Ny musikk på spillelistene - Uke 14

Thea & The Wild. Foto: Magdalena Malinowska.
Thea & The Wild. Foto: Magdalena Malinowska.

Det er ikke lenge igjen til påskeferie, og det ser man tydelig i alle byens butikkhyller som fylles opp med godteri og annet digg. Musikkredaksjonen kan dessverre ikke gi dere materialistiske goder, men det vi kan gi dere er en ny liste fylt med masse godsaker som du kan fylle ørekanalene dine med. Kos deg med ny musikk fra blant annet Thea & The Wild, Hannah Strom, han gaiden og Simen Mitlid.

 

Thea & The Wild –  «Little Sister» 

I det ene øyeblikket rir vi hest i Django Unchained, det neste øyeblikket danser vi i blomsterklær på en sommerfestival. Thea & The Wild er et norsk indiepopband som er på god vei inn i de internasjonale indiekretsene mot store stjerner som Austra og Florence & The Machine. Det som Oslo-gruppen her lager er en myk indiefolk-låt som passer best til en roadtrip gjennom sommerlige åkre og enger. 

– Janina Wildermuth

 

My Friend Joe –  «Ode to Sleepless Nights» 

Trondheimsbandet My Friend Joe skal sleppe ei låt kvar månad i 2022, og no har dei slept marslåta «Ode To Sleepless Nights». Dette er ei herleg og rocka låt som gradvis utfoldar seg frå ei roleg introduksjon med sausa gitarriff og lilla synthakkordar før den kulminerer i ein god, gammaldags fuzzgitarsolo som ikkje kan vere noko anna enn kjensla av å liggje i ei kaldsveitt seng og stirre i taket full av frustrasjon over dagar ein aldri vinn igjen. 

– Anders Kruse 

 

Hannah Storm - «House of Cards»

Oslos nye stjerneskudd Hannah Storm har kommet ut med sin andre singel, og «House of Cards» er stor og mektig, og får meg til å bevege på både hode og fot. Etter å ha imponert stort på Bylarm, er Øya-festivalen i sommer neste for Storm. Det er fett, og vel fortjent, for det poppete lydbildet er sårt, eget og voksent, og stemmen er vakker og bunnsolid. Norge har fått en ny stjerne, og jeg gleder meg til å få oppleve masse mer musikk fra artisten med det fine navnet, om jeg får si det selv. 

– Hannah Kleiven

 

han gaiden –  «the more you think» 

Elektronikatrioen han gaiden slapp på fredag sitt debutalbum, you called me your erika. Kombinasjonen av minimalistiske elektroniske beats, luftig saxofon og sensuelle vokaler gjør musikken på albumet forførende. En av disse forførende låtene er «the more you think». Mørkt, sexy og vakkert, hva mer kan du ønske deg? 

– Aleksandra Simonsen

 

Ezra Cohen - «I Saw the Country»

Har du noe imot sjangeren country? Legg det fra deg, og sett deg ned med en kopp kaffe og hør på det nye albumet til Ezra Cohen, takk. Debutalbumet, The Sweet Million, er et nydelig country-verk for de voksne, forkledd i et barnslig indierock-teppe, og det er noe av det penere jeg har hørt i år. «I Saw the Country» er en reise rundt på landet, en følelse av å være nyforelsket og en drømmende tanke om den du vil ha. Jeg er glad jeg fant Ezra Cohen, jeg tror jeg trengte det. Ta deg et glass whisky som han så pent synger om og god lytt!

– Hannah Kleiven

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

KitFai - «It All Ends»

Med inspirasjonskilder som Mew og Paramore leverer oslobandet KitFai rockemusikk som du kommer til å nynne på i ukesvis. Det har i hvert fall jeg gjort med alle singlene som ledet opp til andrealbumet Ways of Letting Go, og låta «It All Ends» fra nevnte album er intet unntak. KitFais lydbilde er er proppfullt av energi, fengende melodier og melankolske tekster – og ikke minst nostalgi! Musikken er som tatt rett ut fra det tidlige 2000-tallet, og hva passer vel bedre til de kommende vårdagene enn å mimre tilbake til pop-punkens storhetstid? 

– Aleksandra Simonsen

 

Simen Mitlid - «Away»

Vi har allerede nytt godt av hedmarkingens behagelige indie-snacks i flere år, og nå er jaggu Simen Mitlid tilbake med enda mer øresalve. Hatt en kjip dag? Det fikser vi, vettu. Og med «vi» er det altså den oslobaserte artistens oppløftende gitarklimpring, ungdommelige nynning og dynamiske lydbilde det refereres til. Dytt tåen borti mellomromstasten, og drøm deg bort til lyden av Løkka og solfaktor tretti.

– Erik Peralta Løvaas  

 

Provinz - «Tinnitus»

Det tyske bandet Provinz er egentlig kjent for følsom tysk indierock, men med «Tinnitus» har de turt noe nytt. Den ferske avslappet stemmen fra frontsangeren Vincent Waizenegger, veldig nær å bli forvekslet med austropop, rir gøyalt på en housebeat. Dette er noe som kanskje ingen annen burde prøve, men de klarer det og beholder den ekte Provinz-stemningen. 

– Janina Wildermuth

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Daniel Herskedal, Emilie Nicolas –  «Out Here» 

Komponist og tubaist Daniel Herskedal er stadig aktuell med nye prosjekt og denne gongen med det som skal bli has tiande album. «Out Here» er det første vi får høyre frå det komande albumet og prosjektet er i samarbeid med vokalist Emilie Nicolas, gitarist Eivind Aarset og Andreas Helge Norbakken på perk. Resultatet er ikkje anna enn slåande vakkert. Den fløyelsmjuke røysta til Nicolas, som nærmast smeltar inn i Herskedal sin varme tubaklang, flyt fint over Norbakken sin stødige perkusjon. Midt i mellom dei svevande melodilinjene og det perkussive fungerer gitarist Aarset som eit slags bindeledd og koplar det heile saman. Eg kan ikkje anna enn å gle meg til å høyre resten av plata som kjem i haust!

– Ingrid Nedrebø

 

Kode.59 - «Bedre Dager»

«Bedre Dager» er rapgruppa Kode.59s første singel i 2022. Låta høres ut som den kunne vært lydsporet til et undervannsnivå i et nintendo-spill, men dette er ikke en negativ ting, for denne låta er ikke på noen måte like stressende som det undervannsnivåer kan være. Dette er rett og slett behagelig å høre på, og den eneste faren du møter på når du hører dette er faren for å drukne i Kode.59s deilige beats. 

– Aleksandra Simonsen

 

Sjekk ut ukas liste på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte