Ny musikk på spillelistene - Uke 16

Tuvaband. Foto: Maria Louceiro.
Tuvaband. Foto: Maria Louceiro.

Det har vært påskeferie, og våren har endelig kommet til Trondheim. Som alltid har ikke musikkredaksjonen koblet helt av, for vi har fulgt med på all den nye musikken som har blitt gitt ut også i påskeferien for å kunne gi dere atter en ny liste stappfull av ny musikk fra blant annet Tuvaband, Greatfruit, LARS og Ultraflex. 

 

Tuvaband – «Rejuvenate» 

Tuvabands første singel i 2022 er en behagelig og drømmeaktig opplevelse. Med elementer fra blant annet trip-hop og shoegaze glir låta forbi deg som en varm strøm av vann, og den norske artistens vokal er som alltid nydelig. Det går rykter om at mer fra Tuvaband er på vei, og jeg gleder meg i alle fall masse!

– Simon Storvig Winther 

 

Greatfruit –  «Reefer» 

Musikk for å slappe av, slurpe cocktail og ta et trekk? Den nyeste låten av Oslo-kvartetten beskriver godt hva som skulle til for å skrive denne sangen. «Reefer», for alle som ikke vet det, betyr joint og presenteres her som fristelsen til å gå litt dypere inn i den drømmende stemningen. Ikke desto mindre har musikken potensial til å havne på sommerspillelistene våre. Men først ser vi dem live på Knaus 23. April.

– Janina Wildermuth 

 

LARS – «Klassisk»

LARS aka. Lars B aka. Kamuflars slapp nylig debutalbumet sitt Nordnes til tross for mange år i spillet. Noen husker han kanskje fra de mange samarbeidene med rap kollega Simon Alejandro fra Jungelen-labelet, men som soloartist er han en av Bergens best bevarte hemmeligheter. «Klassisk» og Nordnes generelt er inspirert av memphis-rap og chopped & screwed, med tilbakelent rapping og psykedeliske produksjoner som bare siger av gårde. Her er det bare å lene seg tilbake! 

– Martin Blom

 

Ultraflex – «Baby»

Hvis du skulle beskrevet lydbildet til Ultraflex kunne du sagt noe sånt som: «forestill deg 80- og 90-tallets deilige synthpop, bare at ASMR allerede var blitt en greie». Dette er den mest sexy synthpoppen du kommer til å høre denne uka. Dansbare rytmer og ASMR-aktig hviskende vokal gjør dette både søtt, sexy og sjarmerende. Dette er den neste låta du skal kline til på dansegulvet. 

– Aleksandra Simonsen

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Jonas V – «Speis Flex» 

Jonas V er ute med tredje singel så langt i år, der det eneste de tre varierte singlene har til felles er at de er av høy kvalitet. Denne gangen får vi cinematisk og hypnotisk produksjon fra Hkon, og Jonas V flyter karismatisk over instrumentalen som om bergensrapperen ikke har gjort noe annet hele livet. 

– Simon Storvig Winther 

 

Probleman –  «Huset du bodd i» 

Trondheimsbaserte Probleman, har gitt ut sin debutsingel, og den svinger, den rocker og den roller. Låta gir meg en følelse av å sykle i gata der jeg vokste opp, i regn, litt deppa og tenke på alle folka som bor i husene som jeg ikke lenger kjenner. Det er melankolsk, catchy emo rock som får meg til å mimre, smile, le og tenke på de gode gamle dager. Vi får også servert en deilig gitarsolo, og hva mer kan man egentlig be om? Jeg gleder meg hvertfall til mer raske trommer og høy energi fra Probleman i fremtiden. 

– Hannah Kleiven 

 

Socket Suicide –  «Soccer Mum»

Overraskende gitar i ustemt riff gir «Soccer Mum» en gripende effekt. Lyrikk om trofékoner og fotballmødre, som sammen med en nøktern og balansert trommerytme og bass skaper et humoristisk, og på en måte, et britisk uttrykk. Bakgrunnen er fylt av opptak fra en fotballkamp.

– Herman Østby  

 

Angie – «Put Your Sneakers On» 

Haugesund-artisten Angie er ute med debutprosjekt, EP’en BUTTERFLIES IN WINTERLAND. Åpningssporet «Put Your Sneakers On» er en herlig og leken afropop-inspirert låt, perfekt nå som vi endelig går mot varmere og lysere tider. 

– Simon Storvig Winther 

 

Mia Berg –  «Goodbye, for a while»

Bergenseren har laget en låt som portretterer alle de følelsene som beskriver alle menneskene som kommer inn og ut av livet ditt, og den forsiktige hjertesorgen det kan bringe. Vokalen er slående vakker, jordnær og skjør. Låta har en stille gitar og et fredelig piano som sammen med en kul og unik beat binder alt sammen i noe som høres ut som et minne. Jeg vil ta meg en tur i min gamle gate og høre på «Goodbye, for a while», gråte litt, og smile litt. Foreslår at du gjør det samme.

– Hannah Kleiven 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Macho – «PROFF DOT NO» 

Du er ikke proff før navnet ditt står på proff.no, men Macho (tidligere kjent som MachoMayne) har vært proff helt siden han var 13 år. Denne rutinen høres på bergensrapperens nyeste singel «PROFF DOT NO», en bunnsolid og fengende låt der Macho oser av selvtillit. I tillegg har låta en kul fløyte-beat!

– Simon Storvig Winther 

 

Wet Leg –  «Being in Love»

Åpningslåta, «Being in Love» på Wet Leg sitt debutalbum, Wet Leg, er en beskrivelse av alle de forferdelige følelsene man får av å være forelsket. Altså at du ikke spiser, ikke sover, klarer ikke konsentrere deg, og føler deg egentlig bare dritt. Så kjærlighet suger, er vel egentlig det duoen fra Isle of Wight prøver å få frem. Hele albumet er alt det du ville si til den som såret deg, pakket i en lystig humoristisk indie-rock pakke. Anbefaler fullt volum, en pils foran et bål, eller en type flamme av et slag. God lytt, alle dere såra, deppa, bitre sjeler der ute.

– Hannah Kleiven  

 

Ushikawa – «In Case of Emergency»

Oslobandet Ushikawa varmer opp til sommeren med den behagelige låta «In Case of Emergency». Dette får meg til å tenke på sene kvelder rundt bålet mens man lytter til lyden av bølger som ruller inn over fjæresteinene. «Bølgende» er også en veldig god måte å beskrive denne låten på: den bølger mellom myke partier av klimprende gitarspill og drømmende vokal, og mer hardtslående deler av fuzzgitar og rene emosjoner.  Her er det mye å dykke ned i, så len deg tilbake og nyt denne låta i kveld.

– Aleksandra Simonsen

 

La Neve – «Rough Music»

La Neves nye EP History Solved er proppfull av heftig og fengende dance-punk fra start til slutt. På det sentrale sporet «Rough Music» byr Downtown Boys-gitaristen på en fantastisk blanding av drivende bass, trommer druknet i gated reverb, og snodige synther, og det er umulig å ikke la seg rive med. 

– Simon Storvig Winther 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Edvard Borneo – «Lake Michigan» 

Ja! Folkete gitarmusikk, det liker vi! Kunstner og artist Edvard Borneo fra Stavanger har lagd en låt som får meg til å smile litt, vaie litt og drømme litt. Etter debutalbumet Mind Made som kom i 2019, en singel i 2021 og en verden som kanskje endelig er ferdig (eller skal kanskje ikke jinxe det) med en pandemi, er det håp for masse ny deilig «folk n´roll» fra Borneo. «Lake Michigan» er en lystig Elliott Smith, med et Iron and Wine lydbilde, og det er en låt jeg gleder meg til å spille i en solfylt park, mens jeg vaier litt og smiler litt og drømmer litt om kjærligheten og Michigan.

– Hannah Kleiven 

 

Baby Strange – «Only Feel It When I'm With You»

På det skotske indierock-bandet Baby Stranges nyeste singel «Only Feel It When I'm With You» har de fått med seg Hayley Mary, kjent fra bandet The Jezbels. Sammen har de laget en låt som er hypnotisk og mørk. Dette er en låt som kommer til å gi deg lyst til å sette deg inn i en bil og stikke av i skumringsmørket.

– Aleksandra Simonsen

 

UNDERGRUNN – «Tipp Topp» 

UG er ute med selvtitulert album, og det åpner med et smell! På første låt får du en heftig instrumental fra Rik Pappa, Loverboy og Pluto, og et av årets mest fengende hook fra Fretty, samt to knallharde vers fra Loverboy og Mar$tein. Med fire skiver på fire år fortsetter UNDERGRUNN å være en av de mest produktive gjengene i norsk hiphop, og når alt treffer som det gjør på «Tipp Topp» er de også blant de aller beste.

– Simon Storvig Winther 

 

The Linda Lindas –  «Why»

Det unge jentebandet (seriøst, Mila de la Garzia, som er trommisen, er 11 år liksom), har gitt ut debutalbumet sitt, Growing Up, og det byr på punk, punk og mer punk. Etter masse medie-oppmerksomhet etter singelen og videoen «Racist Sexist Boy», åpnet for Bikini Kill og signert kontrakt med Epitaph Records, har jentene bevist at de er her for å bli. Bandet er en blanding av søstre, kusiner og familievenner, og de lager pop-punk for de sinte, rock for de frustrerte og masse catchy hooks for de glade. «Why» og resten av albumet er verdt en lytt om du har lyst til å riste litt løs, og glemme litt hvem, hva og hvor i et par minutter. Gleder meg til fortsettelsen, for dette var tøft. 

– Hannah Kleiven

 

Kristoffer Nohr Unstad – «Bandgünder»

Kristoffer Nohr Unstads første soloalbum Eftf. ble sluppet 8. april. En av de mest fengslende låtene fra albumet er «Bandgünder». Her får du servert både fengende gitarriff og trommemaskin i en og samme pakke. Det hele er ganske nedstrippet, og det gjør at Unstads tekster virkelig får skinne.

– Aleksandra Simonsen

 

Sjekk ut alle disse låtene på Radio Revolts A- og B-liste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte