Ny musikk på spillelistene – Uke 12

 

Daufødt - Foto: Johan Hansson Liljeberg
Daufødt – Foto: Johan Hansson Liljeberg

 

Vi går noen rare tider i møte, med mye innesitting for mange. Heldigvis er musikkredaksjonen fortsatt på vakt og holder deg oppdatert på den beste nye musikken! I denne ukens liste er det de norske artistene som dominerer. Vi gir deg blant annet punk fra Daufødt, elektronisk indie-pop fra Gundelach og AURORA, en real hiphop-banger fra Dårlig Vane sin Martin Hazy og Led Zeppelin-inspirert rock fra Tyyl!. I tillegg får du musikk made in Trondheim i form av hiphop-trio St. Dyvi, Mathias? og Nicnuggets, groovy psych-rock fra One Track Minds og EDM-møter-R&B fra Gerald Ofori.

Ta en lytt og slå ihjel noen timer med noen skikkelige godlåter!

 

flora cash – «Still Alive»

Den svensk-amerikanske duoen slapp sitt tredje album Baby, It's Okay i begynnelsen av mars, hvor «Still Alive» er inkludert. Låta er definitivt et av høydepunktene plata har å by på. Drømmende melodi, et melankolsk preg og sterk låtskriving er akkurat det man forventer fra duoen, og er nettopp det «Still Alive» gir oss. Bortsett fra låta «You’re Somebody Else» er kanskje Flora Cash et undervurdert navn innen indie-sjangeren, men er definitivt å anbefale at det legges til i ens spillelister.  

– Tina Løvås

 

Gundelach – «Cynical Mind (feat. AURORA)» 

Norske Kai Gundelach slipper hovedsingelen fra sitt kommende andre album, og viser at han bare blir bedre og bedre. «Cynical Mind» er et godt tegn på at albumet er noe å glede seg til. Samarbeidet med AURORA er også en perfekt match, og hennes utenomjordiske vokal er som skapt for den drømmende elektronikaen Gundelach produserer. 

– Tina Løvås

 

Emilie Nicolas – «Who’s gonna love you»

Nicolas gjør seg klar til albumslipp med låtslipp og viser at hun definitivt er for fullt tilbake på musikkscenen. «Who’s gonna love you» er akkurat det vi elsker og ønsker fra den norske artisten. Skjør vokal over deilige beats, og et refreng som fester seg etter én enkelt gjennomlytting. Nå er det bare å glede seg til mer fra Nicolas iløpet av året.

– Tina Løvås

 

St. Dyvi, Mathias?, Nicnuggets – «Kawasaki»

I disse krisetider begynner man alltid å reflektere over hva man virkelig verdsetter her i livet. For meg inkluderer det hovedsakelig tre ting: fet rap, fete beats, og Trondheim. Hva er da bedre enn et trondheimsbasert rapkollektiv som spytter sterke bars over en knallhard instrumental? Følg med på disse gutta, her er det stort potensial!

 – Simon Storvig Winther

 

Jimi Somewhere – «Selfish»

Gjennom en rekke singler og fjorårets Ponyboy EP har Jimi Somewhere fra Hokksund allerede klart å få oppmerksomhet fra flere internasjonale musikkmagasin. På «Selfish», den siste singelen før den unge artistens debutalbum, er det lett å høre hvorfor. Her får vi en tidsriktig kombinasjon av elektropop og Brockhampton-esque r&b/hiphop, som uten tvil vil tilfredsstille mange.

–  Simon Storvig Winther

 

Charlotte Dos Santos – «Josef»

Det har gått nesten tre år siden norsk-brasilianske Charlotte Dos Santos imponerte med det nydelige
soul-albumet Cleo, og endelig får vi ny musikk, denne gangen i form av EP’en Harvest Time. Avslutningslåten «Josef», som drives framover av en morsom og litt vaklende melodilinje og vakre vokaler, er et perfekt eksempel på hvorfor vi holder ut ventetiden når det kommer til ny musikk fra Dos Santos. 

 – Simon Storvig Winther

 

Musti – «hooyo» 

Enda en gang imponerer den 18 år gamle Musti med sine musikalske evner. Etter å ha sluppet debutalbumet Qoyskayga tidligere i år, slår hun til med to ekstra låter i ettertid. Den ene av dem er låta «hooyo», som er «mor» på somali. Det er en svært ektefølt Musti som hyller sin mor, og det er ikke vanskelig å kjenne på sterke følelser av kjærlighet når man hører denne låta. 

– Lisa Bye

 

One Track Minds – «S.U.G.A.R»

Introduksjonen til denne låta gir bange anelser om nok en indiepop låt, før den kjapt river deg tilbake i stolen med god og groovy psych-rock. Trønderne tar deg tilbake til en moderne versjon av 70-tallet. Du får klangfylte trommer, vokalstil som veksler fra the Beatles til The Who, deilig bass samt gitar og synth som aldri tar helt overhånd, noe som passer låta utmerket.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Tyyl! – «Død»

Sogningene fra Fardal slapp nylig EPen Fødsel - Kjærleik - Død, hvor sistenevnte i tittelen virkelig sparker fra seg. Norskpråklig rock pleier ofte å være enten punk eller danseband, men med “Død” viser bandet at man kan lage rockstilen til Led Zeppelin, men mer upbeat og med en mer frampå vokal. Selv når de tar tempoet ned har tromiss slenga klar mot cymbalen og dundrer videre, som betyr at når du skal høre dette hører du det på HØYT volum.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Daufødt – «Et eller annet radikalt»

Tredje singel fra hardpunkerne fra Mandal kødder, men gjengen kødder ikke. Et hardslående utrop fra et konservativt hjørne av landet der det trengs å gjøres et eller annet radikalt. Annika og gutta denger løs maksimalt som vanlig og det er deilig å høre. Her er den klassiske punklyden skrudd opp til max og de sparer ikke på noe. En klar trykker dette.

– Åsmund Høeg  

 

Kiddo Kæsh – «Fetty Wap»

Sidan 2017 har Stavangerapparen Kiddo Kæsh gitt ut nokre EPar og sterke singlar som +47babygazi og LeanPåMeg. I sistnemnde samarbeidde Kæsh med Isah, som no er ein av hovudpersonane i norsk hiphop. No er Kiddo Kæsh tilbake med ein pakke han kallar 00:00 der vi får tre singlar. «Fetty Wap» blir ein favoritt med ein utruleg fengande fløytebeat og tilhøyrande hook som naturlegvis referer til traprapparen songen har namnet sitt etter.

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Martin Hazy –  «Tar Kvelden»

Martin Hazy slipper nok en banger, og selv om vi ikke kan samles for å feste i disse dager kan man jo arrangere Skype-vors. «Tar Kvelden» setter seg farlig raskt på hjernen, men prøv å ikke spill den i hjel i karantene, for denne låta fortjener å spilles på fest når vi omsider går tilbake til normalen igjen. 

– Edel Malene Farstad

 

Gerald Ofori – «Phoenix»

Trondheims egne stjerneskudd Gerald Ofori skuffer aldri, og den autotune-tunge traplåta «Phoenix» er i likhet med resten av katalogen ekstremt velprodusert (delvis av Ofori selv). 18-åringen, som er signert til Trondheimsbaserte Attack Music, fikk mye oppmerksomhet for EP-en Missed Calls i 2018. Allerede da holdt Ofori internasjonalt nivå, og det er tydelig at han bare har blitt bedre siden den gang. Det er få innen norsk musikk som like enkelt mestrer blandingen av EDM, hip hop, og moderne R&B som denne karen. 

– Edel Malene Farstad

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte