Ny musikk på spillelistene - Tiårets siste liste!

The Pinkertons
The Pinkertons - Foto: Rohdos Records

Vi har oppdatert spillelistene våre for siste gang dette tiåret, og da avslutter vi selvfølgelig med et smell! Her får du blant annet britisk dance-punk, spanske bangers, fengende indierock fra Bergen, og til og med en hyllest til BDSM fra Molde. Masse deilig som kan holde deg med selskap gjennom eksamensperioden og juleferien, frem til vi kommer tilbake på nyåret!

 

The Pinkertons- «It aint Love»

Det lokale Tønsbergbandet The Pinkertons har gitt ut denne godbiten av en garasjepoplåt. Produksjonen gir vibber mot The Raconteurs i godform, blandet med Norsk 2014 indie ala Disaster in the universe. Låta er nostalgisk og lener seg mot moderne retro rock, uten å låte gammeldags. Greit med litt kvalitetsindie å komme seg gjennom eksamenstida med.

-Tor Magnus Lund

 

VIKING_DEATH_TRAP.EXE - «I_E_DIN_PAPPA (BDSM_LOVE_SONG<3<3<3)»

Moldeduoen VIKING_DEATH_TRAP.EXE høres akkuratt ut som navnet tilsier. Med en kombinasjon av knallhard trap-produksjon og aggressive tekster skreket på Romsdals-dialekt, klarer de å skille seg ut fra det meste annet innen norsk rap for øyeblikket. Gruppas fjerde singel i 2019, «I_E_DIN_PAPPA (BDSM_LOVE_SONG<3<3<3)», er som de så pent informerer om i tittelen, en kjærlighetslåt til BDSM. Det heite ikkje au, det heite takk. God stemning. 

- Simon Storvig Winther

 

Moses Sumney - Virile

Moses Sumney har endelig annonsert oppfølgeren til det nydelige debut-albumen Aromanticism fra 2017. Dobbelalbumet Græ er planlagt i løpet av våren 2020, og «Virile» er første smakebit. Der forrige album besto av minimalistisk pop, tidvis nesten på grensen til ambient, er den nye singelen tydelig mer hektisk og tempofylt. Det er likevel fremdeles Moses Sumneys rå stemme og falsett som står i fokus, og alt tyder på at vi har mye god musikk i vente fra den amerikanske sangeren det kommende året. 

- Simon Storvig Winther

 

Unnveig Aas - «November»

Forfatter, låtskriver og artist Unnveig Aas slapp nylig den vanskelige andreplata Young Heart. Albumet befinner seg i den vidtfavnende kategorien singer-songwriter, med elementer fra pop, country og americana om hverandre. Resultatet er et varmt og vakkert høst-soundtrack, og den følelsesladde «November» illustrerer årstiden spesielt godt. At november er «the month of death», som hun synger, er det vel mange eksamens-stressa studenter som kan si seg enige i.

- Edel Farstad

 

Stay Young - «The North»

Entry of Exit Park er debutalbumet til det Bergensbaserte bandet Stay Young, og det er ikke til å legge skjul på at disse gutta hørte mye på alternativ rock og powerpop tidlig på 2000-tallet. Det er de absolutt ikke alene om, og dette er en sound jeg er mer enn glad for å høre igjen. Også så kortreist i tillegg! «The North» er et fantastisk eksempel på hvor kult det kan høres ut med fengende indierock fra norden. Topp gittarmusikk!

- Edel Farstad

 

Klack - «Discipline»

Klack er en duo som lager musikk innenfor sjangeren jeg nylig har lært at heter «Electronic Body Music». Greia er at man mikser industrielle elementer med dance, punk og synth-pop, og det fungerer overraskende bra. «Discipline» er en sinnsykt fengende retrobanger i nettopp denne stilen, og jeg leverer den herved fra meg med stemningsgaranti hvis du spiller den på full guffe på fest etter klokka elleve.

- Edel Farstad

 

Loose Buttons - «Something Better»

Mer gittarmusikk på Radio Revolt! «Something Better» er en fersk singel fra garagerock-gruppa Loose Buttons, og handler i følge bandet om å skape et liv man kan være stolt av uten å tvile på valgene man tar. På tross av den rimelig seriøse tematikken er låta overraskende oppløftende og fengende, og jeg noterer meg med glede at debutalbumet til Loose Buttons slippes på nyåret. 

- Edel Farstad

 

ROSALÍA - «A Palé»

Spanske ROSALÍA har allerede to fantastiske album bak seg. Med sin kombinasjon av flamenco og eksperimentell pop har hun markert seg som en av de mest spennende spansktalende artistene akkurat nå. Selv om mine egne spanskferdigheter er begrenset til å kanskje kunne bestille mat på restaurant, så er sangerens nyeste singel «A Palé», med sin basstunge og glitchete produksjon, så fengende at språk ikke blir noen hindring.

- Simon Storvig Winther

 

Mura Masa - «Deal Wiv It feat. slowthai»

Den britiske produsenten Mura Masa er kanskje mest kjent for låter som heller mest i retning pop og R&B, men når han nå samarbeid med rapperen slowthai for andre gang i år er resultatet nærmere dance-punk enn noe annet. Den energiske låta er så britisk at jeg får lyst til å dra ned på den lokale fotballpuben, drikke noen pints for så å bli slått rett ned, samtidig som jeg danser intenst gjennom det hele. 

 - Simon Storvig Winther

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte