Ny Musikk På Spelelistene – Veke 9

Orions Belte
Orions Belte. Foto: Nikolai Grasaasen

Det er allereie mars, du må faktisk sette i gong med bacheloren. Medan du gjer det kan du skru på              Radio Revolt og høyre på fantastiske program som Lytt på Nytt eller Under Utvikling. Musikk brought to you by verdens beste musikkredaksjon.

Orions Belte – Dearest 

Orions Belte gir oss en herlig indie-slager. Denne blir definitivt i spillelistene nå som vi går mot lysere tider. Fengende melodier i både gitarer og grøtete vokal (i aller beste forstand). Låta er absolutt å anbefale dem som liker janglepop og indie i søt harmoni. Det er også lett å sette pris på det svevende lydlandskapet de tar oss med inn i. Disse er verdt å følge med på.

– Mona Hynne

 

Still Woozy – «Rockyl»

Still Woozy har endelig sluppet en ny singel – hans første i 2021. Den lever absolutt opp til forventningene også – med en veldig chill vibe, akkurat passe fengende melodilinjer og maks fengende sound vil man i grunnen bare ha mer. Her må det nevnes at han også har sluppet musikkvideo, som absolutt er verdt å sjekke ut. 

– Mona Hynne

Musikkvideo:

 

Julien Baker – «Highlight Reel»

Julien Baker har endelig kommet med nytt album, Oblivions. Nest siste låt på albumet, «Highlight Reel» er både fin og fengende. Den har en gradvis oppbygging, og er sånn svært representativ for albumet. Teksten er fin og hun har mye fokus på det instrumentale, noe låtene hennes kler veldig godt.

– Mona Hynne

Isabelle Eberdean – «Focus on You» 

«Focus on You» er en fantastisk moderne poplåt med tydelige RnB-elementer. Trondheimsmusiker Isabelle Eberdean har en nydelig flyt og svai på låta. Isabelle blir å finne på Trondheim calling i år, og vi gleder oss til en EP senere i vår.

– Andreas Jensen
 

Frøkedal og Familien – «SØN» 

Med to soloplater og en Spellemannsnominasjon er Anne Lise Frøkedal et velkjent navn på den norske scenen. Nå har hun annonsert at tredjeplaten Flora kommer i mai, og «SØN» er første smakebit. Låta er et flott stykke atmosfærisk og dynamisk folk-pop med et helt nydelig refreng – rett og slett en helt uimotståelig kombinasjon. 

– Jens Waage

 

Shevils – «Scandinavian Death Star»

Hardcorebandet Shevils fra Oslo er i full fyr og flamme med den fjerde nye singelen «Scandinavian Death Star». Med riff som sparker og melodier som truer sint, tar låta for seg hendelsen hvor ferja MS Scandinavian Star tok fyr etter en antatt brannstiftelse og 159 mennesker omkom. 

– Victor Gonzalez

 

The Good the Bad and the Zugly – «Going Postal»

Ivar og gjengen er på banen med ny musikk kun uker etter at fjorårets skive Algorithm & Blues ble nominert til spellemannprisen. Scandirockens siste bastion leverer syrlig og hissig hardcoremusikk som vanlig. «Going Postal» er en låt om å sitte fast i en drittjobb uten noe lys i enden av tunnelen, framført med bånn trøkk som vanlig!

– Åsmund Swensen Høeg

 

Haich Ber Na – «87 Days» 

I forrige uke slapp den London-baserte artisten Haich Ber Na en herlig liten pakke framoverlent pop i form av EP-en From Then ‘Til Now. Åpningssporet «87 Days» er en fengende og dansbar låt som umiddelbart minner om noe av det mer lekne du kan finne i Jau Pauls katalog, men som samtidig er en perfekt introduksjon til den kreative popmusikken Haich Ber Na viser fram i sitt nyeste prosjekt.

– Simon Storvig Winther

 

Smerz – «Flashing» 

Den norske elektronika-duoen Smerz er endelig ute med debut-albumet Believer. «Flashing» – som var den siste singelen som ble gitt ut før vi fikk hele albumet – er en dvelende og intim poplåt som fungerer som en nydelig smakebit på hva den spennende duoen har å by på. (PS: anmeldelse av hele albumet kan du lese på underdusken.no!)

 – Simon Storvig Winther

 

Loui & Lexus – «SOM DE HER»

Om du trodde det eneste som produseres i Volda er journaliststudenter, så må du tro om igjen. Duoen Loui & Lexus viser med sin nyeste singel at Volda også produserer førsteklasses hip-house (også kjent den eneste sjangeren hvor det aldri har blitt lagd en dårlig låt). «SOM DE HER» får deg til å savne åpne utesteder og dansing på byen, og gir mersmak på det Loui & Lexus har å komme med i tiden framover.

 – Simon Storvig Winther

 

Noname – «Rainforest»

En av de flinkeste rapperne som er aktiv akkurat nå? En nydelig bossa nova-inspirert instrumental? En tekst om at de rike må spises og at regnskogen må reddes,  som samtidig er dypt personlig og vakker? Jepp, Chicago-baserte Noname sin nyeste låt er definitivt en du burde få med deg.

 – Simon Storvig Winther

 

Big Baby Scumbag – «Crank Dat Yu Gi Oh»

Florida er en tilsynelatende utømmelig kilde når det kommer til intens og skitten trapmusikk, og Big Baby Scumbag fra Tampa Bay har vist seg som en av de mest underholdende når det kommer til nettopp dette. Rapperens nyeste låt «Crank Dat Yu Gi Oh» er en nostalgisk hyllest til Soulja Boy og spillet Yu Gi Oh, men mest av alt er det en morsom og latterlig kul låt.

 – Big Baby Scumbag
 

When Saints Go Machine – «Still Running»
Med et nytt albumslipp innen rekkevidde, deler When Saints Go Machine enda en singel. Gruppa, som er basert i København, gir oss denne gangen en behersket, lavmælt og balansert låt. Med sin eksperimentelle elektropop i kombinasjon med myk vokal, gjør trioen det lett å starte i gang ei ny uke.
– Lisa Bye

 

The Pricks – «Nightlife Specks (Packed)»
Lettbeint og catchy rock fra Sandvika, her har du noe å gaule til i kollektivet. Man hører at gruppa er tydelig inspirert av musikk fra 60- og 70-tallet uten at det føles ut som en dårlig kopi. Den litt mer moderne sounden og nedbyggingen i bridgen skaper en god og innholdsrik låt for alle som elsker rask creedence eller throwback-indie. Morsomt, energisk og god låtskriving, The Pricks er helt klart noe som passer bra på en varm festivaldag så vel som istua i kollektivet.
– Sondre Sørensen Brønstad

Headless – «Line in Stone»
Hva får du om du hiver The 1975, Kings of Leon og en liten dose prog oppi blenderen? Det høres kanskje ikke ut som den kuleste komboen, men de vibbene som denne norske duoen gir oss med deres tredje singel er ikke til å tvile på. Med produsent Al Groves (Bring me the Horizon, Ko Ko Mo) bak spakene og sjukt godt samspill mellom de to hodeløse går vi inn i en verden av storslagen, hardtsparkende og catchy rock. Ikke stikk hodet i sanden, ta på airpodsa og lytt med en eneste gang.
– Sondre Sørensen Brønstad

 

Vi har som alltid oppdatert Spotifylista vår også, sjekk ut her: 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte