Ny musikk på spillelistene - Uke 14

Kongle - Foto: Sverre Breivik

 

Uten å lage en standard værmelding, kan vi melde at det har blitt vår og med det følger en uforskammet lys og lett spillelisteoppdatering. Denne uka er det høy indie- og popfaktor, med tre hiphoplåter og kun en eneste rockelåt. Det spiller uansett ingen rolle. Kvaliteten er denne uka, som så mange andre uker, høy. Oppdag ny musikk fra inn- og utland, enten det er på Radio Revolt eller på Spotify-lista vår under!

 

Kongle - «Misforstå»

Bergen skjønner det. Byen produserer spennende prosjekter av ulike typer på rullende bånd, og det ofte i verdensklasse. Det nyeste innslaget er Kongle. De eksisterer et sted mellom visesang, psykedelia, indie og jazz, og er til de grader hyggelige på øret. Med sitt fine soundtrack for den kommende sommeren byr de på flere solide låter. «Misforstå» er ett av flere høydepunkter på albumet. Låta setter i gang som Orions Beltes og Young Dreams' hemmelige kjærlighetsbarn, før vokalen slår inn og gir et tydelig visepreg. Deretter introduseres blåserne, og låta har da funnet sin groove. Utover det er det noen deilige psykedeliske broer som gir prikkete hud.

- Gunnar Hannibal


 

Noname - «Song 32»

Som en oppfølger til hennes forrige singel, «Song 31», har Noname nå gitt ut singelen «Song 32». Hun har i løpet av kort tid klatret opp på listene som en av de beste rapperne i den internasjonale musikkverdenen, og med denne låta når hun nye høyder. Jeg vet ikke om det bare er meg som er i skikkelig vårhumør om dagen, men «Song 32» lykkes i å gi meg store doser vår-vibes.

-- Lisa Bye


 

AURORA - «The Seed»

Aurora er ikke ukjent med å delta i ulike politiske debatter med sin musikk, og denne gangen er det et kraftfullt og direkte tilskudd til klimadebatten gjennom låta «The Seed». Gjennom linjer som «When the last tree has fallen and the rivers are poisoned, you cannot eat money» får Aurora frem et tydelig budskap sammen med sine velkjente trommeslag og kunstneriske vokal.

-- Lisa Bye


 

Anderson .Paak - «Make It Better (feat. Smokey Robinson)»

Ikke lenge etter Anderson .Paaks siste albumslipp utgir han ny musikk igjen. Den nye musikken skal, til stor glede, resultere i et nytt album, Ventura, allerede 14. April. Dette vil bestå av flere nye samarbeid med andre artister. Den første utgitte singelen, «Make It Better», er en myk og deilig låt som byr på andre sider av amerikaneren enn hans velkjente RnB og hip hop.

-- Lisa Bye

 


 

Quelle Chris - «Obamacare»

Quelle Chris er ute med et splitter nytt album og det er like fokusert, velartikulert og hardtslående som alltid fra hans kant. «Obamacare» er den feteste låta prosjektet har å by på. Den har en mektig, velprodusert og nyansert instrumental som er like umiddelbart hard som den er kompleks. Versene til gubben er ikke lettbeinte de heller, men fulle av referanser og politiske poenger som det er mulig å analysere i det vide. Gjør gjerne det, men dette er først og fremst en beintøff rap-låt med en fet beat og en eminent rapper full av selvtillit!

- Martin Ørbeck


 

Lil Nas X - «Old Town Road (feat. Billy Ray Cyrus)»

Kulturer krysses når den gamle stjernen vi kjenner fra Hannah Montana blir med det unge stjerneskuddet noen få kjenner fra soundcloud. Rapperen Lil Nas X var misfornøyd med at låta «Old Town Road» ikke kom med på Billboard sin Country-liste, og tok derfor kontakt med vår alles kjære Billy Ray Cyrus for å vise at hiphop og country sin forbudte kjærlighetshistorie uten tvil er en god historie som var ment å være. Hiv deg på hesten, homie!

- Are Kjeldsberg Skauby


 

Magnus Berg - «I’m in Trouble»

Magnus Berg er et ungt gitartalent som gir oss skikkelig fet bluesrock i den nye låta si. Med en solid bakgrunn fra musikkhøyskolen er Berg helt klart en dyktig musiker, men mister heldigvis ikke kulhetsfaktoren av den grunn. «I’m in Trouble» surfer på bluesriff og uhøytidelig vokal, og kan by på en ekstra herlig solo mot slutten. Nyt det!

- Maren Høgevold Busterud


 

Masasolo - «You Got That Something»

Det er på tide å få øynene opp for Masasolo! Danskenes første låt siden det fantastiske albumet At Sixes and Sevens fra 2017 er en seig og fuzzete affære, som gir deg gitarriff og modulasjoner om hverandre. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

- Katrine Andresen


 

Still Woozy - «Lava»

Still Woozy har satt fyr på internett med titalls millioner av streams, og det er bare et spørsmål om tid før han blir allemannseie. Hans nye låt, «Lava», setter ingen stopper for dette momentumet, og er akkompagnert av en herlig og lettbeint musikkvideo. Som en i kommentarfeltet så fint sier det: «This video smells like chicken nuggets and a good time.»

- Katrine Andresen

 


 

Vampire Weekend - «This Life»

Vampire Weekend er åpenbart på vei et annet sted enn Modern Vampires of the City, men det kunne fortsatt ikke vært mer Vampire Weekend enn dette. De har nå sluppet de to siste singlene før albumet kommer 3. mai, og begge disse tar litt større plass enn tidligere. Uansett har de så langt sluppet tre av de bedre låtene som har kommet ut så langt i år. Denne oppbygningen til albumet får meg til å føle meg som et barn, fordi det virker som at jeg liker alt de slipper helt ukritisk. «This Life» handler om et brudd og dets tilhørende krangler og konflikter, mens intetanende gitarer spiller i bakgrunnen og lover solskinn.

- Gunnar Hannibal


 

Bibio - «Old Graffiti»

Det er ikke noe tvil om at Bibio er en allsidig figur, men «Old Graffiti» er en side man ikke har sett før nå. Mens forrige singel var noe av det mer folkete vi har fått fra karen, er dette det desidert mest funky han har sluppet. Med innflytelser fra både funk, folk og samba skal det godt gjøres å ikke like denne saken. Det forrige albumet til Bibio var et utypisk ambient album som ble møtt med god kritikk, men for dette albumet får vi nok noe som kan minne om det tidligere Bibio.

- Gunnar Hannibal

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte