Ny musikk på spillelistene - Uke 35

Haugust - Pressefoto: Fysisk Format

 

Soft musikk og myke toner er på menyen denne uka. Hele atten ferske låter i spekteret R&B, pop, elektronisk og hiphop er valgt ut, der kun et knipe av dem er det man kan kalle råkka. Her er det bare å dagdrømme seg bort i fra lesing og strev i en krampetrekning av et forsøk på å forlenge sommerferien i det vi går inn i høstsemesteret for alvor. Les saken, lytt til låtene og følg lista vår på Spotify nederst i saken!

 

Haugust -  «Stuck Like I» 

«Stuck Like I» kan beskrives som en blanding av pop, hiphop og R&B på sitt beste. Den er funky, sår, sær og ellers en versatil låt. Sett den på under joggeturen, på vei til skolen eller på klubben og du vil nyte de snaue fem minuttene med drømmende synther, lekker vokal, imponerende produksjon og låtskriving. 

-Tiril Hognestad 

 

Sudan Archives - «Confessions»

«Confessions» er første singel fra det nye albumet til Sudan Archives, som etter sigende kommer ut senere i år. Prosjektet følger opp fjorårets EP Sink, som vakte oppmerksomhet med sin unike blanding av sjangre som R&B, pop, elektronika og tradisjonell sudanesisk musikk. På «Confessions» har hun samarbeidet med den britiske produsenten Wilma Archer, og resultatet er en nydelig og følelsesladet første singel som gir meg skyhøye forventninger til det neste fra Sudan Archives. 

- Edel Farstad

 

Isak Shorty - «444»

Ålesund-rapperen Isak Shorty har sluppet EP, og hvis navnet ikke ringer en bjelle kan det likevel hende du har hørt «Penga» her og der. «444» er en mørk banger i samme stil, og selv med kort fartstid som rapper har Isak Shorty full kontroll på sakene sine. Det er en åpenbar utvikling fra de første låtene i 2017 til nå, og fortsetter kurven som nå blir det ikke lenge før det eksploderer for fullt for denne karen. 

- Edel Farstad

 

Wonder The Boy - «Lovely»

Vidunderet Wonder The Boy er tilbake med mer sukkersøt, melodisk og poppa R&B. Som forventa leverer Trondheims egne stjerneskudd en fengende gladlåt om å få den friheten man trenger her i livet, og forlenger sommeren bittelitt med god stemning og bekymringsløse vibes.

- Edel Farstad

 

SASSY 009 - «THRASHER»

Sunniva Lindgaard er eneste gjenværende medlem av trioen SASSY 009 etter at de øvrige medlemmene sluttet i gruppa i fjor, og «THRASHER» er hennes første solosingel. Låta er en eksperimentell og hardtslående mikstur av en hel haug med inntrykk, men klarer likevel å være fengende på sitt eget vis.

- Edel Farstad

 

Neste planet & Linni - «Gratulerer»

Bergensrapperen Linni og hans faste samarbeidspartner Kvam er tilbake med sin tredje EP som duoen Neste Planet. På Et Sted Mellom Evigheter leverer de en melodiøs og drømmende produksjon og noe mer positive tekster enn vi ellers finner i Linnis solomusikk. Dette blir spesielt tydelig på den herlig naive avslutningslåten «Gratulerer», som rett og slett føles som en feiring av livet og kjærligheten.

- Simon Storvig Winther

 

Charli XCX - «Warm (feat. HAIM)»

Med det femte singelslippet nærmer det seg virkelig ny plateutgivelse fra den britiske pop-hertuginnen Charli XCX. Med seg på denne kjærlighetslåta har hun trioen HAIM som legger ned myk vokal som forsterker den lengselsfulle tematikken. Den eminente A. G. Cook har som ofte produsert store deler av albumet, og alt legger opp til at hennes tredje skive Charli blir et gnistrende, sprettende epos. Slippes 13. September. 

- Håvard Bjørkøy

 

leon merluzzo - «birth/death of a butterfy»

Når Leon Merluzzo ikke spiller gitar i det bergensbaserte dream pop-bandet Fucales lager han det han selv beskriver som «saiko disko». Hva saiko disko egentlig er for noe er ikke godt å si, men hvis jeg skal dømme ut fra den synthdrevne låten «birth/death of a butterfy», hentet fra Leons debut-EP waves, så er det i alle fall noe jeg har lyst til å høre mer av. 

- Simon Storvig Winther

 

Hanne Hukkelberg - «Catch Me If You Can»

Hanne Hukkelberg er en spennende, lyrisk sanger, særlig kjent fra jazzmiljøet i Oslo. Hukkelberg er en stor fan av hjemmesnekrede musikkunivers. Nesten alle lydene er tatt opp fra omgivelsene rundt henne, men groovy bli det jaggu likevel!

- Sofie Retterstøl Olaisen

 

It Might Get Loud - «When Do You Get Here?»

Trondheimsbandet er endelig tilbake med mer rock! Denne gangen en smule mørk og dyster, men absolutt like sterk som alltid. Kanskje har halloween-forberedelsene startet tidlig i år? Uansett er denne låta perfekt for å sette høststemningen! Møt regnværet med Terje Dahlbergs rå stemme akkompagnert med bluesa gitarer på øret. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

No. 4 - «Under Deg»

Oslos fineste trio tok inspirasjon fra et dikt av Alexander Fallo for å skrive «Under Deg». Resultatet ble et vakkert stykke vise-aktig popmusikk i kjent No. 4-stil. Teksten om et vondt brudd skjærer i hjertet men melodien og pianospillet får det til å slå fortere. Det kommer et album i september, og basert på denne låta må jeg nok gå til innkjøp av mer Kleenex før den tid. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Sløtface - «Stuff»

Pop-punk-gruppa fra Stavanger slapp nettopp sin andre singel denne sommeren. Sammenlignet med albumet fra 2017 virker det som bandet beveger seg nærmere pop-delen av spekteret. Likevel kan gitarriff og harde rytmer spores, og det er en stor fornøyelse å se og høre at Sløtface lever og utvikler seg! Kan to singler på kort tid bety nytt album i sikte? 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Fieh - «Samurai/When the Summer Is Through»

Nå er det ikke lenge igjen å vente til Fiehs etterlengtede debutalbum kommer ut! Om denne låta er en forsmak gleder jeg meg enda mer. Å lage en så sjangerfri og variert, og likevel råfet låt er kun mulig for et åttemannsband. Oslo-gjengen er de eneste jeg kjenner til som hopper så elegant mellom funky groove, myke og repetitive vers og et storslagent refreng med en atmosfære som kan minne om doom. Bortsett fra at metallen er byttet ut med blåseinstrumenter og keys. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Masasolo - «My Head Is a Radio»

Denne lette poplåta drar sommeren ut til smertepunktet. Kvartetten fra Køben synger «my head is a radio» mens hodet mitt blir til en. Og denne låta er den eneste listinga på kanalen. Likevel er det umulig å ikke smile til den. Kos deg! 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Iggy Pop - «Sonali»

Punkens gudfar er sliten etter turné og slapper av med å lage et nytt album - Free som kommer ut om en ukes tid. «Sonali» er et sært prosjekt med mange elementer, men for interessant til å avskrive som for obskurt. Teksten er poetisk, rytmene er jazza, keysa er diffuse… Denne låta er som å vandre rundt i en mystisk drøm du ønsker å forstå før du kan våkne. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Morten Myklebust - «Heartbroken»

Med «Heartbroken» beviser Myklebust nok en gang at han er en av landets beste singer/songwritere. Den sarte vokalen står godt til de dramatiske koringene som nærmest ligger i et ABBA-landskap. En vakker låt som har den trøstende kvaliteten diskografien til Myklebust besitter.

- Tiril Hognestad

 

Chromatics - «Petals»

Chromatics er kjent for sine drømaktige, mørke elektronika-covere av  topplåter gjennom tidene. Denne gangen har de coveret 90-tallsgiganten Hole sin «Petals». Introen svever snikende mot en, før lydbildet omfavner lytteren i kjent Chromatics-stil. Lette gitarsprang, likegyldig vokalsound og en bass som lander det elektroniske og florlette. En kort, men fantastisk behagelig låt å høre på. 

-Tiril Hognestad

 

Jakob Ogawa - «You and I»

Jakob Ogawa og hans lyse røst byr denne gang på en deilig diskolåt. «You and I» passer perfekt til rytmen av hverdagen. Den er i sin enkelhet noe annet enn vi vanligvis hører fra Jakob Ogawa, som vanligvis er å finne i blant indiepopen. Det er likevel en avslappet stemning over det hele, som den Oslobaserte artisten virkelig er best på. 

- Lisa Bye


 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte