Ny musikk på spillelistene - Uke 13

Lady Friend. Foto: Sigurd Fandango.
Lady Friend. Foto: Sigurd Fandango.

Trondheim lurte oss igjen. Det var visst ikke helt vår enda, men fortvil ikke! Vår musikkredaksjon har trosset vind og snø og gravd fram masse het, ny musikk som du kan varme deg på denne uka. Drøm om vår til blomstrende ny musikk fra blant annet Lady Friend, Waste a Saint, louilexus og Lemur Collective. 

 

Lady Friend –  «Friendship On Paper» 

«Friendship On Paper» er en real gladlåt som passer perfekt som sommerens lydspor. Inspirert av 70-tallets klassiske rock er låta nydelig oppbygd med fengende melodi og en simpel gitarsolo som tvinger luftgitaren frem. Man vil kjøre langs sjøen i en kabriolet og føle vinden i håret. Man vil ta på seg solbrillene og drikke pils i parken. Man vil ut og bade og man vil aldri at mørketiden skal komme krypende igjen. Alle disse følelsene og livsgledene har Lady Friend kompilert i fire minutter musikalsk glede. Dette er absolutt en låt som vil gå på repeat nå som dagene blir lysere og kveldene lengre. 

– Even Kaushik 

 

Lemur Collective – «I Found Love» (feat. Anita Antal)

Lemur Collectives andre singel «I Found Love» er en funky låt med drivende rytmer og jazz-elementer som virkelig får det til å rykke i dansefoten. La deg rive med og bli med inn i Lemur Collective sitt spennende lydunivers. Dette er kun deres andre singel, men med både denne og fjorårets «Ferskvarefisken» viser de at de virkelig er et variert og allsidig band som kan få det til å svinge - om det så skulle være på norsk eller på engelsk.

– Aleksandra Simonsen 

 

Waste a Saint –  «I See You Disappear»

Trondheimsrockerne i Waste A Saint har sluppet andre singel fra sitt kommende debutalbum, og den lover godt. Det starter relativt mykt, med et luftig riff og mystisk koring, mens det fuzza refrenget treffer deg i fleisen som en vindtunnel. Denne kontrasten fungerer utmerket, og Waste A Saint viser at de har evnen til å lage bredbent fuzzrock som er både energisk og dynamisk.

– Jens Waage

 

louilexus –  «10 K» 

Louilexus fortsetter sin rekke av slagere med den eteriske låten «10 K». Med en deilig lettbeint beat og flytende rapping skaper duoen en genuin vårfølelse. Rappflyten treffer det perfekte punktet av raske ord uten å miste tydelighet, som bidrar til låtens svevende følelse. Etter en så stor rekke singler samt samarbeid med større artister kan man begynne å håpe på en ny EP.

– Aksel Henrik Lessum

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Gunhild Hasund – «The Silence Pt.2»

Trondheimsbaserte Gunhild Hasund har nylig sluppet en EP, The Silence Pt.2. Låten med samme navn er en rolig ballade, med strykere og hele pakken. Vakkert er det, og låten passer egentlig godt til litt tankevirksomhet og til å observere ubestemt Trondheimsvær med grå skyer.

– Emil Fjeldavli

 

Spielbergs - «Brother of Mine»

Jeg har ventet siden 2020 på ny musikk fra oslobandet med det kule navnet, men som man sier, gode ting er verdt å vente på. «Brother of Mine» er en støyete, emo indierock-låt om tiden da man var 25 år og livet var, tja, artig og kult. Låta har en råhet som sparker fra seg akkurat der den skal. Jeg digger Spielbergs og gleder meg til mer musikk fremover, slik at jeg kan fortsette å drømme meg bort til 90-tallet, og være en 25 år gammel rockestjerne i en skinnjakke, eller noe slikt. 

– Hannah Kleiven

 

Let’s Eat Grandma – «Levitation»

Synthpop-perfeksjon fra Let’s Eat Grandma! På sitt forrige album I’m All Ears ga den britiske duoen meg noen av mine absolutte favoritt-poplåter fra de siste årene, og endelig klare med oppfølgeren! Two Ribbons skal være ute 8. april, og fjerde singel «Levitation» er en nydelig, fengende, dansbar, cinematisk og dramatisk smakebit. 

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Nelly Moar – «Rather Be Alone»

Nelly Moar er artisten som gjør reisen fra Bergen og tilbake i tid til 90-tallet kortest. Dette er hennes andre singel, og det er så utrolig deilig å høre at uttrykket allerede er så tydelig. På trommer på denne låten har hun også fått med seg groove-guden Sigmund Vestrheim på trommer, og det låter så sinnsykt fett, rett og slett knusedeilig.

– Emil Fjeldavli

 

Dusin – «USB»

Retro beats møter retro tekst: «Data ind til min USB. Jeg samler alt det ind, som man ikke kan se». Dusin består av produsenten Mads Vadsager og sangeren Jesper Norhstedt som møtt hverandre på en låtskriving camp i 2015. Siden da lager duoen elektronisk popmusikk på dansk som er i samme liga som Aksglæde og The Minds of 99.

– Janina Wildermuth

 

Obongjayar – «Tinko Tinko (Don’t Play Me for a Fool)»

På tredje singel fra det kommende debutalbumet Some Nights I Dream of Doors leverer Obongjayar en herlig og leken afrobeats-perle. Helt siden den fantastiske debut-singelen «Creeping» i 2016 har den britisk-nigerianske artisten imponert og vist enormt potensiale innen en rekke stiler, og hver singel sluppet så langt tyder på at det kommende albumet kommer til å følge opp dette når det gjelder både potensiale og variasjon.

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Ea Othilde – «I Couldn’t Be There» 

17 årige Ea Othilde ble i mars kåret til månedens urørt av P3-redaksjonen. Ea Othilde sin nyeste låt «I Couldn’t Be There» gjør undertegnede (Tor Magnus Lund, 25 år, fra Lillehammer) nostalgisk til sin egen ungdomstid, spesifikt som 17 åring. Det må sies at jeg, altså undertegnede, bare hørte på musikk laget i 2012 i 2014, av den misforståelsen av at jeg trodde alle låtene som hadde blitt gitt ut i 2012 egentlig var fra 2014. Uansett… Jeg får skikkelig First Aid Kit-vibber, bare mye mindre steelgitar (det er visstnok ikke kult for kidsa lenger :( ). Egentlig ligger det et sted mellom førstnevnte artist og Faye Webster, bare ikke like glad og humoristisk som Webster. Jeg synes det er bra indie jeg :). Stolt av hva ungene får til om dagen… 

– Tor Magnus Lund

 

Lille Pablo – «Panama» (feat. 2J)

Lille Pablo følger opp «Trofe» med nok en sterk singel! Denne gangen har den Stavanger-baserte Haugesund-rapperen (håper geografien ble riktig denne gangen) fått med seg 2J, og over en gitarbasert drill-instrumental leveres hook og vers med enorm og smittsom selvtillit. På den korte tiden jeg har fulgt med på Lille Pablo så har jeg allerede blitt trygg på at dette er en artist jeg alltid kan forvente kvalitet fra, og «Panama» er ikke et unntak.

– Simon Winther

 

Sjekk ut ukas låter på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Spillelisten er også tilgjengelig på Apple Music.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte