Ny musikk på spillelistene - Tiårets første liste!

 

Vegard & Ivar Band
Vegard & Ivar Band - Foto: Anna Rogneby

Vi gir deg en pangstart på året, og serverer en liste med alt det beste vi har hørt på i jula. Lista er god og variert, med nytt fra blant annet Kvelertak, iris, Vegard & Ivar Band, Kamelen, Celeste, Amanda Delara og Tame Impala. Dette lover godt for 2020!

 

Kvelertak - «Crack of Doom (feat. Troy Sanders)» 

Etter fire år har gjengen i rockeinstitusjonen Kvelertak endelig begynt å gi ut singler i det de varmer oss opp til det kommende albumet Splid. «Crack of Doom» med legendariske Troy Sanders, bassist og co-vokalist fra selveste Mastodon, i kombinasjon med Ivar Nikolaisens skarpe skandirockstemme gir et helvete av en låt. Her er det rett og slett veldig mye å glede seg over. Norsk rock er definitivt på kartet igjen!

- Åsmund Høeg

 

iris - «cotton candy»

iris ga ut EP-en femme florale 4. desember, med det smått modige valget å ha ulike låtprodusenter for hver låt på EP-en. På «cotton candy» var det med hjelp av Mathias Wang and Askjell hun fant den riktige balansen mellom mørk popmystikk og catchy refreng. iris slapp debut-EP-en a sensitive being bare åtte måneder før femme florale, og finner sin egen bittelille nisje med vokaluttrykket sitt i kombinasjon med gjennomtenkte arrangementer og godt låtmateriale. Det anbefales å sjekke ut Facebooksiden hennes for både minidokumentarer og flotte julebilder med bestemor.

- Jostein Wigenstad

 

Vegard & Ivar Band - «(She Was) Dancing On the Sofa»

Bandet som har tatt på seg et forholdsvis lite kreativt bandnavn, har i løpet av juleferien gitt ut sin første låt sammen. «(She Was) Dancing On the Sofa» har et avslappet gitarriff og vokaler som står i samme stil. Bandet, som har fått med seg medlemmer fra blant annet de suksessfulle norske bandene Mall Girl og Fieh, har et godt utgangspunkt videre nå som de også nylig har signert med plateselskapet 9AM Records i Oslo. 

- Lisa Bye

 

Tame Impala - «Lost In Yesterday»

Det begynner sakte men sikkert å nærme seg neste albumslipp fra våre australske helter i Tame Impala. Vi skulle ikke vente lenger enn til andre onsdag i januar for å få høre neste singel ut, som er «Lost In Yesterday». Låta har med seg et raskt tempo og Kevin Parkers gjenkjennelige lyse vokal som får de fleste fans til å glede seg ekstra til albumslippet på valentinsdagen. 

- Lisa Bye

 

Jelassi - «Mattetorsk»

Da jeg hørte Jelassi sitt vers på Silvana Imams låt «Nenene» søkte jeg henne umiddelbart opp bare for å finne ut at det var nesten umulig å oppdrive solomusikk fra den unge artisten. Det endret seg heldigvis i desember, da hun endelig slapp sin debut-EP Port 43. Prosjektet lever absolutt opp til den enorme hypen rundt 21-åringen. Jelassi klarer å overbevise om at hun er et viktig tilskudd til hip hop-Sverige på debuten, som er fylt med levende historier fra oppveksten hennes, blant annet på høydepunktet «Mattetorsk».

- Edel Malene Farstad

 

Georgia - «About Work The Dancefloor» 

Fem år er gått siden sist vi hørte fra britiske Georgia. Når er hun endelig tilbake med sitt nye album Seeking Thrills, hvor av denne låta er et av høydepunktene. Fengende elektropop som man kan danse 2020 inn til, og la fortidens sorger viskes vekk. 

- Tina Løvås

 

Amanda Delara - «Er for alltid» 

Siden utgivelsen av den kritikerroste EP-en Rebel i 2017, har Amanda Delara definitivt vært et navn det er verdt å følge med på. Mye av sjarmen ligger i hennes ærlige låtskriving, hvor hun tar opp tema som ligger oss alle nær. Det er også dette som preger hennes nye EP Et lite stykke Norge. Igjen får vi føle den norsk-iranske artisten slik vi gjorde i hennes cover av «Gunerius» av Karpe Diem. «Er for alltid» er en rå og naken takk for hvordan hun får leve for evig gjennom musikken sin. 

- Tina Løvås

 

Kamelen - «Kingpin O.G  Remix (feat. Kingpin Skinny Pimp, Pastor Troy & Al Kapone)» 

Helt på tampen av november slapp Kamelen sin andre fullengder KINGPIN SLIM, og i alt fra produksjonstil til albumcover og tittel kommer det tydelig frem at dette er en ren hyllest til 90-tallets sørstats-hiphop. På remiksen til singelen «Kingpin» har Bergensrapperen til og med klart å skaffe gjestevers fra tre virkelige Dirty South-veteraner og pionerer. Det er rått å høre Kamelen side om side med det som sannsynligvis har vært forbilder og inspirasjonskilder, og alle tre stiller opp med sterke nok vers til at denne har holdt seg i rotasjon gjennom hele jula. Det kan forøvrig nevnes at Kingpin Skinny Pimps King of da Playaz Ball fra 1996 er et album alle burde sjekke ut!

 - Simon Storvig Winther

 

Celeste - «Stop This Flame» 

Den britisk-jamaicanske sangeren Celeste ble nylig plassert helt på toppen av BBC Musics Sound of 2020-liste, og for å feire ga hun oss en helt ny singel. På den enormt fengende R&B-låta «Stop This Flame» blir det raskt tydelig hvorfor nettopp Celeste er utpekt som det store håpet i Storbritannia for øyeblikket. Singelen holder et høyere tempo enn det vi vanligvis hører fra soul-sangeren, og drevet av Celestes imponerende stemme har den et utvilsomt hit-potensiale. Her er det bare å glede seg til hva mer hun har å by på.

 - Simon Storvig Winther

 

Harry Styles - «Fine Line» 

Rett før jul slapp Harry Styles sitt etterlengtede andre album, og tittellåta er en god oppsummering av resten av repertoaret. Igjen beviser Styles at det å gå vekk fra tenåringsklisje og ut av One Direction kanskje var noe av det beste han kunne ha gjort. «Fine Line» er en digg, psykedelisk pop-låt som viser talentet 25-åringen har å komme med. 

- Tina Løvås

 

The Blaze - «Somewhere (feat. Octavian)»

Franske The Blaze har fått internasjonal oppmerksomhet for sitt debutalbum Dancehall og ikke minst sine artistiske og kritikerroste musikkvideoer. Elektroduoens første singel i 2020 er et samarbeid med produsent og rapper Octavian, en nedstrippet og behagelig låt som passer bra til både vin og kaffe.  

- Nora Sæter

 

Field Music - «Only In a Man’s World»

Egenrådig og eksperimentell britisk Indiepop med tydelige Talking Heads-vibber. Man skulle tro David Byrne selv sto for hooket «why should a woman feel ashamed». Fra det ferske albumet Making a New World. For den eventyrlystne lytter. Hvorfor ikke starte det nye året med noe sært, godt og litt kårny?

- Frederick A. Baade

 

Free Nationals – «Oslo (feat. Callum Connor og T.Nava)»

Da Free Nationals slapp sitt første studioalbum sammen i desember, endte det opp med at det var omtrent det eneste jeg hørte på resten av juleferien. Det selvtitulerte albumet byr på et godt utvalg av låter innenfor RnB- og soul-spekteret som glinser med sine stjernespekkede features. Låta som definitivt må være på spillelista di fremover er «Oslo», som er en elektronisk og funky låt som også lett lar seg appellere av en starstrucked nordmann for bandets valg av tittel.

- Lisa Bye

 

Linni – «Kappganggang»

I midten av desember slapp Linni enda en ny singel som i kjent stil er å finne i trap-universet. Låta, med sin mørke trommerytme, er et lett og gøy tilskudd til rapperens diskografi. Samtidig er det i tro stil til den Linni vi kjenner fra før. Hans seneste singelslipp kommer omtrent ett år etter siste album, som ble utgitt helt på tampen av 2018. Derfor blir tålmodigheten for et nytt Linni-album derfor ekstra liten i disse tider.

- Lisa Bye

 

Tyler, The Creator - «Best interest»

I mai 2019 slapp det amerikanske multitalentet sitt femte album IGOR til høylytt applaus. På lille julaften ga han oss en tidlig julegave ved å på sin Youtube-kanal publisere to uferdige låter som dessverre ikke ble med på IGOR. «Best interest» og «Group B» er likevel gode tilskudd, og igjen viser Tyler oss hvorfor han lett kan kalles en av de beste innen hiphop for tida. Med låta følger en musikkvideo som han filmet uten musikk tilfeldig på ferie med et par venner. Videoen er likevel en perfekt refleksjon av låta, som også i seg selv drar nytte av å være avslappet og litt ukomplett. 

- Tina Løvås

 

MGMT - «In The Afternoon»

Den psykedeliske synth-pop duoen MGMT er tilbake med sin første singel etter Little Dark Age fra 2018, og det ser ut til at de bygger videre på den noe dystrere sounden fra albumet. Med disharmoniske synther og en mørk, slepende bass er «In The Afternoon» både fengende og stemningsfull, og en lystigere tone i refrengene står i fin kontrast til de dystre versene. Det er en spennende og velprodusert låt, som definitivt lover godt for duoens arbeid fremover.

- Jens Waage

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte