Ny musikk på spillelistene - Uke 13

Toy Savoy - Foto: foto.samfundet.no


 

Spellemannprisen 2019 gikk av stabelen nå i helga, der mange dyktige artister ble hedret. Vi i musikkredaksjonen mener det er mange andre artister som også fortjener oppmerksomhet. Denne uka har vi plukket ut 8 ferske låter av norske artister. Du får også en svenske på kjøpet, så er alle fornøyde. Det lages så mye bra musikk her til lands. Radio Revolt finner den, du hører den. Sjekk også ut Spotify-lista nederst i saken!

 

Toy Savoy - «Something New»

Jeg kan si meg enig i Toy Savoy - denne låta er noe nytt. Jeg skulle bare ønske den varte i gode 6 minutter. De har klart å lage treg krautrock med tydelige referanser til både den eldre psykedeliske poppen og rocken. De trives bra med en groove som andre artister hadde funnet på å sette i et høyere tempo, men Toy Savoy holder det sakte, noe som resulterer i at låta blir mye tyngre og at nakken kan ikke tillate seg å stå i ro. Låta endrer så helt tone med et drømmende refreng i et kort øyeblikk for så å returnere til det deilige verset. Og akkurat når man vil ha det, kommer det en gitarsolo som gjør jobben den skal. Jeg kjører på med «repeat track»-funksjonen på denne låta for denne får jeg ikke nok av.

- Gunnar Hannibal


 

Put Your Hands Up For Neo Tokyo - «Looking For You»

Det er noe særegent deilig og lekent ved PYHUFNTs nye låt. Det kommer ekstra godt frem ved hjelp av utrolig dyktig tromme- og gospelspill, kombinert i en eklektisk teknoperle som denne. Mannen bak det hele, Njål Paulsberg, har med egetoppstartet plateselskap mottatt gode kritikker siden sin deltakelse i Urørtfinalen i 2009.

- Lisa Bye


 

Synne Sanden - «IMITATION»

Det er en ektefølt og ærlig Synne Sanden som nylig slapp låta «IMITATION». Den er første smakebit på hennes neste studioalbum som kommer til høsten, og første av fire singler som vil komme fremover. «IMITATION» handler om utilstrekkelighet og å ikke føle seg god nok, og Sanden beskriver skriveprosessen mot det nye albumet som terapi. For lytteren er det en følelsesladet, men også sjangervarierende opplevelse å høre ny musikk fra Sanden for første gang siden 2016, noe som er til stor glede.

- Lisa Bye

 

 

 

Amanda Tenfjord - «The Floor Is Lava»

Gladjenta Tenfjord fra Tennfjord er ute med en ungdommelig og leken ny låt i pop-verdenen, og leverer med både kraftig vokal og spretten produksjon fra Sløtface’s Lasse Lokøy. «The Floor Is Lava» er en bekymringløs låt som leverer på vårens frihetsfølelse.

- Sander Engen


 

Moddi - «Kriegspiel»

I 2016 kom den barbeinte gutten med lusekofte fra Senja, ut med en det kritikerroste albumet «Unsongs» med 12 sensorerte låter fra 12 ulike land. Nå er Moddi tilbake med nytt album, denne gang som et opprop for håp og støtte. «Kriegspiel» er en ubetinget støtteerklæring til den  den norske grensevakten Frode Berg for retten i Moskva, tiltalt for spionasje for den norske e-tjenesten.

- Sofie Retterstøl Olaisen


 

Manx - «I’m giving u art»

Svenske Manx, tidligere kjent som The Naima Train, har sluppet sin første singel. Det er et behagelig stykke ambient synthpop, som er overraskende dansbart med tanke på at låta er så tilbakelent. Låta åpner med et sample av franske barn på en strand og fungerer som en referanse til et minne man aldri har opplevd. Samplet holder lenge på i bakgrunnen og skaper en nostalgisk autentisitet mens de fengende rytmene eskalerer til noe som er veldig lett å være enig i. Til slutt får vi sampelet en gang til for å runde av en låt som kunne vært en del av et soundtrack til en fransk indiefilm.

- Gunnar Hannibal
 

 

David Grytten - «Isglatt» (feat. Martin Hazy & Eirik Aas)

Produsentalbumer har for lengst blitt utbredt i hiphopen utenfor Norges landegrenser, men nå har en av landets dyktigste produsenter en skive klar for oss. David Grytten er kanskje en av de mest stabilt dyktige hiphop-produsentene her på bjerget, med et lydbilde som varierer fra basstunge bangers, via dansbare klubblåter, til umåtelig vakre ballader. Hester V75-produsenten gir oss en salig blanding av alt dette i den første singelen til det nye albumet, med knallsterke features av Hester-tjommi Eirik Aas og eminente Martin Hazy.

- Martin Ørbeck


 

Sinsenfist - «Vet du aller helst» (feat. Big Daddy Karsten)

Her har du mat til nachspiel-lista di! De dyktige rapperne og musikantene i Sinsenfist har sluppet en ikke lite sensuell banger. Her får du deilige gufs fra den klissete kjærlighets-R&B’en som herjet rundt årtusenskiftet, i hooket, men det er rapversene som virkelig skinner i låta. Det er karer med selvtillit som rapper om store kjønnsorgan, men det opprettholdes en høflighet og kvinnerespekt som er forfriskende i et rapspill fullt av kåte gutter med grov kjeft. Big Daddy Karsten er hentet inn for å avrunde låta, og hans vers er et stilstudie av karismatisk rap.

- Martin Ørbeck


 

Mandalai Lamas - «Wanna, Wanna, Wanna»

Gjengen fra Oslo og Halden er som snytt ut av 60-tallet. Med en utrolig enkel og happy tekst, kombinert med et godt riff i klassisk psykedelisk rockestil er denne låta vanskelig å mislike. Bland Led Zeppelin, The Who og Blue Cheer i en bøtte og spe i en moderne miks med et autentisk lydbilde og du får Mandalai Lamas. God lytting.

- Åsmund Høeg

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte