Ny musikk på spillelistene - Uke 35

Husmo HAV - Foto: Jonathan Vivaas-Kise
Husmo HAV - Foto: Jonathan Vivaas-Kise

Fadderukene er over, og overgangen fra fest og moro til forelesninger og øvinger kan bli hard. Musikkredaksjonen har funnet frem noen gode låter som kan hjelpe til å gjøre overgangen lettere. Denne uken får du blant annet ny jazz-pop fra Husmo HAV, stemningsfull indie fra Magnus Bechmann og sørlands-punk fra Daufødt. Sjekk ut hva vi hadde å si om låtene, og finn låtene i Spotify-listen vår nederst i saken.

 

Husmo HAV - «Never Ending Summer»

I en verden hvor jazz, pop og easy listening er forent, leker musikerne i Husmo HAV seg med å utfordre sjangrene i moderne retninger. «Never Ending Summer» er en cinematisk, instrumental sommersingel som både varmer og kjøler på samme tid med sine enkle melodier og avanserte soloer. Etter fjorårets EP lover dette mer spennende musikk fra gruppa videre!

- Fredrik Haga

 

Magnus Bechmann - «Hours»

Magnus Bechmann er tilbake, kun kort tid etter sommerens EP-slipp, med låta «Hours». Låta handler som jeg forstår det om hvor mange timer man har, og hva man ender opp med å bruke dem på. Teksten pakkes inn i søte melodier og oppløftende progresjoner på riktig indie-vis. Magnus Bechmann og Erlend Mokkelbost utgjør en dynamisk produsent- og låtskriver-duo med et tydelig etablert uttrykk.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Daufødt - «Ingenmannsland»

Det er få band, nye og gamle, som er like harde og melodiøse som Daufødt. Man lengter tilbake til moshpits, stagediving og trange lokaler så fort bandet gyver løs, og med et album som sniker seg nærmere for hver dag som går er det ikke lett å sitte stille i stolen. Vokalen er harsk og aggressiv som alltid, riffene er fylt med energi, og trommene blir slått så hardt at gulvet rister. 

- Sondre Sørensen Brønstad

 

Dune Sea - «Shaman»

Psykedelisk stoner fra Trondheims ørken! Dune Sea er ute med sin første singel siden de slapp sitt selvtitulerte debutalbum i fjor. «Shaman» høres ut som en god mix av Kyuss og King Gizzard & The Lizard Wizard på en god dag, med sine nesten fire minutter med tilbakelent vokal og seige riff med syrete toner. Gjengen fra ditt mest lokale plateselskap er i gang igjen!

- Åsmund Høeg

 

Boy Pablo - «rest up»

Er det noe som passer godt inn i overgangen fra sommer til høst, er det ei ny låt fra Boy Pablo. Bergensguttens siste singel kommer svevende inn i øregangen i kjent sjangerstil. Dette er ei låt om å være sliten. Det gjør den likevel svært behagelig å slappe av til, og passer derfor perfekt for en rolig overgang til hverdagslivet igjen.

- Lisa Bye

 

Mustafa - «Hva er det som skjer»

Mustafa kom til Noreg som flyktning for tolv år sidan. På traplåta «Hva er det som skjer» tek han for seg dette og at han no kan bli tvinga til å vende tilbake til heimlandet sitt. Mustafa gir eit supert tilskudd til trapbølga som har skylt over landet med fine somartrapbeats og bevisste tekstar om svært seriøse tema. Låta slapp saman med ein musikkvideo produsert av Tropicalnoah som er lika kul som den er rørande.

- Magnus Vattekar Sandvoll

Kantona - «Nakamura Offroad»

Finværet avtar og sommeren kommer til en slutt, og i den anledning har duoen Kantona sluppet en singel som vugger deg i akkurat riktig stemning. «Nakamura Offroad» er den tredje singelen fra Frode Larsen og Kristian Olstad. Låta gir oss et innblikk i noen av Frodes fineste minner fra barndommen gjennom lyse svevende vokaler over et godt produsert teppe av lyd og kraftige trommer.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Gerald Ofori & Xalomon - «MEDUSA»

2020, året for trøndersk hiphop, fortsetter med det ene sterke innlegget etter det andre. Dette er Gerald Oforis første låt på trøndersk, og med seg har han Xalomon fra gruppa Bulmboys. Låta er antageligvis den første av flere kommende godbiter fra VNMS Collective, som i løpet av sommeren har skapt seg et større navn gjennom sine kleskolleksjoner, prints og utsolgte konserter.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

IDLES - «Model Village»

IDLES er definitivt et av de mest woke punkbandene vi har sett på lenge, og nå har de sluppet en ny kraftfull og politisk ladet singel. «Model Village» ledes an av et frenetisk gitarriff, og vokalist Joe Talbots ikoniske roping gir låten det kjente røffe IDLES-preget. Punk og politikk i herlig harmoni, hva mer kan man be om?

- Jens Waage

Pom Poko - «Andrew»

En ny singel fra Trondheims-kvintetten Pom Poko er som regel verdt å få med seg, og «Andrew» er intet unntak. Lydbildet er kanskje litt mørkere og mindre kaotisk enn det vi er vant med fra debuten, noe som kan indikere en ny retning for bandet. Samtidig finner vi fortsatt plenty av de interessante jazz-elementene og flotte harmoniene vi fikk servert på Birthday. Pom Poko er et band som virkelig er i vinden om dagen, og jeg gleder meg til mer!

- Jens Waage

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte