Ny musikk på spillelistene - Uke 35

MC Magnus. Foto: Johan Julius Køber.
MC Magnus. Foto: Johan Julius Køber.

 

Det nye semesteret er godt i gang, og det er nok mange av dere studenter der ute som kjenner på slitet det er med å finne pensumbøker, finne forelesningsrom, finne venner og samtidig finne en god døgnrytme. Heldigvis er det én ting dere ikke trenger å slite med å finne: nemlig god og ny musikk, for den jobben har Radio Revolts musikkredaksjon gjort for dere! Denne uka gir vi dere ny musikk fra blant annet MC Magnus, j00, Ultraflex, Ira Nor og Fidlar. 

 

MC Magnus, Simon Alejandro, mikke – «Tjukk-1» 

Norsk old skool, sample-basert rapmusikk er midt i en renessanse, med artister som Tøyen Holding og JNS. I Bergen finner man MC Magnus og Simon Alejandro. De slapp nylig «Tjukk-1», produsert av mikke (flus) som ellers jobber mye med Køber. På «Tjukk-1» flyter MC Magnus i kjent stil av gårde, over mikkes lette og lekne gitarriff. «Tjukk-1» er tredje singel MC Magnus har sluppet med mikke i august, så her er det bare å følge med fremover! 

– Martin Blom

 

j00 – «versailles»

j00 er noe av det mer interessante norsk undergrunn har bydd på i det siste, og endelig er de ute med EP. Den melankolske avslutningslåten «versailles» fra j00niverse er maksimalistisk indiepop på sitt beste, fylt til randen av synther, massive trommer og prosesserte teksturer. Det er musikk som eksploderer i farger foran øynene dine, ekspanderer til hver krik og krok i hodet, og blir der resten av dagen.

– Jens Waage

 

Ultraflex –  «Under The Spell»

Den norsk-islandske duoen Ultraflex har sluppet atter en hypnotiserende og forførende single, med sine sexy, hviskende vokalharmonier, 80-tallsinspirerte synther og funky basslinjer. Dette er den perfekte låta å høre på når du danser alene foran speilet på badet og verden spinner rundt deg etter en heftig kveld på byen.

– Aleksandra Simonsen

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Duoscience – «Slow Day»

Produsenten fra Sao Paulo lager behagelige drum and bass-lydlandskaper som flyter i rytmestrømmer. Alt får en slags hypnotisk rytme gjennom Duoscience sine beats. Her brukes det lange synthdrag som låter som regndråper. Låta er nesten litt kinematisk i måten den får deg til å føle at du driver rundt i en sirkel av tåke og regndugg. 

– Herman Østby

 

¡BangBang Watergun! –  «make em blue»

19. august slapp bandet ¡BangBang Watergun! sitt debutalbum Colors, og dette er virkelig et fargerikt album. «make em blue» serverer en deilig sjangerblanding med elementer av både fengende funk, smooth jazz og leken indierock. Dette er en svært behagelig låt som nok kan gjøre enhver grå, regnfull mandag litt mer fargerik.

– Aleksandra Simonsen

 

The Lounge Society – «Remains»

The Lounge Society er det nyeste tilskuddet i porteføljen til Speedy Wunderground, det noe eksentriske plateselskapet bak navn som black midi og Squid. «Remains» fra deres nyslupne debutplate Tired of Liberty er en velprodusert, hektisk og funky låt, midt i krysningen mellom post-punk og kunstrock, og er definitivt verdt en lytt for alle som liker den kaotiske, jammete sounden Speedy Wunderground er kjent for.

– Jens Waage

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Here Comes The Mummies – «Spark»

70-talls disko-fanfare ala Earth, Wind and Fire i en god balsamert sarkofag! Funky, full av blås og gang-vocals. Med også en smukk mumie-vokal, skaper «Spark» boogie for alle solguder og dødelige som trår ut på det sandete dansegulvet!

– Herman Østby

 

Ira Nor –  «swim alone in the dark»

Den nyetablerte artisten Ira Nor, eller Mari Halse som hun egentlig heter, slapp sin debut-EP Swim Ira fredag 26. august. Jeg hadde aldri trodd man kunne gjøre hyperpop-sjangeren beroligende å høre på, men det har altså Ira Nor klart med låta «swim alone in the dark».

– Aleksandra Simonsen

 

FIDLAR – «FSU» 

Her begynner vi veldig sint! Og disse gutta er ikke subtile med det fandenivoldske, Killing-In-name-of-stemningen eller det man kaller å våkne opp på feil side av senga-stemning: «I've been waking up, getting so fucked up [...]». Rockemusikk på sitt mest primale!

– Herman Østby

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Benjamin Dakota Rogers – «Greyhound»

Med gitar, fiolin og gitar skaper Benjamin Dakota Rogers en låt du kan lytte til på mange forskjellige steder: mens du sitter rundt bålet, i regnet, eller under stjernehimmelen er noen tips. En liten kjærlighetslåt om tap, ensomhet og lengselen etter å ha noen å holde rundt. Ikke noe nytt, men likevel melankolsk og velskrevet lyrikk. 

– Herman Østby

 

LustSickPuppy – «might b»

LustSickPuppy kom tidligere i år med Ep'en AS HARD AS YOU CAN. Rett og slett så er EP'en en kosebamse i BDSM-lærdrakt som skriker til hardtechno med syreelementer. I «might be» finner man de samme intense technoelementene, riktignok med mer drum and bass, eller tyggegummi-aspartam-beats. Alt høres ut som optimistisk, aggressivt fem-pop! 

– Herman Østby

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte