeldavli

 

Kosmodome – «Waver II» 

Distrikts-Norge forbindes kanskje ofte med det trauste og jordnære, men Kosmodome fra Sunnfjord viser at også det utenomjordiske er å finne i en småkommune på Vestlandet. Bandets selverklærte “distriktsrock” er en god blanding stoner- og progrock, og deres nyeste singel beveger seg lekent frem og tilbake mellom det groovy og det luftige. Låten har et godt driv og hadde ikke slått feil som soundtracket til en kjøretur langs snirklete vestlandsveier en stjernefull kveld.

– Jens Waage

 

Agnete – «Linna Giella»

Det er rart å tenke på at det er hele 13 år siden Agnete med bandet The BlackSheeps vant MGPjr, og det er enda rarere å tenke på at alle vi som husker den seieren har blitt voksne. Først nå, etter over et tiår som artist gir Agnete ut sin første låt på samisk, «Linna Giella» - en skjør og sårbar kjærlighetserklæring til det samiske språket. Låta beskriver de vonde følelsene rundt det å miste språket og reisen for å finne tilbake til røttene. Denne låta kombinerer det vakre og det vanskelige på en veldig fin måte som får meg til å håpe på mer samisk musikk fra Agnete fremover.

– Aleksandra Simonsen

 

This Daze – «Skiptracing»

Få ting er fetere enn når Trondheimsbandet This Daze slipper ny musikk. I desember i fjor slapp de sin første EP, og nå er de aktuelle med låten «Skiptracing». Låten er energisk, og smart pakket inn med vrengete, shoegaze-aktige gitarer, i kombinasjon med en litt melankolsk klang i vokal og tekst. En energibombe av en høstlåt, og som alltid med This Daze er det jo bare å la låta stå på repeat. Hvorfor skal du høre på noe annet egentlig? 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen

Sjekk ut A- og B-lista på Spotify også!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte