Ny musikk på spillelistene - Uke 15

Insomniac Bears - Foto: Anne Valeur

 

God påske fra musikkredaksjonen! Nå var det på høy tid med høytid og det feirer vi i musikkredaksjonen med ti nye låter. Henslengt langs solveggen, ute på tur, eller inne og driver dank i påska? Les saken og lytt til låtene! Ikke glem å følge oss på Spotify. Sjekk ut lista vår nederst i saken. 

 

Insomniac Bears - «A nod in the darkness»

De erfarne musikerne i Insomniac Bears spiller deilig musikk i en sjanger jeg har mest lyst til å beskrive med kjempestempelet «indie», selv om retrofuturistisk artpop/indiefolk er mer korrekt. Låta har deilige basslinjer, fiolinpartier og en fin tekst som handler om å komme seg «out of the night, in to the light» eller gjennom vonde partier i livet. Jeg tror i hvert fall det er det det dreier seg om.

- Åsmund Høeg


 

Fat Fungus - «God Knows»

Fat Fungus presenterer i disse dager låta «God Knows» som er ei rocka, men uten tvil funky låt. Bandet har en utrolig dyktig gitarist, som høyner kvaliteten på låta flere hakk. Dette er ei låt som setter i gang rockefoten på neste fest.

- Lisa Bye


 

Blood Command - «No Thank You, I’m More in to Fake Grindcore»

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er godt bevandret i grindcorens verden, men jeg er rimelig sikker på at jeg ikke er into fake grindcore. Det jeg dog har sansen for er «no thank you, i’m more into fake grindcore» av Blood Command. Trøkkete og engasjerende, velkomponert og svært melodiøs. Avrundning med synther og kor - snedig!

- Tiril Hognestad.


 

Køber - «Robin Hood»

Savner du et soundtrack til klassekampen og revolusjonen? Da er den nye låta til Køber midt i blinken for deg. På «Robin Hood» oppfordrer Nesodden-rapperen til redistribusjon av rikdom uten å legge noe skjul på sine politiske meninger. Selv om det er teksten som ligger i fokus er låten likevel svært fengende, og refrenget om å kreve sin del av kaka setter seg fort nok på hjernen til å kunne radikalisere hvem som helst. Sånt liker vi.

- Simon S. Winther


 

The Garden  - «Thy Mission (feat. Mac DeMarco)»

California-duoen The Garden er kjent for mørk og uforutsigbar sjangerblanding med elementer av alt fra grunge til jazz, elektronika, punk og drum ‘n’ bass. Med andre ord vet man aldri helt hva man skal forvente. Denne gangen har de forent krefter med Mac DeMarco, og produktet er en overraskende fengende sak kalt «Thy Mission».

- Emil W. Hildebrand


 

Wholesome - «See U Smile»

Norske Wholesome gir deg en dose nostalgisk DIY  indiepop med deres aller første låt «See U Smile». Litt jizz-jazz DeMarco-gitarer og Kurt Vile-vokal. «Enkelt og fint» som de selv skriver.

- Emil W. Hildebrand


 

Pen Gutt - «Undercover»

«Undercover» er en låt som oser av så mye karisma og selvtillit at den nesten bare kunne ha kommet fra noen som har valgt å kalle seg selv Pen Gutt. Den Øya-aktuelle rapperen har ikke mye materiale ute, men han har likevel klart å få internasjonal oppmerksomhet allerede - og det til tross for at han rapper på norsk. Når man hører «Undercover», med sin flotte synthbaserte produksjon, er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor, selv om det uten tvil er Pen Gutts underholdende og selvmotsigende vokal som gjør låten til det den er.  

- Simon S. Winther


 

Baroness - «Seasons»

Gjengen i kanskje verdens største hardrockbad, varmer opp til utgivelsen av ny skive. Alle tidligere album har hatt et fargetema og denne gangen er det gold & grey som står for tur. Låta «Seasons» sparker godt fra seg med skarpe riff og en overbærende hul vokal over raske rytmer. Evig aktuell akkurat som sesongene.

- Åsmund Høeg


 

Svømmebasseng - «Aske»

Avslappende, nær og farlig dansbar er ordene som best beskriver den siste låta til Svømmebasseng. Budskapet er enkelt: «Vi kan elske hverandre til vi har blitt aske». Så kombinerer du dette med en drømmende beat og harmonisk synt og du har vunnet dansegulvet. Det ække feil.

- Åsmund Høeg


 

Snarky puppy «While We’re Young»

Storbandet fra Brooklyn du har hørt om av dine vennene dine som som selv spiller i storband er nå aktuelle med skiva Immigrance. Selv om denne låta er den eneste på skiva under seks minutter gjør ikke det den noe dårligere. «While We’re Young» er et deilig lite pausenummer som gjør seg godt når man trenger å smøre maskineriet.

- Åsmund Høeg

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte