Ny musikk på spillelistene - Uke 11

Pom Poko - Foto: Jørgen Nordby
Pom Poko - Foto: Jørgen Nordby

 

Musikkredaksjonen er tilbake med en ny dose musikk til glede for deg! I årets ellevte uke kan du blant annet nyte lyden av made-in-Trondheim art-rock fra alles kjære Pom Poko, ny elektropop fra norske NEON iON og hiphop og indie-psych fra Bergen i form av henholdsvis D!EGO og Great News. I tillegg får du også nytt fra Jonas Alaska, Valkyrien Allstars og Disclosure. God mandag!

 

NEON iON - «Neon Dreams»

NEON iON byr på drømmende synth-lyder, dansbare trommer, og en herlig flytende vokal som binder det hele sammen. Natalie Sandtorv, navnet bak NEON iON, slapp sin første singel fredag 6. mars på plateselskapet Jazzland Recordings. «Neon Dreams» er det første vi får høre fra det kommende prosjektet Heart Echoes av den ferske artisten, så det er bare å glede seg til mer.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Anonymuz - «We’ll Be in Love»

Florida-rapper Anonymuz slapp nylig sin selv-produserte EP Before the Night is Over, som over fem låter utforsker forskjellige hip-hop subsjangere. Låta «We’ll Be in Love» hører definitivt til i pop-rap-kategorien, og vi hører Anonymuz skildre en historie om et forhold som til slutt rakner. Beaten følger historien: Den starter lekende og funky, og ender litt mer slafsete og «moody». En god låt, som han selv påstår at han «freestylet» mesteparten av. Kult!

- Thusan Arul

 

Pom Poko – «Praise»

Bandet som stadig trekkes fram som et av Norges beste live-band, er ute med sin nye singel «Praise». Den gjenkjennelige harde gitaren er like sterkt framtredende som alltid, noe som skaper den rocka viben vi digger. Selv beskriver de at låta handler om at man kan oppnå hva man vil, så lenge man har et klart mål. Definitivt noe å bruke som inspirasjon denne uka.

- Lisa Bye

 

Jonas Alaska – «Roof Came Down»

På sin nye singel forteller Jonas Alaska åpenhjertig om hvordan det opplevdes å bli far for første gang, med alt av ansvar og følelser som følger med. «Roof Came Down» er like vakker som den er ærlig, og pianospillet gjør låta mer majestetisk. Én ting er sikkert, og det er at det er deilig å høre ny musikk fra Åmli-artisten igjen. 

- Lisa Bye


 

Disclosure – «Tondo (feat. Eko Roosevelt)»

Dersom du leter etter ei ny låt å sette på for å få fart på dansegulvet, kan letingen herved avsluttes. I Disclosures nye EP Ecstasy, finner vi «Tondo», som bærer sterkt preg av sine samples fra kamerunske Eko Roosevelts låt «Tondoho Mba». Låta er i afrikansk stil lett å la seg fenge av, og noe jeg vil høre mer av i vårtiden som kommer.

- Lisa Bye

 

D!EGO - «Spytt! (feat. Action The Man & Snorrongen)»

Bergens-hiphopen er kanskje mest kjent for melodiøs rapping og fengende hooks, men når bergensrapperen D!EGO har fått med seg nykommeren Snorrongen og veteranen Action The Man fra hjembyen på sin første singel i 2020, er det noe helt annet vi får presentert. Den cypher-lignende låta består kun av tre rå vers over en hard beat, 100% flex, 0% refreng. Deilig. 

 - Simon Storvig Winther

 

Drakeo The Ruler - «Crime Stoppers (feat. 03 Greedo & Maxo Kream)»

Etter å ha blitt frikjent for drap, må rapperen Drakeo The Ruler nå stille i retten på nytt etter at saken ble gjenopptatt. Kjip situasjon det, men fint at det kan komme bra musikk ut av det hele. På mixtapen Free Drakeo har han fått med seg en haug med venner, blant annet Maxo Kream og 03 Greedo (som soner en 20 år lang fengselsdom) på bangeren «Crime Stoppers».

- Edel Farstad

 

FlowersFlowersFlowers - «Virus»

«Virus» er så vidt jeg vet den første singelen FlowersFlowersFlowers har sluppet, men den hypnotiserende elektroniske musikken høres umiddelbart kjent ut. Assosiasjonene går til Massive Attack, Fever Ray og FKA Twigs – som i min bok er et stort pluss. Det er en utrolig sterk låt som drar deg inn fra første sekund, og jeg håper at duoen har mer av det samme på lager. 

- Edel Farstad

 

BbyMutha - «WWE (feat. Zeelooperz)»

BbyMutha har ligget på lur i undergrunnen en god stund nå, men det er bare et spørsmål om tid før hun blir virkelig stor. Ikke bare har hun en upåklagelig flow og karisma, hun slipper også dritmye musikk hele tiden, slik at du aldri rekker å glemme henne. «WWE» fra hennes siste utgivelse er en veldig kort og kul låt med en beat som ga meg mareritt på en bra måte. 

- Edel Farstad

 

Valkyrien Allstars - «slutte og byne»

Valkyrien Allstars er endelig tilbake med ny musikk, fire år etter forrige slipp. Singelen «slutte og byne» er en herlig poplåt, med klare røtter i folkemusikken de er kjent for. Tuva Syvertsen imponerer – som vanlig – med gripende tekst og formidling. Bandet eksperimenterer med stil og virkemidler, men med akkurat like stort særpreg som de alltid har hatt. Det er heldigvis et helt album i vente, og det er ingen tvil om at singelen gir mersmak. Absolutt verdt å følge med på. 

- Mona Hynne


 

Great News - «Reality Show»

Bergenstrioen Great News er ute med sin andre singel i 2020, og denne gangen er det drømmende og melodisk indiepop som passer til enhver anledning. Låten har skikkelig feelgood-vibber med tanke på energinivået, men med røtter i noe litt inderligere. Den har en humoristisk og ektefølt tekst som minner litt om Kakkmaddafakka, og ellers kan det kanskje betegnes som indierockens Fleetwood Mac.

- Mona Hynne

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte