Ny musikk på spillelistene - Uke 16

Trist Pike - Foto: Tommy Online
Trist Pike - Foto: Tommy Online

 

Musikkredaksjonen er tilbake fra en påskeferie som kanskje ble litt annerledes enn hva de fleste hadde sett for seg. Jammen er det godt man ikke trenger å reise på hytta for å høre musikk! Redaksjonens favoritter denne uken inkluderer blant annet eksperimentelle elektro-black-punk-duo Trist Pike, funkdisco fra Oslo-DJ Third Attempt og sommerlige vibber fra Oslo-baserte MARBLES. I tillegg får du også ny gitardrevet indie fra Phoebe Bridgers, hiphop fra Ivan Ave og et comeback fra anerkjente The Strokes. God fornøyelse!  

 

Trist Pike - «Nakne Damer» 

Hevnrock-duoen Trist Pike bør helst oppleves i levende live, men et godt alternativ er å lene seg tilbake i sofaen du har bodd i de siste tre ukene og nyte deres siste hit «Nakne Damer» mens du tenker på livet, samfunnet, eller andre ting som ikke er nakne damer.

- Edel Malene Farstad

 

Rick Ashtray - «In The Street» 

The street??? Det er det siste stedet jeg vil gå akkurat nå, tenker du sikkert. Lurt tenkt, men låta «In The Street» kan du heldigvis høre på med god samvittighet mens du sitter inne. Rick Ashtray kommer med album om et par uker og slipper denne lettbeinte låta som en smakebit. Den er fengende, jovialt og perfekt for radio! Hør på den mens du later som du er ute i vårsola med vennene dine.

- Edel Malene Farstad

 

Iceage - «Lockdown Blues» 

De danske punkerne i Iceage har sluppet en av de få COVID-låtene som ikke er kjempeirriterende å høre på og «Lockdown Blues» er, som navnet tilsier, en blues-inspirert rockelåt som får blodet til å pumpe. Som et hyggelig pluss går alle inntekter fra låta på Bandcamp direkte til leger uten grenser!

- Edel Malene Farstad

 

Phoebe Bridgers - «Kyoto» 

Phoebe Bridgers slipper «Kyoto» som andre singel til albumet Punisher som kommer i juni. Låta skulle egentlig være en ballade, og teksten er melankolsk og personlig om følelsen av at en lever noen andres liv. Etter en runde i tenkeboksen endte låten i stedet opp med et høyere tempo, hvor kontrasten mellom musikk og tekst resulterer i en herlig bittersøt banger. 

- Edel Malene Farstad

 

Ivan Ave - «Guest List Etiquette (ft. Joyce Wrice)»

Ivan Ave har åpnet 2020 med en rekke deilige, tilbakelente singler, og ser ikke ut til å stoppe med det første. På den neo soul-inspirerte «Guest List Etiquette» har han fått med seg den Los Angeles-baserte sangeren Joyce Wrice, og resultatet er hiphop på sitt aller mykeste og mest behagelige. 

 - Simon Storvig Winther

 

The Strokes - «Brooklyn Bridge To Chorus»

Syv år etter siste plate er The Strokes tilbake. The New Abnormal er fylt med stemningsfull indierock fra et band mange kanskje hadde avskrevet, hvor «Brooklyn Bridge To Chorus» er bare en av flere perler. Med en god dose 80-tallsnostalgi er låten fylt med synther og funky grooves, mens Julian Casablancas særegne og lidenskapelige vokal gjør at den fremdeles er lett gjenkjennelig for gamle fans. The Strokes sprenger kanskje ingen grenser med sitt nyeste materiale, men jammen er det godt å ha de tilbake!

- Jens Waage

 

MARBLES - «Woman»

At vi faktisk begynner å nærme oss sommeren er kanskje ikke det som står fremst i tankene hos de fleste om dagen. Da er det bra at MARBLES er her for å minne oss på at selv om ting er litt kjipt går vi faktisk en lysere tid i møte. På «Woman» serverer Oslo-kvartetten en varm og deilig indielåt, som med sine myke toner og drømmende vokal sender deg rett til tanker om varme sommernetter med gode samtaler. Selv om det virker langt unna, er dette musikk som i det minste kan lindre ventetiden for bedre dager.

- Jens Waage

 

Moyka – «Spaces»

Monika Engeseth aka Moyka fra Hallingdal glimret med sitt nærvær under årets Trondheim Calling. Hennes nyeste singel «Spaces» er en fortsettelse på artistens elektroniske popmusikk, som til tross for sitt dystre tema, er en gledelig popperle.

- Lisa Bye

 

Third Attempt - «Rotor»

Third Attempt er det tredje aliaset til Oslo-baserte DJ Torje Fagertun Spilde som har laget den deilige funk-inspirerte diskolåten «Rotor» med litt hjelp av Håkon Struve. Ved hjelp av saftige trompet-samples og en god groove er denne låten perfekt for når du vil stå i din egen stue og late som du er tilbake på klubben igjen.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Kari Faux - «Look @ That»

Den nye EPen til Kari Faux, Lowkey Superstar, er endelig her! Fra denne herligheten finner vi den heftige låta «Look @ That» som er en stor langefinger til alle de haterne som nå har snudd i sin tankegang etter at Karis karriere tok av for godt. Over en tydelig bounce-inspirert beat leverer Kari linje etter linje med en attitude som er så langt opp i trynet ditt at du ikke har noe annet valg enn å høre etter.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Jean Deaux - «Moody! (feat. Saba)»

Som alle andre kjeder også Jean Deaux seg i selv-isolering. Rapperen fra Chicago har tidligere postet små videosnutter av seg selv i pysjen dansende til denne låta, som endelig traff strømmetjenester denne uka. Med seg har hun fått gjestevers, produsering fra vennene sine og kjente samarbeidspartnere i Chicago-kollektivet Pivot Gang. Nå er tiden for å høre på fet rap!

- Are Kjeldsberg Skauby

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte