Ny musikk på spillelistene - Uke 14

Kjartan Gaulfossen & Ol' Burger Beats - Foto: Erik Sjømæling
Kjartan Gaulfossen & Ol' Burger Beats - Foto: Erik Sjømæling

Mars nærmer seg slutten, og påsken står for døren. Selv om det for mange blir en annen påske enn planlagt er det fortsatt en ypperlig anledning til å nyte god musikk! Musikkredaksjonen har igjen funnet frem sine favoritter blant det nye, og gir deg denne uken blant annet trøndersk hiphop fra både up-and-coming Bulmboy$ samt Kjartan Gaulfossen & Ol' Burger Beats, lavmælt og stemningsfull indiepop fra Konradsen, sludge-inspirert hardrock fra Barren Womb og energirik indie fra Trondheims-baserte Wingsuits. Lytt deg gjennom og finn dine favoritter - her er det noe for enhver smak! 

 

Kjartan Gaulfossen & Ol’ Burger Beats - «Bare horisont»

Kjartan og Birger følger opp deres tidligere samarbeid Tidagersvarselet fra 2016 med Hver Gang Når, som er like proppfullt av nedpå beats med smakfull sampling og jazz-inspirert instrumentering. Kjartan Gaulfossen, også kjent som FEJL & DALER, vet best å levere de smarteste tekstene som gjennom svevende metaforer blanda med hard realitet blir personlige dypdykk, som man hører godt på låta «Bare horisont».

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Bulmboy$ - «Bæde/Bæst»

Det andre albumet til Bulmboy$ er endelig ute, og en av de feteste låtene på albumet er den introspektive, høykontrasterende dobbellåta «Bæde/Bæst». Låta handler om det å ikke være nok, opplevelsen av å skuffe og å angre, samtidig som det er en kraftig statement hvor trioen plasserer seg på toppen av byens mange artister. Det har vært mange før dem, og Bulmboy$ setter lista enda høyere for en helt ny generasjon trønderske rappere.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Childish Gambino - «53.49»

Overraskelsesalbumet 3.15.20 fra Donald Glover, aka Childish Gambino, er endelig tilgjengelig på streamingplattformer, etter at det like plutselig som det ble sluppet forsvant fra nettsiden det eksklusivt ble utgitt gjennom tidligere i mars, kalt “donaldgloverpresents”. «53.49» er avslutningslåta på albumet, og for en avslutning det er. I låta får vi se Gambinos vokal sin fulle rekkevidde, hvor han bytter mellom aggressiv rap til flytende synging. Dette er nok en låt som kommer til å ligge langt opp på listene framover. 

-Tina Løvås

 

Låpsley - «Sadness is a Shade of Blue»

Britiske Holly Fletcher leverer godt på sitt andre album som kom tidligere i mars. «Sadness is a Shade of Blue» er en av nyutgivelsene fra plata, og den er et av høydepunktene iblant allerede etablerte favorittlåter. Elektronisk pop som godt komplementerer Fletchers vokal og skaper en slags atmosfærisk poesi. 

-Tina Løvås

 

Squid - «Sludge»

Med Town Centre slapp Squid en av fjorårets mest lovende EP’er, og det britiske bandet har siden signert til selveste Warp Records (Aphex Twin, Danny Brown, Flying Lotus +++). Singelen «Sludge» er Squids første utgivelse under sitt nye plateselskap, og for en pangstart! Sparkende og dansbar punk på sitt aller beste, med assosiasjoner til både LCD Soundsystem og tysk krautrock. Deilig!

 - Simon Storvig Winther

 

Konradsen - «The Year Is Over»

Nordnorske Konradsen sier selv om denne låta at «den handler om å forlate noe kjent og kjært, om det lille mellomrommet i livet der alt føles nytt og spennende». I så fall oppleves det mellomrommet ekstremt beroligende og trøstende med denne låta som soundtrack. Den dype, stødige stemmen til Jenny Sabel står som en stødig mast i en innsjø av knitrende pianospill, perkusjon og bass. En ballade som man både kan deppe til, om man har en sånn dag, og som kan løfte deg ut av en sånn dag. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Kendal - «Disturbo»

Den franske produsenten Kendal viser tydelig på låta «Disturbo» at man ikke trenger å overkomplisere arrangementene hvis elementene som låta består av gjør jobben de skal. Med tunge breakbeats fra start, en svevende synth og enkle, men store, piano-chords, presenterer han en dagsaktuell take på italo, som gjør seg like godt på lesesalen som på dansegulvet. 

- Markus Lynum

 

Joy Orbison - «GR Etiquette (‘09 Mix)»

Låta er, i teorien 9 år gammel, men har først blitt gjort tilgjengelig i nå av sniken Joy Orbison, som i et intervju senest i fjor hevdet at låta, mest sannsynligvis, var tapt for alltid. Det viste seg da å være løgn når den ble gjort tilgjengelig for kjøp på hans egen bandcamp for å støtte hans lokale food bank i England, og gi fansen låta alle har mast om i nå elleve år. GR Etiquette føles like kul i dag, som den gjorde da den sirkulerte rundt Londons klubb-scene i 2010, og er nok for mange elektronika-entusiaster en av de få gode tingene som har skjedd den siste måneden. 

- Markus Lynum

 

Barren Womb - «Smokes, Let’s Go»

Første singelen fra den nye skiva til denne skitne finsknorske rockeduoen. Etter 2018s superfete Old Money / New Lows er jeg supergira på hva jeg kan forvente av deres nye slipp. Låte er en deilig dose hardrock med elementer av sludge og hardcore. Låta er godt stykke godrock med ekte inspirasjon og masse attitude. Dessverre blir det nok et litt uvanlig slipp med tanke på avlyste konserter, men dette er et band alle burde få øynene opp for uansett.

- Åsmund Høeg

 

Brutus - «Sand»

Digger du Belgia og nyskapende postrock? Da digger du også Brutus. Denne trioen med kombinerer elementer fra både svartmetall og mathrock til å lage noe helt unikt. Med Stephanie sin unike vokal og trommestil, lager de skarp og basstung post med en herlig ambience. Jeg håper denne gjengen kommer tilbake til Norge for å dundre en viss kjeller i en viss kirke i Oslo. 

- Åsmund Høeg

 

Wingsuits – «Do You Mind»

Indie/pop-bandet fra Trondheim har sluppet sin første singel for året, med navn «Do You Mind». Låta er en simpel, men god låt å ha med på spillelista si i en ellers grå hverdag. Lett å like, akkurat som bandet selv.

- Lisa Bye

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte