Ny musikk på spillelistene - "Back to school"-spesial

Mörmaid - Foto: Guro Sommer Værland
Mörmaid - Foto: Guro Sommer Værland

Vipps var sommeren over, og skolebenken kaller igjen. For mange blir nok skolebenken digital, noe som kanskje ikke er ideelt. Men her er en liten fordel: når det begynner å bli for kjedelig i forelesning er det mye lettere å ta seg en pause med litt god musikk! Musikkredaksjonen har fylt denne ukens liste med godbiter fra hele sommeren, så her er er det bare å forsyne seg. Les hva vi hadde å si, og sjekk ut Spotify-listen nederst i saken.

 

Aminé - «Can’t Decide»

Aminé er tilbake med Limbo to år etter at han droppa ONEPOINTFIVE etter ein utruleg sterk oppkøyring med singlar som «Compensating» og ODB-inspirerte «Shimmy». «Can’t Decide» er ein av dei rolegare delane av albumet og har ein sjukt fet hook. Det nye albumet har like høg kvalitet som tidlegare og er ein sterk oppfølging på dei to første albuma til Aminé.

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

Myra - «Hundre»

Årets sommarbanger fra verdens fetaste Myra! Dette er god sommartrap i den stilen både svenskane og danskane masseprodusera for tiden. I låta leiker Myra seg med lette bars i den meir og meir kjende blandinga av norsk og engelsk, ein stil vi har fått mykje av det siste året i heile Skandinavia.

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

Lekende Lett - «Hold ut»

“Vi leverer kanskje ikke så ofte, men når vi leverer, leverer vi godt!” - skreiv duoen på Instagram då denne kom ut, og det stemmer fullstendig! «Hold ut» har fungert som ein konge sole-seg-sang denne somaren og ein må håpe på at veret held så vi får hørt på denne fantastiske låta i Høgskuleparken i heile august.

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

S1sco - «Sigrid Undset (feat. Yomi)»

Ein av FEBER sine favorittar av typen som går i finlandshette slapp denne hyllesten til 500-lappens Sigrid Undset. 21-åringen frå Stovner har hatt eit sterkt løp i 2019 og viser nok ein gong at han er ein som kan gi oss fantastisk bra hiphop.. På låta har S1sco med seg Yomi på eit vers og hooken, som er av den meir vokale typen. 

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

JAY1 - «TEE (feat. Loski)»

JAY1 vart brått populær i mars i fjor med låta «Your Mrs» som han fulgde opp med sitt første album: One Wave. Saman med Loski lagar Jay drithard UK Drill og leverer her ein av sine beste låter til no, det med ein litt forskjellig drillvideo som er like isete som AJ og BKAY beaten dei rapper over. 

- Magnus Vattekar Sandvoll

 

SG Lewis - «Impact» (Feat Robyn & Channel Tres)

Låta, som skulle ha fylt svette dansebuler til sola stod opp utover høsten, er likevel definitivt verdt å få med seg. SG Lewis leverer solid elektronika, og når han med seg på laget har selveste dronningen av klubb-slagere kan det ikke bli bedre. Med hook som fester seg til minne kan du lett blaste denne på høytaleren hjemme og plage naboene med litt herlig en-manns dansefest. 

- Tina Løvås

 

LÉON - «Chasing A Feeling»

Svenske Lotta Lindgren har vokst opp i musikkverden, og etter sin egen debut i 2015 har hun vært sterkt kritikerrost. Med «Chasing A Feeling» viser hun igjen at rosen ikke er ufortjent. Gjennom et elektrisk lydbilde som bygger seg opp rundt hennes vakre vokal skildrer hun følelsen av å jakte etter en ide av noe som ikke lenger eksisterer. Låta er en av fire singelslipp i forkant av hennes andre album Apart som er forventet i oktober i år. 

- Tina Løvås

 

Fenne Lily - «Alapathy»

Fenne Lily er ikke ukjent med å bruke musikken sin som et terapeutisk utløp for egne følelser og tanker. I «Alapathy», fra hennes kommende album BREACH, skildrer hun med dus vokal over et fortløpende lydbidle, følelsen av å bruke medisin for å dempe alle tankene som tar overhånd på en daglig basis. Etter Fenne Lily`s debut i 2018 har hun sakte men sikkert jobbet seg opp mot å bli et sterkt navn innenfor indie, og er definitivt en artist det er verdt å holde ørene opp for framover. 

- Tina Løvås

Mörmaid - «G.R.B»

Live Sollid Schulerud, som går under artistnavnet Mörmaid, tar oss med på en utenomjordisk reise med sin perfekte kombinasjon av vakker og melodisk vokal, blandet med hardbarka elektronika. Samlet gir den norske artisten og produsenten oss flytende elektropop, hvor hun leker seg med kontraster i lydbildet som spiller godt på hverandre. 

- Tina Løvås

 

Das Body - «On request»

Etter at Das Body slapp sin debut-EP i 2018, og etter å ha opplevd dem live på Trondheim Calling i år, har jeg lengtet etter å høre mer fra Oslo-bandet. Med sin nye singel «On request» oppfyller de ønsket mitt, og girer opp til albumslipp forventet i oktober. Låta er akkurat det man elsker med Das Body, mørk synthpop som mikser inn rocka elementer og lett får dansefoten til å rykke. Nå er det bare å glede seg til debutalbumet. 

- Tina Løvås

 

Carl Louis - «Portal to happiness»

Norske Carl Louis har holdt seg på banen etter at han valgte å forlate CLMD til fordel for solokarriere. Louis kan kanskje best oppsummeres som et norskt svar på Kevin Parker. «Portal to happiness» gir oss drømmende psykedelisk pop som var akkurat det en trengte i den stekende sommersola i juni. Så er det bare å krysse fingrene for EP-slipp senere i år.

- Tina Løvås

 

Lil Halima - «Friends»

Norske Lillian Halima Anderssen begynner nå å finne sitt fotfeste innen R&B-sjangeren. Etter debuten i 2018 har Lil Halima beveget seg gjennom både pop og hiphop, men har det siste året funnet sjangeren hun virkelig skinner i med hennes to utgivelser «Glue» og «Friends». Sistnevnte er en lettfordøyelig, men herlig låt som lett fester seg til minne og blir der. Nå når Lil Halima virkelig har vist hva hun er god for de siste to årene gjenstår det bare å håpe på et debutalbum i nær framtid.

- Tina Løvås

Everything Everything - «Violet Sun»

Det engelske bandet ga oss i sommer art rock til bilturen gjennom Norges fjell og fjorder. «Violet Sun» er en av låtene fra deres kommende album Re-animator, som slippes i slutten av august, og hvis dette er en indikasjon på hva vi har i vente er albumet definitivt noe å få med seg. I mellomtiden kan vi la «Violet Sun» rulle ut fra høytaleren imens vi nyter det siste av sommersola. 

- Tina Løvås

 

Musti - «Fremtiden»

2020 er kanskje et kjipt år på mange måter, men det er også året der Musti gikk fra å være en relativt mystisk artist med masse hype til å faktisk slippe masse (bra) musikk. På den Kapteinen-produserte «Fremtiden» fra EP-en Mellom Høyblokkene viser hun nok en gang hvorfor hun er norsk raps fremtid, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

- Edel Malene Farstad

 

Yora - «When You Fall»

Yora er en Tromsøbasert artist fra Trondheim, og «When You Fall» er hennes andre singel. Låten begynner sakte og rolig før et brått temposkifte endevender stemningen, og den når stadig nye høyder før klimakset mot slutten. Det er ingen tvil om at det ligger like store mengder talent og dedikasjon bak dette finpussa sluttproduktet, og det blir spennende å følge Yora videre.

- Edel Malene Farstad

 

Grim Pil - «årstall»

Duoen Grim Pil slapp tidligere i sommer en EP på Trondheimslabelet Stundom Records, som den første i en kommende trilogi. Prosjektet utforsker det moderne hiphop-landskapet og er innom både lystige rytmer og mørke, introspektive øyeblikk. Etter sigende kommer del to ut om ikke så altfor lenge, men før den tid kan du kose deg med «årstall», et dystert høydepunkt fra den varierte EP-en.

- Edel Malene Farstad

 

Annie -  «Dark Hearts»

Etter 11 år er Annie er endelig tilbake! Sangeren som var med på å definere den norske elektropoppen på 2000-tallet gjør seg klar til å slippe sitt tredje album «Dark Hearts» den 16. oktober. Hvis man skal dømme ut fra tittelsporet som slapp nå på fredag er det god grunn til å glede seg. Her får vi drivende og basstung synthpop av ypperste klasse. 

- Simon Storvig Winther

 

Britz -  «Tay Keith»

I vinter slapp Britz debut-EP’en Britz Szn. Selv om årstidene har skiftet opp til flere ganger siden den gang viser den Oslo-baserte rapperen på sin nyeste singel at det fremdeles er Britz-sesong. Gjennom den JNS-produserte låta viser Britz frem rå flow og karisma på både norsk, engelsk og det ghanesiske morsmålet twi, og det er ingen tvil om at dette er en artist man burde følge med på.

- Simon Storvig Winther

 

Gorillaz -  «Pac-Man (feat. Schoolboy Q)»

Det virtuelle bandet Gorillaz har brukt 2020 på å slippe en rekke singler som en del av noe de kaller Song Machine-serien. Samtlige av singlene, eller episodene, i denne serien har vært noe av det beste bandet har gjort på flere år. Episode 5, hvor vi finner «Pac-Man» med gjestevers fra LA-rapperen Schoolboy Q, er ikke noe unntak. Første halvdel av låta høres ut som klassisk Gorillaz, med en fengende melodilinje og vokal fra 2-D (Damon Albarn), før vi i andre halvdel får et av de beste Schoolboy-Q-versene jeg har hørt på flere år. 

- Simon Storvig Winther 

Gojira - «Another World»

Det tok bare fire år, men de leverte til slutt. Etter å ha gått gjennom sorgens fem stadier samtlige ganger kunne jeg endelig høre brødrene Duplantiere og co’s siste utgivelse. Som Frankrikes, og ett av verdens aller største metallband var hypen enorm. «Another World» fortsetter der forrige skiva Magma slutter. Gutta er ikke redde for å bruke alle strengene på gitaren. Denne singelen er en skikkelig bombe av et «comeback». Jeg gleder meg til mer!

- Åsmund Høeg

 

Mastodon - «Fallen Torches»

Atlanta-gjengen har slått seg sammen med turné-kamerat Scott Kelly kjent fra Neurosis og laget en skikkelig trykker. Denne låta er en perfekt blanding av det gamle og det nye Mastodon. Riffet er reinspikka sludge metal, men trommis Bran Dailor legger på et lag av den nyere lyden av bandet med lys og noe core-aktig vokal. Med tre ulike vokalister og et solid riff i bånn, går denne rett hjem hos meg.

- Åsmund Høeg

 

Goat the Head - «The Call of Ixodes»

Med stemmebånd så tjukke som trestokker og et riff så seigt som kvae er Goat the Head tilbake i det norske metall-gamet etter hele ti år uten en eneste utgivelse. Jeg har aldri hørt noe som ligner på denne låta og det er absolutt en kompliment. Brutal huleboer-metall som sparker knallhardt. Trommis Kenneth Kapstad har en rolig dag på jobb i denne låta, men det forsterker bare det seige uttrykket. Fett!

- Åsmund Høeg

 

Waste a Saint - «Textbook People Pleaser»

Trønderske Waste saint er ute med nok en singel etter at «Copperhead» droppa tidligere i år. Denne er en bluesete og seig jævel av en låt, med killer vokal og et lydbilde som minner om The Smashing Pumpkins. Dette er en kul låt, for kule folk med solbriller og sigg i kjeften. Du blir garantert en mer interessant person av å høre på denne låta.

- Åsmund Høeg

 

Barren Womb - «Hairy Palms»

Den finsk-trønderske duoen er tilbake med ny skive og er mer skranglete og deilige enn noen gang. «Hairy Palms» handler om den velkjente sinte fyren i mors kjeller som får utløp for sin aggresjon på internett. En av de sterkeste låtene på den nye skiva Lizard Lounge, en ny favoritt etter å ha hørt Old Money / New Lows til døde.

 - Åsmund Høeg

 

Tkay Maidza - «24k»

Den australske artisten Tkay Maidza slapp i august prosjektet Last Year Was Weird, Vol. 2 der man blant et vidt spekter av alternativ hip-hop finner denne låten. Stilen til låten lener seg mer på RnB, er noe techno-inspirert og minner meg veldig om den stilen Goldlink har vært med på å popularisere. Veldig passende at låten heter 24k.

- Thusan Arul

 

Dehd - «Flying»

Chicago-trioen Dehd slapp sin tredje plate i juli, og Flower of Devotion er definitivt verdt å få med seg. Platen er proppfull av minimalistisk, stemningsfull og brutalt ærlig indierock som leveres med en intensitet som drar deg inn fra første låt. Avslutteren «Flying» er et definitivt høydepunkt som oppsummerer det hele bra, og prestasjonen til vokalist Emily Kempf er intet annet enn imponerende.

- Jens Waage

 

Crack Cloud - «Ouster Stew»

Post-punk kollektivet fra Vancouver fungerer både som et band og som et utløpsrom for medlemmene, hvorav mange er tidligere rusmisbrukere. «Ouster Stew» fra deres nyeste fullengder Pain Olympics er et virvar av kantete gitarer, synth, funky bass og saksofon. Resultatet er både fengende og fargerikt, og anbefales for alle som er glad i det ukonvensjonelle.

- Jens Waage
 


Trist Pike - «Guide til Europas natteliv»

Trist Pike er ute med debutplate, og norsk deppesynth er tilbake på menyen! Bak duoens litt misvisende navn skjuler det seg egentlig to karer fra Oslo med en forkjærlighet for lystig synth, industrielle basslinjer og hjertet-utenpå-skjorta tekster om utenforskap og ensomhet. Det er en småsær kombinasjon som lett kan glit ut i det flaue, men musikken leveres med en genuinitet som drar det hele i land på en fortreffelig måte. «Guide til Europas natteliv» er bare en av godbitene som er å finne på Den problematiske drømmen / Patetisk og patologisk, et definitivt friskt pust på den norske musikkscenen.

- Jens Waage 

 

Daragh - «All Those Things»

Irske Daragh Wearen fra Trondheims-duoen Company Ink er godt i gang med soloprosjektet sitt, og har nå fire singler under beltet. «All Those Things» er siste i rekken, og Daragh viser igjen at han er en utmerket låtskriver med teft for fengende indierock med godt driv. Absolutt verdt å følge med på!

- Jens Waage

 

MC Magnus - «Sitter Fast»

I samarbeid med produsenten Puncherulle har MC Magnus sluppet sitt første album under Stundom Records ved navn Tjommi d’Money og her finner vi singelen «Sitter Fast». Dette er en ordentlig rap låt, med en behagelig jazz-beat med akkurat de instrumentene du ønsker innspill fra i en slik låt, samt lyrikk som sentrerer seg rundt det å være en rapper, gjerne da den beste. Det er en behagelig låt med myk flow og vittige ordspill. Hva mer kan man ønske?

- Aksel Henrik Lessum

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte