Ny musikk på spillelistene - Uke 10

Maud. Foto: Kristina Kvammen.
Maud. Foto: Kristina Kvammen.

Endelig mandag igjen, alles favorittdag! Eller, kanskje ikke alles da, men det er i alle fall musikkredaksjonens favorittdag. Eller… det er kanskje ikke det heller, men det er absolutt en dag, og det er den dagen vi får lov til å gi dere den nye og oppdatert lista med all den feteste nye musikken. På ukas liste får du ny musikk fra blant annet Maud, Undergrunn, Cold Mailman og Maraton. 

 

Maud – «Everything I Do»

Under artistnamnet Maud gav Kristine Hoff ut sitt debutalbum i 2021. Hoff har gjennom dei siste åra blitt ein annerkjendt produsent og eit friskt pust på den norske elektronikascena. Hennar nyaste singel «Everything I Do» viser at Maud også i aller høgste grad høyrer heime på klubben. Med ein heftig beat og autotunevokal er denne låta den perfekte danselåta når helga igjen melder sin ankomst.

– Ingrid Nedrebø  

 

Skalla – «Alt som ble ingenting av»

Enkelte kjenner kanskje Bendik Aunan best som komiker, men på debutplaten til bandet han er vokalist i er det lite humor å finne. Mørkets hastighet er en dyster, rå og skitten rockeplate som ikke er redd for å ta et realt dypdykk ned i følelser av elendighet og håpløshet. Åpningssporet «Alt som ble ingenting av» setter tonen umiddelbart, med en tung og slepende gitar og en vokal som oser av apati. Vi ser alle etter forskjellige ting i musikken vi hører på, og er du en av de som liker det mørkt er dette en låt og et album du definitivt bør sjekke ut.

- Jens Waage

 

Cold Mailman – «Squeeze»

Lyden av mørke og harde 90-tallssynhter blandes i låta «Squeeze» sammen med Cold Mailmans karakteristiske silkesmyke vokaler, og resultatet er en gåsehudfremkallende og nostalgi-frembringende perle av en låt. Hva mer kan man ønske seg? Dette er i hvert fall alt jeg trenger å høre på for å gjøre kjærlighetssorgen litt lettere å håndtere i nattemørket.

– Aleksandra Simonsen

 

Goofy Geese –  «Flor Amarelo (Para Você)» 

Norske Goofy Geese har sluppet sin første singel «Flor Amareno (Para Você)» fra deres kommende EP. Singelen er en sukkersøt sommerlåt preget av både ooz og wooz. Rett ditt fokus til denne gruppa hvis du er en fan av Jakob Ogawa og Mild High Club, for dette vil ikke skuffe deg. Med Verdensrommets Vetle Junker på produksjon og Young Dreams' Matias Tellez er det ikke overraskende at det høres ut som en drøm.

–  Hannibal Sökjer

 

Undergrunn –  «Perona & Perignon» 

Hvis det er et ord som kan beskrive Undergrunn når de leverer på sitt beste, så er det overskudd. Overskudd av kreativitet, overskudd av energi, overskudd av talent, og ikke minst overskudd av selvtillit. Alt dette får vi på gruppas første singel for året, der Oslo-rapperne lekent kaster linjer fram og tilbake mellom hverandre over en fantastisk fiolin-beat fra Loverboy og Rik Pappa.

– Simon Winther  

 

Fever the ghost - «Morning star» 

Her et pragmatisk rockeband som forsvinner i likheten med døperen Johannes til en bortliggende hule som den skrukkete eremitten de er. Etter albumene Crab in honey og Zirconium Meconium forsvant de i lang tid for så å komme tilbake for å slippe noen veldig annerledes singler. Her får du en bastardisert hyperpop-epik med et annerledes orientalsk futuristisk lydbilde enn det som er produsert før av de ambivalente kunstnerne. Dette er autotune vokal som bidrar til en fe-aktig sukkersyk neo-purpurr musikk, av stjernene som står i linje mot verdens kataklysmiske dommedag. Lyset i det verdens fremmedgjøring tilintetgjøres i et hvit lys av universets dempende staccato. 

— Herman Østby 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Angelo Reira, Big6y - «Tarantino»

Rapperen Angelo Reira har på «Tarantino» fått med seg Big6y, og resultatet er en fengende og digg låt som burde feste seg på alles hjerne denne uka. Dette er både spennende og avslappende på samme tid, akkurat slik som god bergensrap burde være (etter min mening).

– Aleksandra Simonsen

 

Jetsam, FiFi Rong - «Deja Vu»

Etter deltagelse på det ferskeste surdeigs-plutokrati technoalbumet til Yello, valgte FiFi Rong å satse en karriere på Avant-pop ala Björk, bare med en kinesisk vri. Her får du slappe dovne rytmer, harmonier i vakkert glassemaljelandskap med en stille, nysgjerrig og barneaktig røst av pop-kvinnekraft. Samt at Jetsam produserer denne melankolske sukkerbiten som løser opp den bitre galante kaffen. 

- Herman Østby 

 

Mall Girl – «Poolside Person»

Mall Girl serverer andre toner med «Poolside Person» enn det de har gjort med de forrige singlene fra deres kommende debutalbum, og sementerer med det at debuten kommer til å bli en god blanding av alt det beste Mall Girl har å by på. I motsetning til deres forrige singel, den beroligende balladen «For Hannah», har «Poolside Person» den perfekte mengden støyete gitarer og frenetiske trommer til å vekke deg opp på vei til en litt for tidlig forelesning, så sett den på, og bli oppkvikket av denne energibomben av en låt.

– Aleksandra Simonsen

 

Maraton –  «Perdurant Lives»

Oslo-bandet Maraton er ute med første singel siden debutalbumet Meta fra 2020. «Perdurant Lives» er en tung poplåt, drevet framover av en heftig synth og en nesten ulovlig fengende melodi. Med denne singelen spiller Maraton tydelig på den tradisjonelle, kalde skandinaviske poppen, men bringer samtidig sin helt egne tvist. Resultatet er ei låt som lover svært godt for det neste som kommer fra denne kanten. 

– Simon Winther  

 

The Den, Nick Mighty, 645AR - «Cyberpunk» 

«If ain't on Apex Legends I don't smoke a scope». Dette er øre-lureri i trap-hop, med The Den. Her får du tekniske mikrobølgeovnbeats med mekanisk Windows 7-synth støvsuge-estetikk, og Helium-tregrensemann med kastratsang-talent lurende under hudkremen som skjuler herr 645AR, det eneste menneske med kommersiell pubertet. Og samples fra bestefar-arkivet av obskøne vaskemaskin-lyder som drypper i techno-sukkerspinn cymbal-øvelseskjørende driv.

– Herman Østby 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Selma French –  «Listen to the Kids» 

Låtskrivar og felespelar Selma French har lenge vore synleg på norske konsertscenener, då som medlem av mellom anna Morgonrode og mykje omtalte Måsåva. «Listen to the Kids» er derimot det første vi får høyre frå hennar soloprosjekt. Låta er, som ein kanskje kan tolke ut i frå tittelen, ein protestlåt med bodskap om å få politikarar til å høyre på kidsa sitt klimaengarsjement. Dette er ein dagsaktuell låt ikledd 70-talsinspirert visefolkdrakt som kan karakteriserast som ein sterk debut frå French som slepp plate seinare i år.

– Ingrid Nedrebø  

 

Soul Glo – «Driponomics (feat. Mother Maryrose)» 

Den Philadelphia-baserte hardcore-gruppa Soul Glo har flere ganger eksperimentert med hiphop-elementer i musikken sin tidligere. På bandets nyeste singel «Driponomics» lar de hiphopen ta full overhånd, og leverer med det en intens, bråkete, og, i mangel på et bedre begrep, fullstendig sjuk industriell raplåt. Mother Maryrose bidrag her er den beste, mest overbevisende introduksjonen jeg har fått til en ny rapper på lenge. Sammen med den like fantastiske singelen «Jump!! (Or Get Jumped!!!)((by the future))» tyder alt på at Soul Glo neste album Diaspora Problems, ute 25. mars, er et album man må få med seg!

– Simon Winther  

 

Becca Stevens, Attacca Quartet - «45 Bucks (arr. William Stevens)» 

Grammy nominert vokalist Becca Stevens velger riktig arsenal når lager musikk med Attacca Quartet for å lage en folk, pop og samtidsmusikk låt som er bløtlagt i rosende melodier, kontrastene utspill, velsnekra ostinater. Her snakker vi reell popmusikk for allmenn, allmuen og din nabo med smaken for alt Beethoven som hater The Beatles: "Orker ikke sånt rock and krøll. Næmen dette svongte, slangte og geileida føddene i realitetsoppdrett av musikalsk vidunderlig kreativitet!". 

– Herman Østby 

 

Hør all musikken samlet i Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte