Ny musikk på spillelistene – Uke 10

Gundelach - Foto: Tonje Thilsen
Gundelach - Foto: Tonje Thilsen

Mars er her, og musikken fortsetter å strømme på! Musikkredaksjonen har igjen gått gjennom det beste av ny musikk og valgt ut sine favoritter. Denne uken serverer vi blant annet elektropop fra Gundelach og Bendik HK, hiphop fra Dutty Dior, Finding Neo og Neste Planet, indie-prog fra Globox og akustisk pop fra Trondheimsbaserte singeldebutant Frida Blomberg. Vel bekomme!

 

Frida Blomberg – «Closer»

Musikkteknologistudenten Frida Blomberg gir oss en drømmende låt med tematikk som minner om en viss
Ne-Yo hit. Låta «Closer» er strippet for trommer, akkompagnert av et strykekvartett og gitar, og stemmen til Frida gir låta en svevende følelse. Nydelig låt fra en Trondheimsbasert låtskriver som det er verdt å følge med på. Anbefales til alle dere på Tinder hvis meldinger ender opp på @beam_me_up_softboi på Instagram. 

–  Thusan Arul

 

Finding Neo – «Question (feat. Vuyo)»

Neo-soul duoen Finding Neo har samarbeidet med rapperen Vuyo, og sammen har de laget låta «Question» som er hentet fra deres kommende EP. Du får servert el-piano, break beats og en framstilling av et forhold som har stagnert, til tross for at begge parter fortsatt prøver å holde det gående. En snedig referanse til «Ex-Factor» av Lauryn Hill i første vers av Vuyo, som også er en låt om et komplisert forhold, varmer mitt hiphop-hjerte. Det gledes til slipp av EP til våren!

– Thusan Arul

 

Perfume Genius – «Describe» 

Amerikanske Mike Hadreas, bedre kjent under artistnavnet Perfume Genius, gir oss en smakebit av sitt kommende femte album som forventes i mai i år. Låta skildrer akkurat hvor langt nede 38-åringen har vært. Gjennom forvrengt gitar og vokal gir han oss følelsen av hvor tungt livet iblant kan føles. «Describe» er fortsatt Perfume Genius slik vi kjenner og elsker ham fra før av, men i forhold til Hadreas sitt forrige album No Shape ser det ut til at det kommende albumet kommer til å gi oss noe mer intimt og upolert. Dette er noe vi absolutt ikke takker nei til. 

– Tina Løvås

 

Christine and the Queens – «La vita nuova» 

Den franske pop-dronningen overrasker med EP-slipp til høylytt applaus. Tittellåta til EP-en er akkurat det vi elsker ved Christine and the Queens. Diskopreget pop med dansbare rytmer, styrket av Heloise Letissier, som Christine and the Queens egentlig heter, sin særegne vokal. La Letissier ta deg med inn i sitt herlige univers av synth og dans, noe som videre kan oppleves i den tilhørende kortfilmen EP-en ble sluppet med. 

– Tina Løvås

 

Ane Brun - «Don't run and hide» 

43-åringen debuterer ny singel fra sitt kommende album som forventes i oktober i år. Med sin drømmende melodi og Bruns særegne vokal får låta et slags utenomjordisk preg. Låta har også et refreng som fester seg etter første gjennomlytting, som gjør at man lett får «Don't run and hide» på hjernen i flere dager.  

– Tina Løvås

 

Dutty Dior – «KOMMA»

Med en pangstart i 2019 er Dutty Dior klar til å utvide diskografien sin i 2020. Med singelen «KOMMA» produsert av in-house SDKT-produsent Pluto spiller Dutty Dior videre på sin unike stil i det rike norske
rap-landskapet som det nye tiåret har å by på.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Aminé – «Shimmy»

Det begynner å bli en stund siden vi sist hørte noe som helst fra multikunstneren fra Portland, Oregon. Den nye singelen flipper melodier, samples og albumomslag fra Ol’ Dirty Bastard sin store hit «Shimmy Shimmy Ya» fra 1995. Singelen slapp med en selvregissert video med det faste inventaret som er Aminé og hans nærmeste venner som klatrer i fjell, telter i skogen, koser med hunder og sykler på bysykler –
den største rap-drømmen?

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Neste Planet – «Midnattssol (feat. Linni)»  

Den gode duoen Neste Planet og Linni fortsetter samarbeidet som startet opp for fem år siden, og har denne gangen sluppet en drømmende og flytende singel sammen. Kombinasjonen av “Midnattssol” sin rolige beat og Linnis kjappe, karakteristiske rap er definitivt noe som skaper savn i kroppen etter sommer og solskinn.

– Lisa Bye

 

Gundelach – «My Frail Body (feat. Bendik HK)»

Gundelach forbereder seg på albumslipp den 27. mars, og tittelsporet «My Frail Body» er den nyligste smakebiten vi har fått på oppfølgeren til debuten Baltus fra 2018. Denne gangen har han fått med seg den Mutual Intentions-affilierte trommisen Bendik HK, som bidrar med en hard drum & bass-rytme til den ellers svevende låten, som ifølge artisten selv er en utforskelse av den menneskelige forbindelsen til naturen. Hvis resten av albumet følger i dette sporet er det bare å glede seg til slutten av mars!

– Simon Storvig Winther

 

Globox  – «Sverme Vrak»

Den norske duoen Globox har for øyeblikket bare to låter tilgjengelig for streaming, men det lille vi har fått høre så langt lover virkelig godt! Den nyeste singelen «Sverme Vrak» er en haltende og rå, progressiv noise-låt, som du egentlig aldri helt skjønner hvor er på vei, men som alltid byr på noe kult og spennende rundt hver eneste sving.

– Simon Storvig Winther

 

UNDERGRUNN - «Trapmobile»

17-åringene i Undergrunn er tilbake med sin første singel i 2020. Slik forventet er «Trapmobile» selvfølgelig og unektelig en banger. Tung autotune, deilig synthproduksjon og latterlig fengende hook – hva mer kan man ønske seg? Det kan umulig være lenge til Undergrunn vokser langt forbi navnet sitt i popularitet.

– Simon Storvig Winther

 

Me and You Va-Va-Voom – «Ski Arena»

Dette unge rockebandet fra Høyanger drar referanser tilbake til 1980- og 1990-tallets rock og hardcore. Energinivået er på topp i refrengene, mens versene ulmer under overflaten slik at det bygger seg maksimalt opp før det tar av. En klassisk oppskrift på god rock som Me and You Va-Va-Voom mestrer og gjør til sin egen. 

– Maren Høgevold Busterud 

 

Amalie Holt Kleive – «Usynlig»

Jazzmusiker Amalie Holt Kleive slapp debut-EPen Slippe i fjor, og er nå ute med ny singel. Kleive er utdannet jazzvokalist, og denne bakgrunnen merkes i musikken. På «Usynlig» blandes  jazzharmonier med solide beats og elektronika-synther og skaper dermed et særegent uttrykk som umiddelbart fenger. Dette er en vakker og velprodusert poplåt som viser at Kleive er en låtskriver det er verdt å følge med på.

– Jens Waage

 

Car Seat Headrest – «Can’t Cool me Down»

Indie-favoritt Will Toledo er endelig tilbake med ny musikk! I 2018 kom Twin Fantasy, en nyinnspilling av debuten fra 2011, så dette er første gang på en stund vi får helt nytt materiale. Og nytt er det – den lo-fi indierocken bandet er kjent for å spillle er lagt vekk til fordel for synth og trommemaskin. Den nye estetikken gir låten et mykere lydbilde, og med Toledos vokal som både er nedtonet og intens viser bandet at de fortsatt kan lage sårbar og emosjonell indie som både rører og lindrer.

– Jens Waage

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte