Ny musikk på spillelistene - Uke 10

Kakkmaddafakka - Foto: foto.samfundet.no

To trøndere, en gjeng fra Dublin, noen amerikanere og en svart iskrem er blant artistene du får høre i denne ukas spillelisteoppdatering. Det blir gjenhør med gamle travere, oppdagelser av nykommere og og ny musikk fra stjerneskudd. 12 nye låter å kose seg med på lufta, i bilen eller i din nærmeste internetmaskin. Les saken, hør musikken og følg Spotifylista vår nederst i artikkelen!

 

Waste A Saint - «C.S.P. (Preach That Love)»

Den Trondheims-baserte rocke-kvartetten Waste A Saint leverer kraftige salver med sin nyeste singel. Her spares det ikke på noen ting. Låta inneholder trynekrønsjende gitar-fills og sjelverengende vokalprestasjoner som får enhver pinglete vestkants-pjokk til å føle seg som om han er med i en MC-klubb. En riktig kruttønne dette her altså.

- Ravn Næss

 

Helado Negro - «Pais Nublado»

Sart og melankolsk er adjektiver som beskriver Roberto Carlos Lange, aka Helado Negro, sitt siste album. Vakrest gjøres det på «Pais Nublado», der akustisk gitar og dempet perkusjon kombineres i albumets gjennomgående lave tempo. Som på albumet ellers veksler den ecuadoriansk-ættede artisten tekster på spansk med partier på engelsk. Slik får det autentiske også en populærmusikalsk helhet. Sømløs produksjon gir låta et atmosfærisk uttrykk, og gjør dette til det perfekte soundtracket å stå opp til lørdag morgen.

-Iben Dahl

 

Hollywood -  «Ricky’s Got a Secret»

Supertrioen Alaska, Van og Paskalev gjør det igjen. «Ricky’s Got a Secret», med sitt enkle, dog bombastiske arrangement, med en gripende tekst. På en sliten søndag blir dette nesten for meget for en trøtt empat, men aldri for mye likevel. Låta er for min del en av de beste de har gitt ut så langt i 2019, for Hollywood beviser nok en gang hvor fantastisk musikk man kan lage om man forener sine styrker. Jeg vil ha mer!

-Tiril Hognestad

 

Kari Faux - «Medicated»

Undervurderte Kari Faux er ute med sin andre EP for sin karriere med fem solide låter der hun tar for seg temaer som avhengighet og spontanabort pakket inn i funky synther og deilige basslinjer. «Medicated» setter i gang på en måte som minner gladelig mye om en rolig Kaytranada, mens Kari Faux legger ut om sin mangel på motivasjon i livet som fører til topper og bunner.

- Gunnar Hannibal

 

It Might Get Loud - «I Just Wanna Dance»

Trondheimsbandet It Might Get Loud er ute med en låt som lever opp til tittelen sin. Alternativ rock med et nostalgisk vink til rockens storhetstid, men også et pek fremover til dagens pop. Det litt rustne og fuzzy lydbildet gir den småmystisk følelse man blir nysgjerrig på. Men ikke tro dette er lavmælt av den grunn! For som sagt, låta lever opp til tittelen, og gir meg lyst til å danse.

- Maren Høgevold Busterud

 

Vampire Weekend - «Sunflower (feat. Steve Lacy)»

Nyheten om at Vampire Weekend skulle samarbeide med Steve Lacy (mest kjent fra The Internet) kom som en liten gledelig overraskelse, og her får vi endelig høre resultatet. Det høres ut som, ja, Vampire Weekend blandet med The Internet. Og det fungerer som dynamitt! Hundre bonuspoeng for den herlige scattingen som løfter låta til nye høyder. #scatisnotdead

- Katrine Andresen

 

FONTAINES D.C. - «Roy’s Tune»

Kvintetten FONTAINES D.C. tilhører en musikkscene fra Dublin som det er verdt å følge med på. Til tider absurde post-punk-inspirerte låter fremført som om de ikke kunne brydd seg mindre har hittil vært kjennemerket til bandet, og det følges opp med «Roy’s Tune» – en låt av det mer rolige slaget. Mye kan også tyde på at det bygges opp mot et album.

- Emil W. Hildebrand

 

Kakkmaddafakka - «The Rest»

Kakkmaddafakkas nye låt er en herlig power anthem som passer utmerket til det derre karaokenachet klokka seks på mens sola står opp. Gjerne med knyttnever hevet mot taket. Kanskje du er en av de heldige som har billett til den utsolgte konserten deres i Storsalen 23. mars?

- Katrine Andresen

 

Freddie Gibbs & Madlib - «Bandana (feat. Agent Sasco)»

Siden Piñata kom ut i 2014 har fans ventet på oppfølgeren til et av tiårets beste hiphop-album. Freddie Gibbs og Madlib har alliert seg for å slippe deres andre album sammen, nemlig Bandana. Slippdato for albumet er enda uvisst så det var mange som fikk et kort sjokk da de så at «Bandana» slapp. Ble kort litt skuffa for at det ikke var albumet som var sluppet, men det gikk fort over med en gjennomlytt av låta. Beaten er hard og Freddie Gibbs er Freddie Gibbs. Hva mer kan man be om?

- Gunnar Hannibal

 

Local Natives - «When Am I Gonna Lose You»

Når Local Natives returnerer med ny musikk etter 2016s Sunlit Youth, kan de by på hele to flotte låter. Min favoritt er denne, som tar for seg følelsen av tvil og angst i et ellers lykkelig forhold. Melodimessig er det den type musikk du setter på i bilen/på bussen (er «kjøremusikk» en egen sjanger?). Det nye albumet Violet Street kommer 26. april.

- Katrine Andresen

 

L.U:N.A - «Spesiell (feat. AVGVSTVS & Hiboux)»

L.U:N.A og AVGVSTVS har ifølge dem selv ikke på samme sko, og det er hjerteskjærende. «Spesiell» handler om et komplisert forhold som preges av at de to involverte rett og slett er ulike. Denne melankolien hører man også på det instrumentelle, som Hiboux har bidratt på. Runde og store synther svever over de typiske trap-rytmene og skaper en stemning som passer veldig til tema.

- Gunnar Hannibal

 

The Black Keys - «Lo/Hi»

Fem år etter at garasjerock-duoen The Black Keys slapp sitt siste album Turn Blue, er Dan Auerbach og Patrick Carney tilbake med mer. Skranglete og blues-infisert rock har ikke ‘Keys heldigvis lagt helt på hylla helt ennå, og det er en fornøyelse å se gutta traske nedover gamle stier. «Lo/Hi» er en låt som inneholder alt det som er forventet av Black Keys anno 2019: Et solid riff, en vinene gitarsolo og et stødig driv gjennom hele låta. Om ikke den mest originale eller kompliserte musikken der ute, så er jeg i hvert fall glad for at noen gamle travere endelig er å se igjen.

- Erlend Gylver

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte