Ny musikk på spillelistene - Uke 3

Klossmajor. Foto: Guro Sommer.
Klossmajor. Foto: Guro Sommer.

Gyda har gitt seg, men musikkredaksjonen gir seg aldri! Vi har jobbet imot stormens sterke krefter og gravd fram de beste nye låtene denne uka. Du får ny musikk fra blant annet Klossmajor, Klish, han gaiden, Blomst og mange flere. Sjekk det ut! 

 

Klossmajor – «Jævlig»

Stavangerbandet Klossmajor er nok ein gong ute med ein ny og catchy låt, denne gongen ærlegare enn nokon gong. Dei forfriskande tekstane vert som alltid formidla på beste (trestemte) vis av jazzsongarane Dorothea Økland, Maja Sørbø og Karoline Karlsen med solide musikarar i ryggen. «Jævlig» er tredje singelsleppet til Klossmajor på kort tid, noko som kanskje tyder på at eit debutalbum er i emning. Eg kryssar fingrane!

– Ingrid Nedrebø  

 

Klish – «Loppesirkus»

Klish lager noe av den fineste musikken som kan karakteriseres som “tøff rap fra en tøffing”. Med sitt nyeste album HGDFM har Tromsø-rapperen laget et flott verk. På albumet forteller han elleve små historier, også kalt "låter". "Over hodet mitt så har æ en konfliktsky" synger Jon-Are Masternes, som han heter på “ekte”, på det fengende refrenget. Frode Larsen fra Pop/R&B-duoen Kantona komplimenterer den mørke og grove stemmen til Klish med en søt og uskyldig tenor. Hvor enn du befinner deg akkurat nå, gjør deg selv en tjeneste og spill denne på vei ut. Les anmeldelsen av hele albumet på Radio Revolt i morgen!

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Simon Alejandro, Tom Manzarek – «Sjakk»

Simon Alejandro ga i høst ut nydelig Nordnes-funk, men på den nye singelen «Sjakk» spiller han på andre strenger. I samarbeid med den franske produsenten Tom Manzarek har Alejandro laget en noe mer upbeat låt enn vi er vant til fra ham, men med kjente elementer som deilige jazza akkorder og vakker koring. Dette er tredje singel i påvente av albumet Unge Colombia som kommer i mars, som ser ut til å bli en av vårens store musikalske høydepunkter. 

– Martin Blom 

 

han gaiden – «here’s your lullaby»

Den Oslo-baserte elektronikatrioen han gaiden sin andre singel er en drømmende og hypnotisk låt. Vakre vokalharmonier og luftig saksofon kombineres med intens bass og elektroniske trommer til den perfekte miksen av dansbarhet og følsomhet. Det får meg bare til å tenke: Finnes det et instrument som oser mer sensualitet enn det saksofonen gjør? Åpenbart ikke, for denne låta er sensuell, sexy og stilfull på alle de beste måtene. Nyt det! 

– Aleksandra Simonsen

 

FKA twigs  – «darjeeling» (feat. Jorja Smith & unknown t)

FKA twigs er udefinerbar, så jeg gidder ikke å prøve engang. Det trenger jeg heldigvis heller ikke, fordi dette er den typen musikken som snakker utrolig godt for seg selv. Hennes nyeste album CAPRISONGS slapp nettopp, og mer variert blanding av bare god musikk skal du lete (litt) lenge etter. (Bare sjekk ut listene vi skriver her hver uke så finner du mer bare bra variert musikk). Britens tredje studioalbum inneholder denne drill-balladen med kjente gjest Jorja Smith og ukjente gjest unknown t hvor bassen hopper opp i trynet ditt fra under den engleaktige vokalen og hef(ffff)tige raplinjer.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Fontaines D.C. – «Jackie Down The Line»

«Jackie Down The Line» er første smakebit på Fontaines D.C. sitt kommende tredjealbum, Skinty Fia. Blandingen av den sjanglete stilen, men fremdeles dystre melodier og nesten uinteressert vokal gjør låta perfekt for januarværet i denne gudsforlatte landsdelen. 

– Simon Winther

 

Destroyer - «Tintoretto, Its For You»

Dan Bejar gjør aldri det samme når han lagar eit nytt Destroyer album og med låta «Tintoretto, Its For You» gir han ein solid smakebit på gruppas kommande album. Med eit mykje mørkare musikalsk uttrykk enn tidlegare, lager Bejar ei råkul låt ved bruk av ein punkette bass, hard synth, draumande trompet og sin ikoniske vokal. Det blir veldig spennande å sjå korleis albumet som kjem i slutten av mars blir.  

– Brage Bjerck Årøen

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Shamir – «Reproductive»

Utgivelsen av Shamirs neste album Heterosexuality, nærmer seg, planlagt den 11. februar. Dersom du ikke har fulgt spesielt med på den amerikanske artisten siden hip-house-hitten «On The Regular» fra 2014, burde du forberede deg på en overraskelse. Musikalsk har Shamir beveget seg langt vekk fra den søte gjennombruddssingelen, men «Reproductive» er et bevis på at han absolutt er i stand til å lage nydelig gitarmusikk også.

– Simon Winther

 

Greatfruit – «What's the use»

Bandet Greatfruit beskriver seg selv som et kaleidoskop av sent 70- og tidlig 80-talls nostalgi transportert gjennom en psykedelisk linse, og en mer passende beskrivelse er vanskelig å forfatte. Med sin nyeste singel «What’s the Use» som slapp forrige uke bygger de smakfullt videre på den samme treffende beskrivelsen. Med en deilig groove og akkurat speisa nok synther blir låta en kort liten fest du var glad for at du dro på. Greatfruit føyer seg inn i rekken med funky synthpakka norske band, og sørger for at de tar den plassen de fortjener. God lytt, god fest, og god dans!

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Brimheim – «this weeks laundry»

«this weeks laundry» er den siste i en lang rekke nydelige singler fra Brimheims debutalbum can’t hate myself into a different shape, ute 28.januar, og uten tvil en av utgivelsene man burde få meg seg i vinter. Over nydelig fuzzy gitar beskriver den dansk/færøyske artisten hvordan dagligdagse som å kjøpe frosne bønner brukes for å opprettholde en fasade av normalitet og rutine i sårbare perioder og situasjoner. Det er vel noe man kan kjenne seg igjen i, i disse koronatider, hæ?

– Simon Winther

 

Blomst– «Ta telefonen»

Råfet, ikonisk og knallgod indierock fra Blomst. «Ta telefonen» er nummer to i singelkjøret fra Blomst og byr på ekstremt relaterbar lyrikk. Oslobandet har samme gamle trøkken vi er godt kjent med, og bruker det for alt det er verdt. Dette er musikk man syngeskriker til hjemme etter helgens kavalkader.

– Andreas Jensen
 

Lille Pablo & Costibeats – «Trofe»

Deilig, catchy og melodiøs hiphop fra Stavanger! «Trofe» er det andre samarbeidet mellom Lille Pablo og produsenten Costibeats på kort tid, og når man hører hvor perfekt den skjelettaktige instrumentalen passer rapperen skjønner man hvorfor de fant fort sammen igjen. To å følge med på!

– Simon Winther

 

Moddi – «Tranøy fyr»

Sidan debutalbumet Floriography vart slept i 2010 har Pål Moddi Knutsen vore ein produktiv og sentral skikkelse i musikknorge. Med kassegitar og si karakteristiske hese og varme røyst har senjaværingen formidla alt frå forbodne songar, forteljingar om Nord-Norge, samt klassiske viser på norsk og engelsk. I «Tranøy fyr» går Moddi tilbake til røtene og viser seg frå si beste side, ikkje så rart når han praktisk talt er på heimebane i låta som mest av alt er ein hyllest til den nordnorske sumaren. «Tranøy fyr» er ei vise som med god hjelp av koret Vokal Nord på stemningsfullt vis byr på idylliske og naturskjønne skildringar. Eg spår herved at denne låta blir soundtrack til samtlege solnedgangar frå nord til sør denne sommaren.

– Ingrid Nedrebø 

Sjekk ut alle disse låtene på Radio Revolts A- og B-liste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte