Ny musikk på spillelistene - Uke 11

han gaiden. Foto: Cristopher Næss.
han gaiden. Foto: Cristopher Næss.

Det går mot vår, og sola er godt i gang med å smelte vekk speilholka som har terrorisert Trondheims befolkning de siste ukene. Varm opp til vår, du også, og hør på denne ukas heiteste og ferskeste musikk fra blant annet han gaiden, Kjartan Gaulfossen, This Daze og Juell. 

 

han gaiden – «who was i»

Dersom hard, mørk industriell pop med tekster og temaer som kjærlighet og avvisning er din greie, burde også den oslobaserte trioen han gaiden være din greie. På deres nyeste singel, «who was i», får vi servert beinharde synther i kombinasjon med silkemyk og sårbar vokal, og resultatet sitter som et skudd. Dette er tredje singel på veien mot debutalbumet deres, som skal utgis på det megahippe plateselskapet Mutual Intentions. Den plata gleder jeg meg voldsomt til å høre! 

– Emil Fjeldavli 

 

Juell – «She Said»

Nå fikk jeg plutselig lyst til å ta meg et Wim Hof-bad med rosa lego, istykkerrevne patche-kabler og love hearts-badebomber med stor B. Grunnen til det er selvfølgelig at «She Said» av Juell har fått kjørt seg på den medtatte lytteenheten min. Juell er sanger, EP-debutant og tidligere NTNU-student. Og nå har hun jaggu meg laget soundtracket til passiv stressing, akkompagnert med demoniske sirisser, orgelvibber og bit-lyder fra en fordums tid. Gi meg litt SNES og hjertesorg, og gi degselv en runde med «She Said» du også. 

– Erik Peralta Løvaas 

 

This Daze – «Cigarette Smile»

Trondheimsbaserte This Daze var lova ei lys framtid då sjølvaste Honningbarna spurte dei om å spele support i starten av karrieren. Sidan den gong har dei mellom anna blitt kåra til månadens urørt i 2020 med låta «A Sign, The Truth». This Daze skildrar musikken sin som «angsty men søt indiepunk» og det er akkurat det vi får servert i den ferskaste singelen «Cigarette Smile». Det lovar bra for turneen dei legg ut på allereie denne veka. Turneen endar 22. april på Lokal Bar og det er berre å setje av datoen for ei god runde med skranglete og fengande indiepunk.

–  Ingrid Nedrebø 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Kjartan Gaulfossen – «Gauldalen 93 - 05»

Selverklært gartnerbarn Kjartan Gaulfossen slapp nettopp EPen Gode daga på trondheimsbaserte Stundom Records. I Kjartans egne ord, og i undertegnedes bekreftende penn, er dette albumet Gaulfossens beste verk hittil. «Gauldalen 93 - 05» handler om Kjartans barndom på et “ikke-så-romantisk-som-byfolka-skal-ha-det-til”-småbruk langt inn i skauen. På nydelig vis skildrer rapperen de iskalde men gode dagene oppe i dalom. Sjekk ut FEBER sitt intervju med Kjartan Gaulfossen for en prat om albumet, krigen, klimaet og Rosenborg.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Sondre Lerche – «Summer In Reverse» (feat CHAI)

Legenden Sondre Lerche er like eklektisk i uttrykket som alltid, og fornekter seg ikke på sin seneste singel, «Summer In Reverse». Her blandes lydlandskaper over en lav sko, og fløyelsmyke strykere mikses med tordnende trommer og eksplosjoner, svulmende synther og knusktørr vokal og gitar. Ja, og drømmende harpe, selvfølgelig! En litt annerledes popsang, med andre ord, men som fungerer i aller høyeste grad! Sjekk ut intervjuet PBK gjorde med Sondre Lerche for en liten tid tilbake! 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Simon Alejandro, LARS – «Kode»

Bergensrapperen Simon Alejandro har endelig sluppet et nytt album, syv år etter sitt forrige album. Unge Colombia gir deg alt du måtte ønske deg fra god bergensrap, med knallsterke melodier, deilige beats og gode tekster, noe du får høre på blant annet låta «Kode». Med chille, jazzy beats som vekker assosiasjoner til 90-talls undergrunnsrap er dette den perfekte låta å sette på i kveld for å samle krefter i møte med en ny uke.

– Aleksandra Simonsen

 

Nikolaj Lønstrup – «Nalunngilara»

Denne er for deg som har nok av engelskspråklig pop og er klar for polar hiphop: «Nalunngilara» av den grønlandske Nikolaj Lønstrup er beviset på at vi ikke alltid trenger å forstå teksten. Det som høres ut som en avslappet søndagslåt er faktisk en offentlig unnskyldning og og handler om kjærlighetssorg. Men på en polar måte.

–  Janina Wildermuth

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Finding Neo – «no man»

Bergensbaserte Finding Neo fortsetter å produsere neo soul-bangers på løpende bånd, og «no man» er det nyeste tilskuddet. Dette er en produktiv gjeng med flere jern i ilden, og medlemmene tilbringer ellers tid i band som Boy Pablo, Atari og Giddy Gang. Med flere singler på rad er scenen satt for en EP som det ryktes at kommer i slutten av måneden. Som ordtaket lyder; den som venter på digge beats og mer fra Finding Neos behagelige soniske univers, venter ikke forgjeves! 

– Emil Fjeldavli

 

Ultraflex – «Relax»

Slimete og oljete, rent og vakkert. Et spa der dampen svetter med agurk-øynene under brennhete føtter dynket i vaselin og mynte. New wave-fosforbad med monotone refreng-automat som passer til den rolige stemningen av hovenhet. Glittersynther med sauna-trommemaskin og repetisjon, suggesjon, hypnose i fengende dansemønster som passer til å file negler på vorset i badekåpe. 

– Herman Østby

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Anna Klungre – «Tiril»

Stavangerbaserte Anna Klungre slapp sitt første album i fjor, og er nå aktuell med ny låt. Det er ikke lenge siden kvinnedagen, og låten «Tiril» handler om en kvinne som gønner på, uavhengig av hva andre gjør eller mener. Båret kun av akustisk piano og vokal har låten en barnslig forløsende enkelhet over seg, og passer godt til en tur ute i vårsola! 

– Emil Fjeldavli

 

Wombo – «Below the House»

Louisville-bandet Wombo beskriver sin egen musikk som "en kaleidoskopisk reise av brå vendinger og overraskende visjoner". Jeg er ikke helt sikker på hva dette innebærer, men det å lytte til deres nyeste singel «Below the House» er absolutt en fin reise inn i Wombos lydunivers, kaleidoskopisk eller ikke. 

– Aleksandra Simonsen

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Melodys Echo Chamber – «Personal Message»

Melody Prochet og hennes Melody´s Echo Chamber har vært et velkjent navn innen moderne psykedelisk pop helt siden hennes selvtitulerte debutalbum ble utgitt for ti år siden. «Personal Message» føles som en naturlig fortsettelse på den musikalske reisen hun begynte den gang, nå kanskje med et litt ekstra folk-aktig preg. I tillegg til synther og Reine Fiske fra svenske Dungen på hans signatur-fuzz-gitar er det strykere og akustisk gitar i sving på denne låten. Vokalen til Melody føles her som klem, hvisking i øret, eller en myk, varm vind som stryker mot kinnet. Behagelig er det i hvert fall, og dette lover godt for hennes neste fullengder! 

–  Emil Fjeldavli

 

Moddi – «Kom heim»

Senjaværingen Pål Moddi Knutsen har vore innom fleire stiluttrykk og prosjekt i hans no over ti år lange karriere. Blant desse er patriotiske, nordnorske viser og innsamling av forbodne songar, samt klimaengasjement verd å nemne. No har Moddi igjen vendt nasa mot nord og det er grunn til å tru at det komande sjettealbumet Bråtebrann byr på mang ei kjærleikserklæring til Moddi sin heimstad. «Kom Heim» er hans siste singelslepp før albumet kjem 18. mars og Bråtebrann har vi trondheimsbebuarar moglegheit til å oppleve live på Trykkeriet Scene allereie 21. april!

–  Ingrid Nedrebø 

 

Milky Chance - «Synchronize»

Sommeren kommer og tyske Milky Chance setter farten. Kjent for sin dreamy folk rock lyd, byr duoen nå på en moderne tolkning av The Mamas and Papas 60-tallsklassiker «California Dreaming». De tar oss tilbake til det livet vi har savnet de siste to årene: å danse og vibe sammen med andre mennesker (musikkvideoen er smittende). Skikkelig god sommermusikk for alle som ikke får nok av sola.

– Janina Wildermuth

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-liste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte