Ny musikk på spillelistene - Uke 17

Gerald Ofori - Foto: Kristian Trana
Gerald Ofori - Foto: Kristian Trana

Vi nærmer oss semesterslutt med stormskritt, men musikkredaksjonen har fortsatt et par lister igjen å dele. Denne uken får du blant annet R&B og hip hop fra EP-aktuelle Gerald Ofori fra Trondheim, hiphop fra nye platen til Jonas V og finurlig indie-folk fra Frede Gabriel. Lytt gjennom og finn dine favoritter å ta med inn i uken!

 

Gerald Ofori - «Equal (ft. Ousu Leigh)»

Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg ikke gjetta at den sounden her var skapt i Trondheim. Multitalentet Gerald Ofori lager allerede moderne hip hop og r&b i verdensklasse, og låta «Equal» med gjest Ousu Leigh fra hans ferske EP Ultraviolet er intet unntak. Det drømmende uttrykket backes opp av deilig tung bass, både Gerald og Ousu gjør en svært solid jobb.

- Edel Malene Farstad

 

Jonas V - «Med Vilje (ft. Palme)»

En av landets beste rappere skuffer så klart ikke på sitt ferske album UN666UTT. «Med Vilje» er en blytung låt med en nydelig Palme-beat, hvor Jonas V nok en gang høres ut som han overhode ikke trenger å anstrenge seg for å høres kul ut. 

- Edel Malene Farstad

 

Frede Gabriel - «Phone Sex»

Den følelsen når telefonsexen ikke fungerer som tenkt. Jadda, her treffer Frede Gabriel spikeren på hodet. Tromsøværingen Frede Gabriel sin siste singel «Phone Sex» er ei låt om mislykket forsøk på telefonsex. Men selv om det i seg selv er et sårt tema, er låta i det muntre slag, og sammen med den tilhørende tragikomiske musikkvideoen, må man bare dra på smilebåndene. 

- Lisa Bye

 

Mehdi Bahmad - «Rougue A Levres (Olof Dreijer Remix)»

Den mindre kjente halvdelen av The Knife, Olof Dreijer, gir en ellers ganske kjedelig RnB låt en velfortjent oppussing. Drejier erstatter det statiske utgangspunktet med spretne trommer og bevegelige synther, som gir Bahmads særegne vokal et langt bedre musikalsk rom å utfolde seg i. Resultatet er en oppstemt house-låt som har et lite preg av Shaking the Habitual-nostalgi, men som fortsatt føles relevant for elektronika ala 2020. 

-Markus Lynum 

 

Vegard & Ivar Band - «Tiger Woods»

Selv om navnet på dette Oslo-bandet gir assosiasjoner til danseband og linedance, så er musikken så langt derifra som overhodet mulig. Derimot er de mestre i urban, chill soul-pop. Ikke så rart, med tanke på at bandet er en sammensetning av Fieh, Mall Girl, Selmer Daufødt og Kaanan. En vill og sammensatt kombinasjon, men det gir mening når du hører det. Så hør på Vegard & Ivar Band, da vel! 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Kakaosimon - «Feuer (m/ Loui & Lexus)»

På fredag slapp det smakfulle debutalbumet til produsent og rapper Kakaosimon, Kokeboken. Et album spekket av herlige instrumentaler, groovy trommer og morsomme linjer fra Simon selv og en hel rekke nykommere som er verdt å følge med på. På albumets mest funky låt «Feuer» leker Kakaosimon og Loui & Lexus med tyske linjer, Minecraft-referanser, og alle flamme-sammenligninger du kan tenke deg.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

LV - «Baby (feat. Jay2)»

Boblende trap-produksjon, diffuse vokaler og helt uforståelig rap - hva mer trenger du? Lindsay Vann, aka LV, fra Maryland, USA slapp nylig sitt debutalbum Human Interactions. På den første singelen fra albumet har hun fått med seg Chicago-rapper Jay2. LV blander det beste fra sine favorittsjangre R&B, trap og pop og skaper sin egen sound.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Henrik Felipe - «SCUTI»

Henrik Felipe har røtter fra Kabelvåg og Colombia, og rapperen har nettopp sluppet debutsingelen «SCUTI». Et mørkt og melankolsk lydbilde, satt opp mot harde beats og en myk vokal gjør at låten er interessant og fenger fra første stund. Dette er en sterk debut, som viser Felipes kvalitet som låtskriver. 

- Jens Waage

 

Lokal Samling - «Valén»

Noen ganger vil du høre dyp musikk som får deg til å tenke, og noen ganger vil du bare rocke løs. Med «Valén» tilfredstiller Lokal Samling dette behovet. Her serveres du en kompromissløs og uhøytydelig rockelåt om en cowboyskurk på prærien, med plenty av energi og glimt i øyet. Det er ikke akkurat dyp poesi, men fy flate det er gøy å høre på!

- Jens Waage

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte