Ny musikk på spillelistene - Uke 15

Combos - Foto: Eline Kjøl Berg
Combos - Foto: Eline Kjøl Berg

Påsken står for døren, og påskeegget til musikkredaksjonen er fylt med de beste godbitene innen ny musikk. Fra den metaforiske korona-trygge smågodthyllen av nye utgivelser har vi plukket med oss blant annet in-your-face punkrock fra Trondheimsbaserte Combos, myk og jazzete hiphop fra Neste Planet & Linni, samt en real moshpit-banger fra Dutty Dior & Arif. I tillegg får du også introspektiv amtosfærisk house, sjangersprengende indie psych-rock og litt akustisk fra renommerte Frank Ocean. Dette egget har alles favorittbiter, og det er lov å nyte det før påskeaften! 

 

Yaeji - «What We Drew 우리가 그려왔던» 

Tittelsporet på Yaejis nye skive bæres godt av Yaejis vokal, enkel perkusjon og en velprodusert synth. Låta føles arketypisk for house musikken Yaeji har lagt tidligere, hvor sjenert introspeksjon blir formatert, samtidig, for både stuen og klubben. Hvis resten av skiva er like koselig som tittellåta, er dette noe som kommer til å gå hardt i rotasjon i tiden framover. 

- Markus Lynum

 

Carl Stone - «Au Jus»

En av de store, teknologiske, pionerene innenfor bruk av akustisk sampling, datasystemer i forbindelse med liveopptredener og bruk av programmeringsspråk for å lage musikk. Etter flere tiår som musiker, ansatt ved universiteter og utvikler av musikalsk teknologi, viser han at han fortsatt har teften for klubb-vennlig pop. På låta «Au Jus» kan du trygt si at han går bananas med samplingen sin, noe som resulterer i en så glitchy låt at glitch-hop - og pop fremstår ganske tamt i forhold.

- Markus Lynum

 

Frank Ocean - «Dear April (Acoustic)» 

Mannen som trenger ingen introduksjon slipper endelig de to låtene «Cayendol» og «Dear April» sine akustiske versjoner etter en lang ventetid. «Dear April» høres ut som det man har kommet til å elske ved Frank Ocean. Mange av de samme lydene, effektene og instrumentene som ble brukt på Blonde, samt den samme vakre samt melankolske teksten som man fant i Blonde. «Dear April» bærer samme silhouette design som det tidligere slupne låtene «DHL» og «In my Room», kanskje album-teoriene er sanne?

- Aksel Henrik Lessum

 

Lil Halima - «Glue»

Å skulle “glue our bodies together” er vel det stikk motsatte av det som anbefales om dagen, men det er i alle fall det Lil Halima synger om på sin ferske singel. Selv om teksten ikke nødvendigvis er tidstypisk, er det heldigvis enkelt å drømme seg bort til en forhåpentligvis koronafri sommerferie med denne godbiten.

- Edel Malene Farstad

 

Headie One & Fred Again… - «Smoke (feat. Jamie xx)»

Den britiske rapperen Headie One har markert seg som en av de mest spennende innen den britiske drill-scenen, men på sin nye Fred Again…-produserte mixtape utfordrer han virkelig grensene for hva man forventer fra sjangeren. Med atmosfærisk og glitchete synthbasert produksjon, inspirasjon fra UK Bass og R&B, og gjesteopptredener fra blant annet FKA Twigs og Sampha, skiller den seg fra det meste annet man har hørt fra denne kanten før. Den Jamie xx-gjestede «Smoke» står frem som en av låtene der sjangereksperimenteringen treffer aller best.

- Simon Storvig Winther

 

Yves Tumor - «Dream Palette»

April har så vidt startet, men årets plate kan allerede ha blitt sluppet. Heaven To A Tortured Mind, fjerde fullengder fra eksperimenteringsmester Yves Tumor, kaster alt du kjenner og forventer av moderne indie-psykadelika ut av vinduet og serverer deg musikk som vekker så mange følelser samtidig at du ikke helt vet hvor du skal starte for å beskrive det. «Dream Palette» illustrerer det bra: en nærmest majestetisk intro med fyrverkeri og grandiøse trommer avløses av en basslinje som er én del Tame Impala og én del Jimi Hendrix, mens vokalen leveres med en intensitet som treffer dypt. Yves Tumor flytter grensene for hva moderne indie kan være, og det er en herlig opplevelse.

- Jens Waage

 

Neste Planet – «tatiana (feat. Linni)»

Neste Planet og Linni har sluppet et album smekkfullt av god norsk hiphop og fengende rap. «tatiana» er et av bidragene på plata AGUA, og har et fortryllende lite pianoriff som gjør låta lett som en vårdag. Linni og Neste Planet har etablert seg som en sentral av den ferskeste hiphopen i Norge, og skuffer ikke denne gangen heller.

- Lisa Bye

 

Thom Hell – «How Fortunate – Outtake»

«How Fortunate» er en ordentlig nyforelskelse av ei låt. Man tripper på tærne av å høre den raske rytmen, og når Thom Hells fløyelsmyke vokal starter, lander man godt planta på jorda igjen. Låta er den avsluttende på hans siste plate, Some Good Things, bestående av 16 mixer og outtakes.

- Lisa Bye

 

Combos - «Mad Beef»

Combos slapp denne korte herligheten som en bombe på fredag, og man kan trygt si at den gjorde en stille og rolig dag i karantene en del hakk mer spennende. Trondheimsbandet har gitt ut noe av feteste innen punch-rock siden debuten deres i 2018, og endelig er debutalbumet straks klart. «Mad Beef» følger den allerede kjente retrostilen til Combos, men noe elementer er også delvis overraskende: Spesielt den flimrende gitaren står i kontrast til både resten av denne låta, og tidligere Combos-slipp. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Dutty Dior & Arif - «MOSHPIT»

Som Dutty Dior sier på den nye låta med Arif, det er like før han starter noe shit. På Twitter har Dutty Dior, under @castincash, lagt fra seg noen litt mystiske spor og senere bekreftet et helt samarbeidsprosjekt med Arif vi bare kan glede oss til. «MOSHPIT» er en skjellsettende låt i Duttys diskografi som viser artisten på sitt hardeste så langt. Han utforsker her en ny type stemmebruk som funker flott med den betraktelig mer kjente stemmen til Arif, over produksjon fra Pluto som bare blir bedre for hvert nye slipp.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte