Ny musikk på spillelistene - Årets siste liste!

Kakkmaddafakka. Foto: foto.samfundet.no

 

Vi aner juleferien i det fjerne innimellom eksamenslesingen her i musikkredaksjonen, og sparker igang adventstida med årets siste spillelisteoppdatering. Utelukkende ny norsk musikk får æren av å geleide oss inn i årets mest stressa, men også hyggeligste måned. Vi får et etterlengtet gjenhør med KAKKMADDAFAKKA, en god håndfull lovende debutanter som Mia Berg og Ora the Miracle, pluss et bredt tverrsnitt av hva som rører seg ellers for tida. Under har vi skrevet noen ord om låtene, og med det så ønsker vi God Jul til hele verden (minus Donald Trump!) og takker for år. Vi høres på nyåret!

 

Crispy Carrot - «My Comfortable Home»

Med en EP og en singel ute fra før av, slipper norske, folkehøyskole-baserte Crispy Carrot en bunnsolid singel. De har selv coina sjangeren “alternative medidative soul”. Så svak for sjangre som jeg er, så slenger jeg meg på den. Gode vibber.

- Gunnar Hannibal

 

KAKKMADDAFAKKA - «Naked Blue»

KAKK er nærmest for en institusjon i norsk musikksfære å regne, med et anstendig knippe år på baken, uoffisiell tittel som landets beste live-band, utsolgte konserter i hele Europa, og en rekke bangers som fyller ethvert dansegulv med respekt for seg selv. «Naked Blue» er første smakebit fra en kommende skive, som ifølge dem selv er deres mest ærlige så langt.

- Even Steine

 

Ora the Molecule - «Sugar»

Hip, ny elektropop fra trioen Ora the Molecule, med medlemmer fra Oslo, Slovakia og Tyslkand. Det er sjeldent å høre den selvsikkerheten gjengen utviser i debutsingler, men i «Sugar» er alt på plass: Den lekre blandingen av fløyte, enkel synthbass, sparsommelig beat og leken vokalproduksjon vitner om at spikeren har blitt truffet på det berømte hodet.

- Even Steine

 

Steinar Raknes - «Folks & People (feat. Ola Kvernberg)»

Jazzbassisten Steinar Raknes er kanskje mest kjent for å være broren til sangeren Elbjørg Raknes fra Trondheim. På tross av at Raknes på plata Chasing the Real Things har tatt med seg den etablerte jazzfelisten Ola Kvernberg er dette ikke ei jazzplate, men et folksamaribed. Man kan kanskje si at Steinar Raknes leter etter det ekte i denne melankolske visa, Folks and People.

- Sofie Olaisen


 

Mia Berg - «Hurry»

Norske Mia Berg gjestet Knaus tidligere i høst, og imponerte stort med akkurat passe kompleks neo-soul, med dragning mot pop. Nå har hun sluppet sin debutsingel «Hurry», og sånn på tampen av året må det være lov å si at dette er en av artistene man bør holde et øye med framover. Litt melankoli i mørketida er hjertelig velkomment, «Hurry» blir å høre på Radio Revolt framover.

- Even Steine

 

Gold Celeste - «Lost Conversations»

Trioen kjent som Gold Celeste er ute med ny singel som trapper opp til deres kommende album. Det er deres første singel siden debuten The Glow som står som min personlige favoritt av norske album. Gruppen fikk ikke mye oppmerksomhet nasjonalt, men samlet god kritikk internasjonalt. «Lost Conversations» fortsetter tonen fra forrige album, men tyder på mindre støyete produksjon og kanskje en litt mer sommerlige tone? Bra blir det trolig uansett.

- Gunnar Hannibal

 

 

Hemmelig - «Shapeless»

Trondheimsbandet Hemmelig deltok nylig i musikkonkurransen TM:Live med låta «Shapeless», og markerer seg som et spennende tilskudd til Trondheims undergrunn. Med musikalske referanser i sprikende retninger, samla i en pop-rock-pakke med pianosløyfe på, aner man konturene av stor musikk, særlig i låtas ekstravagante outro. Spennende saker, vi tar med oss Hemmelig inn i jula, og gleder oss til fortsettelsen.

- Even Steine

 

The Other End - «Sleepwalking»

Bergensduoen The Other End har hatt skambratt framgang dette året, og fortsetter den gode trenden med siste singel «Sleepwalking». Dersom julemusikk hadde vært smakfullt og ikke handla om jul, så hadde det kanskje lått sånn her, for vi snakker vakker, sjelfull melankoli ikledd en prima produksjon med tygde på vokalsida.

- Even Steine

 

BISÅN - «Are You Gonna Make Me Happy»

Tidligere i år slapp BISÅN sin sterkeste singel så langt, da «Come Alive» var blant de beste rockelåtene på bjerget i de varme sommermåneder. Oppfølgeren, og neste del av oppløpet mot bandets debutskive «Are You Gonna Make Me Happy» er utvilsomt av samme kaliber, om så hakket mer up-tempo og nærmere tradisjonell blues-rock. For vi snakker rock uten mellomleggspapir her, midt i blinken for deg som savner ferskvarer uten trommemaskin og plastikkproduksjon.

- Even Steine

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte