Ny musikk på spillelistene - Uke 12

yellowroots. Foto: Hallvard Bruøygard.
yellowroots. Foto: Hallvard Bruøygard.

Tiden flyr, og det er mandag igjen allerede. Musikkredakjonen har som alltid samlet sammen den beste nye musikken til ukas liste. Du får fersk, ny musikk fra blant annet yellowroots, Alká, orange XL og emilie eie.

 

yellowroots – «Play Pretend»

Kan det bli nok fengende indierock? Folk sier det kan bli nok av alt, men jeg tror ikke helt på dem, for låter som «Play Pretend» gir meg bare lyst på mer. Med elementer som kan minne om musikken til band som brenn. og Blomst er det umulig å ikke la seg rive med av energien i musikken til det unge bandet yellowroots og låta deres «Play Pretend».

– Aleksandra Simonsen

 

orange XL –  «Nylon ASAP»

Den nyoppstarta norske gruppa orange XL oser av kreativt overskudd på «Nylon ASAP», en leken låt som skapt for sene nachspiel. Det er umulig å ikke bevege hodet til denne beaten, som ligger på grensen til provoserende langt bakpå. Et fengende riff på nylonstrengsgitar er sjelden vare for tiden, og tas imot med stor begeistring fra denne kanten. «Nylon ASAP» er rett og slett en kruttsterk debutsingel fra et svært lovende band som det blir spennende å følge videre.

– Magnus Rygge 

 

Synne Morset –  «Sing To the Moon»

Pianist og komponist Synne Morset slapp debutalbumet The Colors She Imagined i 2021. No er den trondheimsbaserte artisten igjen aktuell med sin versjon av låta «Sing to the Moon», originalt av den engelske neosoulartisten Laura Mvula. Morset si tolkning er ein kjensleladd og nesten orkestral versjon fyld med sterke vokalprestasjonar og eit solid band i ryggen. Det ser ut til at Synne Morset har knekt coverkoden og versjonen hennar er ikkje anna enn fryd for øyret – den kan rett og slett nytast med god samvit!

– Ingrid Nedrebø 

 

Sudan Archives - «Home Maker» 

Sudan Archives er ute med første singel siden debutalbumet Athena fra 2019, og for en singel! Den LA-baserte fiolinisten og sangeren kombinerer alle elementene som har gjort musikken sin så spennende tidligere, og pakker det inn i kanskje sin mest pop-orienterte pakke så langt. Dette gjør «Home Maker» til en låt som er fengende og snodig samtidig.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Jenny Hval – «The Revolution Will Not Be Owned»

Ett helt år har gått siden sist Jenny Hval var aktuell med plata Menneskekollektivet, og nå er albumet Classic Objects sluppet ut i fri dressur. Albumet er også spilt inn i Trondheim, med et kremlag av musikere. Resultatet er kanskje løsere og mindre industrielt enn vi hørte på Menneskekollektivet, men kvaliteten er minst like høy og musikken minst like drømmende. «The Revolution Will Not Be Owned» er sistelåten fra albumet, og setter et verdig punktum på deilig plate. Her er det bare å lene seg tilbake, puste dypt inn og flyte med musikken. 

– Emil Fjeldavli 

 

Alká - «Elevate» (feat. Ytee)

Alká og Ytee er tilbake med et nytt samarbeid etter den svært lovende YLTV-debuten «We Outside» i fjor høst. Singelen viser at de to trondheimsbaserte rapperne fortsetter å levere solid melodiøs drill, og med det nivået de holder er dette to lokale artister jeg virkelig gleder meg til å følge med på fremover!

– Simon Winther

 

 Pabst - «Mercy Stroke»

1, 2, 3 - full guffe! Det her er 2:45 minutter med fullstendig overbevisende indie-punk-rock slik som vi kjenner det fra det tyske bandet Pabst. Ikke noe refreng, ingen pause, bare full fart fra første sekund helt til slutten, og gitarene gløder. Mer av dette her får vi på det kommende tredje albumet Crushed By the Weight of the World som slippes i september.

– Janina Wildermuth

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

700 Bliss - «Totally Spies» (feat. Lafawndah)

Den Philadelphia-baserte klubb/noise/rap-duoen 700 Bliss, bestående av DJ Haram og Moor Mother, forbereder seg på debut-albumet Nothing to Declare, ute på Hyperdub 27. mai. På første singel, «Totally Spies», møter lys og metallisk vokal fra Lafawndahs med Moor Mothers alltid mørke og kommanderende stemme over heftige rytmer og industrielle synther. En intens singel fra tre intense artister, og forhåpentligvis tegnet på at vi får et intenst album i slutten av mai.

– Simon Winther

 

emilie eie – «floating»

«floating» er debutsingelen til stavangerbaserte Emilie Eie. Fra før kjenner vi henne fra band som f.eks. VALP og Sincerly, Frank, og dette er da altså hennes introduksjon som soloartist. Med sag og ukulele skal vondt fordrives, og «floating» er en skikkelig melankolsk godlåt som man lett kan drømme seg bort til. Med på laget har hun her også fått med seg blant andre Børge Fjordheim og Anne Lise Frøkedal, og sistnevnte er også produsent på verket. Nydelig er det, og jeg gleder meg til fortsettelsen! 

– Emil Fjeldavli

 

SOÁ – «Áiggi mielde»

Det er snart tid for Sami Grand Prix igjen, og SOÁ sitt bidrag er den vakre låta «Áiggi mielde». Glitrende synther og mektige trommer gjør dette til en kraftfull låt som du kan drømme deg vekk til. Det er den perfekte låta til å ha på øret mens du ser ut av vinduet på bussen på vei hjem i dag og later som om du er i en musikkvideo. 

– Aleksandra Simonsen

 

Jail Time, Chimico, D.O.X., Do Stylo - «Djenko» 

Jail Time Records er et nonprofit-plateselskap og kunstnerkollektiv basert i Douala Central Prison i Cameroon, der innsatte og tidligere innsatte har mulighet til å blant annet produsere musikk og videoer. Siden prosjektet ble startet i 2018 har det resultert i en rekke knallsterke hiphop- og afrobeats-låter. «Djenko», levert av rapperne D.O.X., Do Stylo og Chimico, er ikke noe unntak. Chimico døde dessverre kun måneder etter at musikkvideoen ble spilt inn, og låta er gitt ut som en hyllest til artisten.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Kokoroko – «We give Thanks»

Kokoroko er et londonbasert åttemannsorkester som lager fantastisk groovy musikk, med digge rytmer og lyder. Nå i august skal de slippe debutalbumet sitt, Could We Be More. Hvis tidligere singler, EPer, og nå også denne singelen kan si noe om hva vi har i vente 5. august, så er det bare å glede seg, samt smøre seg med opptil flere lag tålmodighet. Hør på denne låta, og nyt vårsola!  

– Emil Fjeldavli

 

Posterboys – «Starting With You»

Man vet at våren virkelig er i anmarsj når powerpoppen begynner å blomstre. Indiebandet Posterboys fra Oslo gir oss med låta «Starting With You» en av disse powerpop-blomstene, og den passer virkelig godt inn i den stadig varmere vårsola. Dette gir meg lyst til å danse nedover gata, sparke grus og drikke utepils med vennene mine mens jeg fortrenger den stadig luskende trusselen om eksamensperiode.

– Aleksandra Simonsen

 

Ecko Bazz - «Mugulu E’yo» 

Fantastiske Ecko Bazz er endelig ute med debutalbumet Mmaso, gitt ut på Hakuna Kulala Records. Singlene som den ugandiske rapperen slapp i forkant er noe av det mest spennende jeg har hørt innen hiphop den siste tiden, med klaustrofobiske og intense instrumentaler og minst like intens vokal. Alt dette videreføres på albumet, og låta «Mugulu E’yo» er et av mange høydepunkt!

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Pikekyss – «Angrefrist»

Varm opp til våren med denne dansbare poplåta! Det er helt umulig å ikke la seg fenge av de søte tonene til Pikekyss. Her snakker vi leken gitar, fengende melodier og ikke minst: allsangfaktor. Gleder meg til å høre på den i solveggen denne uka.

– Aleksandra Simonsen

 

Branco - «STEPPA’ IN»

Danske Branco sin nyeste singel er av den typen hiphop-låt som har evne til å tidoble livsgleden din allerede 25 sekunder inn. Ikke fordi det er en koselig og lystig låt som får deg i godt humør, men fordi den er knallhard. Den gir meg omtrent samme følelse som låtene på Fast & Furious-soundtracket gjorde da jeg var 15, og det er et stort kompliment! (Jeg snakker om «We Own It», ikke «See You Again»!)

– Simon Winther

 

Sjekk ut alle ukas låter på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte