Ny musikk på spillelistene - Uke 11

Foto: Håkon Borg

 

Redaksjonen er virkelig i siget denne uka! Vi har dansbar gitarmusikk, vi har funky nordnorske reggeabeats, vi har melodisk hardrock, vi har hiphop metta av bars og vi har selvsagt det ferskeste fra indiescenen! Stropp deg fast i setet og la ukas fyrverkeri av ei liste slå deg rett i trynet. Les saken, se musikkvideoene og følg lista vår på Spotify nederst i saken!

 

Aiming For Enrike - «Hard Dance Brainia»

Aiming For Enrike tar et stort steg ut på dansegulvet med sin nyeste låt «Hard Dance Brainia», en futuristisk og eksplosiv sak. Etter min mening er dette et av Norges beste liveband, og flaks for deg, så spiller de i Klubben 30. mars. PS: trenger du noen fete moves? Sjekk ut musikkvideoen!

- Katrine Andresen

 

Kongle - «God natts søvn»

Bergensbanden Kongle er tilbake etter forrige singel «Isbre». Det selvtitulerte skogsråkk-bandet (hva nå det er) sier at de spiller «psych, jazz, prog og 70s på så pent bergensk som mulig.» Det mangler heller ikke svevende bergensvokal og lyse gitartoner i «God natts søvn». Det ryktes album i nærmeste fremtid.

- Emil W. Hildebrand

 

Anderson .Paak - «King James»

Anderson .Paak er nok en gang ute med ny, fet musikk. «King James» tar for seg rett og urett i det amerikanske samfunnet, over lekne og jazzy rytmer.

- Karoline Marie Jensen

 

Helgeland 8-bit Squad - «Eg Søng»

Duoen fra Helgeland har levert nydelig og basstung Jungle-reggae med gode vibber denne uken. Sammen med låtslippet har de produsert en av de kuleste videoene vi har sett i det siste. «Eg Søng» leverer positivitet på et sølvfat.

- Sander Engen

 

Evigheten - «Ikke alene»

Med en EP og denne singelen har Evigheten klart å skape en helt distinkt sound som jeg verken har hørt i Norge eller det store utland. Ta litt barokk-pop, litt elektronika og sleng på litt Studio Ghibli så nærmer man seg kanskje det bergenske bandet sitt uttrykk. Med Njål Paulsberg (Young Dreams) på synth og vokal, Kim Åge Furuhaug (Orions Belte) på trommer, og de tre vokalistene Tonje Indrehus, Iselin Børve Toft og Mathilde Saunes-Skarsgaard på vokal er det bare å forvente flere rare, men først og fremst bra pop-låter.

- Hannibal Sökjer

 

Svømmebasseng - «Grønnere Gress»

Svømmebasseng lader opp til norges-turné og ny EP med en sprudlende ny singel! På «Grønnere Gress» leverer den Oslo-baserte gruppen herlig synthpop som lukter så sterkt av vår og varmere vær at det nesten trigger pollenallergien. Jeg kommer til å kose meg med både denne låta og den kommende EP’en langt utover våren og sommeren, og ikke minst kommer jeg til å storkose meg når Svømmebasseng tar turen innom Klubben den 26. April.

- Simon S. Winther

 

King Gizzard & The Lizard Wizard - «Fishing For Fishies»

Med denne nye singelen er det to ting som er uklart for meg. Er det snakk om faktiske fisk i denne låta eller er det en metafor? Med tanke på tidligere gimmicks fra denne gjengen hadde det ikke vært overraskende hvis denne låta handler om det at man bare ikke skal drepe fisk. Det andre er at hvis det kommende albumet skal inneholde denne låta i tillegg til den forrige singelen «Cyboogie», hva er det vi har i vente da? Uansett, «Fishing For Fishies» groover i kjent King Gizz stil, men er også potensielt den hyggeligste låta de har lagd med naiv tekst og country-gitarer. Ikke bare det, de har også lagd en green-screen basert musikkvideo som er vanskelig å mislike.

- Hannibal Sökjer

 

Jelassi - «Keff båt»

Denne uken kommer Sveriges rapdronning Silvana Imam til Storsalen på Samfundet, men det gror godt under henne. Jelassi er et av de mest spennende navnene i svensk hiphop, en rapper med attitude, fet flow og øre for rå beats til å backe det opp. «Keff båt» er bars-bars-bars-hiphop med et deilig, fengende refreng, så her får du i pose og sekk.

- Martin Ørbeck

 

Obongjayar - «Frens»

Obongjayar, født i Nigeria og basert i London, har siden den strålende singelen «Creeping» i 2016 vist seg å være nær umulig å kategorisere, og hans siste singel er intet unntak. Med sangerens distinkte stemme og en fargesprakende kombinasjon av elementer fra afrobeat, roots og hiphop er «Frens» en unik hyllest til vennskap, samtidig som det er et bevis på Obongjayar er en helt spesiell artist.

- Simon S. Winther

 

Baroness – «Borderlines»

De etterhvert velkjente amerikanerne i Baroness er tilbake. Like fort som den nye skiva Gold & Grey ble annonsert, ble singelen «Borderlines» sluppet. Låta holder seg i stor grad i det samme landskapet som forrige album, Purple, uten at den er kjedelig av den grunn. Velbalansert dynamikk, fine harmonier og et og annet rytmisk krumspring gjør låta tvers gjennom behagelig og bekrefter Baroness’ plass som den tilbakelente melodiske hardrockens mestere.
- Tobias Ruus

 

Anna Kajander - «Idioti»

Anna Kajander deler en kjempefin, gitartrallende og følsom låt med oss denne uka. Hun beskriver en sviende smerte gjennom en melodi, som i motsetning til tekstens betydning, er et muntert bidrag. Dette er deilig nord-norsk pop.

- Lisa Bye

 

Melis - «Paint My Nails»

Norske Melis har ikke bare et sukkersøtt artistnavn, men har også kommet ut med en nydelig og vårlig førstesingel. «Paint My Nails» er en kjærlighetslåt som handler om å distrahere seg fra den yrende forelskelsen med å lakke neglene sine. Hennes vakre og myke vokal gir meg assosiasjoner til en sommerlig Solange, og jeg sier ikke nei takk til det!

- Lisa Bye

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte