Ny musikk på spillelistene - Første lista i 2019!

P
Foto: Combos

Det føles som i går, men nå er det nesten to måneder siden produksjonsslutt og det har vært tørke av nye låter på lista. Ikke nå lenger! Redaksjonen har pumpa ut hele 17 låter som har kommet i løpet av jula og starten av januar. Her er det godt og blanda, med pop, skitten punk, rock og hiphop. Mange nye og ferske norske artister har sluppet singler eller album, så Norge er godt representert. Det føles godt å være i gang igjen! Forvent masse ny og kul musikk i ukene som kommer. 

 

Combos - «Degenerate»

Denne helt ferske Trondheimsgruppa slapp sin første singel 30. November og nå er de ute med en påfølgende EP. Gjengen leverer god gammal rockemusikk med en klask i trynet attitude. «Degenerate» er en låt du får lyst til å åpne en øl til mens du ufrivillig nikker takta. De er også booka til Trondheim Calling. God rock rett og slett.

- Åsmund Høeg

 

The Dogs - «Who’s Gonna Pay»

Ny skive fra de Trondheim Calling-aktuelle lausbikkjene fra Oslo. Denne låta beskriver livet på kritelista i klassisk skandirock-stil og er nok min favoritt fra Before Brutality. Høyt tempo og sinna vrengt vokal funker fortsatt på denne skiva som har den vanskelige oppgaven å fylle skoene etter The Grief Manual som kom i fjor. Låta er stødig, hard og frekk, men jeg lurer fortsatt på hvem som slapp ut hundene i første omgang tilbake i 2000.

 - Åsmund Høeg

 

Kjartan Lauritzen - «La meg være i fred»

Det er bare uker til Kjartan Lauritzen ventes å filleriste Storsalen med sin frekke dialekt og enda frekkere rim. Hva passer vel bedre da enn et rykende ferskt låtslipp? «La meg være i fred» er en breakup-låt av det energiske slaget, der melodiøs enkelhet og up-beat tvinger fram godfølelsen. Dette er flyt. Dette er fredag, mer Fredag enn Kjartan-låta med samme navn. Det er tilbake til byen etter jul, det er brusning i blodet og forventningene i et dansegulv.

- Iben Dahl

 

Blomst - «Penger i Madrassen»

Om du vil starte det nye året med punch og pondus er det «Penger i Madrassen» fra det tidligere Trondheimsbaserte bandet Blomst du skal høre på. Aggressiv, surfete garasjepunk med samfunnskritisk tekst - nam! Jeg spår denne låta en god fremtid i live-format, for terskelen for headbanging er særdeles lav med Blomst på scenen.

- Tiril HognestadRadiohead - «Ill Wind»

Det er sjeldent noe som gleder mitt hjerte mer enn en ny låt fra tungvekteren Radiohead.  «Ill Wind» er nok et eksempel på hvordan enkle, åpne lydbilder likevel kan bli så stort. Den har standhaftige trommebeats, mystisk gitar og leken synth. Alt toppet med Thom Yorke i sin beste form. Jeg sitter igjen med spørsmålet: «Hvordan får de det til, gang på gang?». Denne bør du sette på en mørk januarkveld. Tro meg, det er verdt det.

- Tiril Hognestad

 

Teksti-TV 666 - «Aidattu Tulevaisuus»

Der ingen skulle tru at nokon kunne lage noise-rock! Vel, Finland er jo kjent for litt hard musikk, men det er ikke så ofte de produserer noe annet en harry powermetal. Denne gangen har de truffet spikeren på hodet. Jeg aner ikke hva de synger om, men i følge google translate betyr låttittelen «inngjerda framtid», en følelse mange kan kjenne seg igjen i. Musikken er bråkete, fyldig og deilig tung. Med hele fem gitarister er de klare for å innta Radio Revolt.

- Åsmund Høeg

 

Lazy Queen - «Tamir»

Grungerock-bandet fra Oslo spiller skitten og god rockemusikk, ingen tvil om det. EPen deres A Sigh So Deep ble sluppet 11. Januar og er en solid prestasjon, med tekster om vanlige ting som ensomhet, bekymringer og å prøve dameklær. «Tamir» er siste låta på EPen, den binder på mange måter sammen albumet og sementerer stilen til artisten. Med litt sliten og overbærende vokal og en avsluttning som skrur tyngden opp tre hakk passer den lett inn i vår liste.

- Åsmund Høeg  

 

JUNO - «Mike»

«Dansbare poprefreng møter riffbaserte grooves og kompleks rytmikk» er måten JUNO beskriver seg selv. Og «Mike» er nettopp en sånn type blanding av deilig lettbeint pop og mer spennende jazzelementer. Til tross for en forholdsvis kort levetid har gjengen fra jazzlinja i Trondheim allerede rukket å spille på blant annet Edinburgh Jazz & Blues Festival og Chris Beetles Gallery i London og er en del av programmet på Trondheim Calling.

- Emil W. Hildebrand

 

Anja Skybakmoen - «Trying»

Anja Skybakmoen puster liv i pop-balladenes til tider kjedsommelige stereotyper med sitt nyeste opus «Trying». Med en bakgrunn i jazzens finurlige verden benytter hun seg av sin erfaring for å skape noe som kan bringe tårer til selv en 50 år gammel værbitt gubbes furete ansikt. Lydbildet er synthpreget, rytmene ambivalente, stemningen kald og resultatet bedårende.

- Ravn Næss

 

CLICHE - «Wake Up !»

Musiker, multitalent og fra en annen dimensjon. Rapperen CLICHE er et spesielt fenomen, men det hindrer ham ikke i å lage god musikk. Debut-EPen Robot Jesus EP fra 2018 følges opp med Butta ! og sparker i gang nyåret med seks ferske låter som bobler over av energi. Det er det i hvert fall ikke mangel på når EPen kickstartes med låta «Wake Up !».

- Emil W. Hildebrand

 

SAFARIO - «IDK MUCH REMIX (feat. Rejjie Snow)»

I jula slapp polsk-norske Safario sitt debutalbum KAPISKATE, og ble med en gang en av rapnorges største snakkiser. På remixen av «IDK MUCH» får han med seg den nord-irske rapperen Rejjie Snow og sammen leverer de slepne bars om å gi faen over herlig amelodiøse blåsere. Safario klarer det få rappere her til lands gjør: Å høres kul ut på engelsk.

- Sigurd T. Rønningen

 

Havara feat. Gauken - «Damkring»

Norges hardeste hiphop-beats kommer fra Sandnes om dagen. De innovative instrumentalene toppes av Havaraguttas mørke og mystiske engelsk-norske raplinjer. Dette er den tredje singelen gruppa har gitt ut, som forøvrig er debuten til gjesteartisten Gauken.

- Karstein Skogseth

 

Sharon Van Etten - «You Shadow»

Sharon Van Etten tar steget ut av folken med sitt nye album Remind Me Tomorrow og inn i samme verden som Patti Smith og PJ Harvey har vært frontfigurer for før henne. Mørkt og rått med gjennomførte tekster og store lydbilder. Et gjevnt over hyllet album som virkelig stadfester Van Etten i rockens landskap.

- Emil W. Hildebrand

 

Chrispy - «I Want To Tell You»

Norske Chrispy sparker i gang indieåret med debutsingelen «I Want To Tell You». Låta kler nedbørstunge vinternetter med blå minusgrader - melodisk, myk vokal og akkurat passe cheesy synther. Vi gleder oss til mer fra Osloartisten!

- Even Steine

 

Iris - «From Inside a Car»

De siste åra har det fulgt mye god popmusikk i kjølvannet av giganter som AURORA og Emilie Nicholas. Den 22 år gamle bergenseren Iris er siste tilskudd til den norske popmelankoliaen, «From Inside a Car» markerer oppløpet til hennes debut-EP som slippes i mars. Sart minimalisme med luftig arrangement og melodi som vokser på deg for hver gjennomlytting.

- Even Steine

 

Lil Halima - «Hold Me»

Norgesvennen Lil Halima holder trykket og kvaliteten oppe med sin nye singel «Hold Me». Jenta fra Troms har hatt stor suksess både her hjemme og internasjonalt, blant annet takket være sin solide debutplate love songs for bad lovers. Med «Hold Me» viser hun at til og med jenter fra rare steder i Norge kan lage sart pop på internasjonalt nivå.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Fredfades & Jawn Rice - «Groove Therapy»

To norske tungvektere har teamet seg opp og levert et solid utvalg av dansbare rytmer i form av albumet Jacuzzi Boys. Albumet kombinerer elegant den synthfunk-pregede hiphopen til Fredfades med Jawn Rices loungete deep house. «Groove Therapy» er akkurat det det høres ut som - tre og et halvt minutt med funk som blir mer og mer funky.

- Gunnar Hannibal

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte