Ny musikk på spillelistene – Uke 13

Haunted Mansions - Foto: Haunted Mansions
Haunted Mansions - Foto: Haunted Mansions

 

Vi går inn i karantene uke to, og mange føler nok brakkesyken komme krypende. For å hjelpe har musikkredaksjonen funnet fram noen nye låter man kan høre på for å få tankene over på noe annet enn. Denne uken får du blant annet galaktisk, elektronisk indierock fra Trondheimsduo Haunted Mansions, nordnorsk hardrock med attitude fra LÜT og reflekterende indiepop fra Magnus Bechmann. Perfekt lytting mens man for eksempel går en liten tur, noe som er godt for både kropp og sinn! 

 

LÜT – «We Will Save Scandirock»

To minutter og tretti sekunder med deilig norsk hardrokk fra fra nord. Dette er den andre singelen bandet gir ut etter en lengre pause og noen utskiftinger i medlemmer, men det sparker godt fra seg. Hvis LÜT skal redde scandirocken gjør de det med små snutter av arabiske skalaer og koselig koring, backet av harde riff og en hes vokal. Leve ekstravagansa.

– Åsmund Høeg

 

Perfume Genius – «On the Floor»

Mike Hadreas, aka Perfume Genius, gir oss enda en smakebit fra hans kommende album Set My Heart On Fire Immediately. «On the Floor» skildrer ideen om kjærlighet i form av en beskrivelse av hvordan det føles å ha et «crush». Hvordan dette av og til kan ta over en selv, og skape en slags fantasiverden som man kan leve i istedenfor å møte realiteten. Det er en slags sommerlig følelse over låta som er perfekt nå som vårsola begynner å varme opp karantenetilværelsen gjennom stuevinduet. Hadreas viser igjen at albumet definitivt er noe å glede seg til. 

– Tina Løvås

 

Witchcraft – «Elegantly Expressed Depression»

Det svenske doombandet, Witchcaft, beveger seg ut på nye territorier og er nå i gang med et helt akustisk album som kommer 1. mai. I mens får vi en smakebit fra den kommende plata i singel-format. Savner du crushet, mamma og pappa, eller bare menneskelig kontakt? Hvis ikke «Elegantly Expressed Depression» er den perfekte låta å høre på mens du stirrer ut av vinduet fra karantenen din, så vet ikke jeg. Her får du behagelig og drivende akustisk gitar, og en sårbar men fortsatt kraftfull vokal, som setter mandags/tirsdags/onsdags- (hvilken dag er det egentlig?) bluesen på plass.

– Vibeke Bugge

 

Magnus Bechmann –  «What Do You Know»

Denne fyren fra Sandvika er straks klart med debutalbumet sitt, og som en smakebit på dette får vi høre singelen «What Do You Know» – en reflektert låt om hvor mye man egentlig vet i ung alder. En catchy og fin pop-låt, som lett bringer frem følelsene av sommer og frisk luft, men som på ingen måte fremstår monoton eller kjedelig. 

– Maren Høgevold Busterud 

 

Haunted Mansions – «Spacerock»

Trondheimsduoen byr på et alternativ til den stillesittende hverdagen vi befinner oss i med «Spacerock». Låta svinger seg mellom den kjente driven bandet har i tidligere utgivelser samt et nyere, mer popet preg. Med de kosmiske synthene byr Haunted Mantions opp til disko på den internasjonale romstasjonen, og det til langt på natt.

– Tiril Hognestad 

 

The Pinkertons – «Need A Little Love»

The Pinkertons er ute med sin andre singel for året. «Need A Little Love» er et deilig nummer poprock med et dansbart arrangement og lekre vokalharmonier, som gir assosiasjoner til en rotløs sommerferie da bekymringene var store og samtidig så små. Låta trekker linjer til tungvektere som Arcade Fire og The Shins anno 2007, og jeg vil tørre å påstå at «Need A Little Love» vil gjøre seg godt på fremtidige liveopptredener. 

– Tiril Hognestad

 

Protomartyr – «Processed By The Boys»

Protomartyr er en erfaren gjeng, med fire strålende plater over en ti år lang karriere under beltet. Derfor er det alltid spennende når det kommer ny musikk fra Detroit-kvartetten, og «Processed By The Boys» er definitivt verdt å få med seg. Her får du melankolsk og shoegaze-aktig post-punk av høy kvalitet, med et driv og et riff som setter seg på hjernen med en gang. I tillegg må også musikkvideoen nevnes, en hysterisk absurd affære som ikke hadde tatt seg dårlig ut som en Tim & Eric-sketsj. God stemning!

– Jens Waage 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte