Ny musikk på spillelistene - Uke 36

JUNO - Pressebilde, Foto: Markus Nymo Foss

 

AtB er fremdeles upålitelig, men lista vår er heldigvis som alltid helt i rute. Vi har samla det mest spennende av norsk og internasjonal musikk fra den siste uka, og kan melde om ei liste med noe for alle, enten du vil ha soul og hiphop, punk og rock, eller noe midt i mellom. Her er det bare å skru opp lyden, så blir ventingen på at metrobussen skal finne veien til riktig stopp litt lettere.

 

JUNO - «Need You To Know»

JUNO er, som mange andre etablerte og vellykkede navn, et produkt av jazzlinja på NTNU. Med denne nye singelen befester de sin posisjon som en av de mest spennende og allsidige gruppene på vei opp og fram akkurat nå. Hvis du er gira på å høre mer enn de altfor få låtene som er tilgjengelig på strømmetjenester blir det kanskje muligheter for mer når de kommer til trondheim 21. september for å spille på Moskus.

- Edel Farstad

 

Moyka - «All The Things We Forgot»

Det unge stjerneskuddet Moyka fra Hallingdal er tilbake med en inderlig og storslått elektropop-singel. Röyksopp-inspirasjonen er tydelig i den synth-tunge produksjonen, men Moyka klarer helt fint å gjøre låten til sin egen, og overbeviser om at hun har noe eget å bringe til den norske popmusikken i 2019.

- Edel Farstad

 

Everett - «You Make Me Feel Hot»

«You Make Me Feel Hot» er en leken, funky og ytterst dansbar låt, hele veien fra London. Forhåpentligvis kan den bidra til å øke temperaturen et par hakk i disse dager, når trondheimshøsten sniker seg ubønnhørlig innpå oss. 

- Edel Farstad

 

brenn. - «Toivonen»

brenn. er et hett navn i norsk musikk om dagen, og «Toivonen» er nok en eksplosiv energibombe av ei låt fra duoen. Det er få som gjør den rå og upolerte rocken så konsekvent bra som de gutta her, og siden låta dessverre bare varer i ett minutt og førtisju sekunder er det bare å sette den på repeat. 

- Edel Farstad 

 

Fay Wildhagen - «Different»

Akkurat i tide for Trondheim Pride slipper vår alles kjære Fay Wildhagen et vakkert annerledes-anthem. Støttet opp av backing-gitarer fra Gud formidler hun helt perfekt den såre følelsen av en begynnende selvaksept på tross av hva andre måtte mene om den man er. Det blir garantert ingen tørre øyekroker i sikte hvis denne dukker opp på et nachspiel nær deg.

- Edel Farstad

 

Sampa the Great - «Heaven ft. Whosane»

Har du ikke hørt om Sampa the Great før så er dette et fint tidspunkt å få øynene opp for den Sydney-baserte rapperen. Hun har allerede et par mixtapes ute, men skal man dømme etter denne og de tidligere singlene blir debutalbumet som kommer 13. september noe helt spesielt. «Heaven» er en nydelig soul-inspirert låt med introspektiv rapping fra Sampa selv, i kombinasjon med vokal fra Whosane og Sampas egen lillesøster. 

- Edel Farstad 

 

Bendik - «Bror»

Spellemannsnominerte Bendik, aka Silje Halstensen, er tilbake med en følelsesladet låt som tar opp de store spørsmålene i livet. Det er både Gud og tro og fred og svakhet og styrke om hverandre her. Bendik beveger seg fint mellom skjøre vers og sterke refreng, og det hele bygger opp til en voldsom payoff helt mot slutten. 

- Edel Farstad

 

Nervous Jerk - «1994»

Powerpunk-trioen Nervous Jerk fra New Zealand slapp nylig denne lille perlen som omtrent ber på sine knær om å bli mosha til. «1994» er første låt på en seks minutter lang EP med samme navn, og hvis du har lyst på en heftig start på uka er det bare å kjøre i gang denne. 

- Edel Farstad

 

Chorus Grant - «No Word for the Word» 

Chorus Grant er danske Kristian Finne Kristensen, kjent fra duoen Cancer, som springer ut fra bandet When Saints Go Machine. Nå gir erfarne Kristensen mye av seg selv med denne inderlige singelen, som han beskriver som lyden av Nirvanas akustiske spøkelse.  Ubehagelige, ubeskrivelige følelser preger låta, som bestilt for høsten. 

- Håvard Bjørkøy

 

Broen - «Strings»

Trondehimsaktuelle Broen er tilbake med nok en jazza pop-låt. «Strings» er en rolig og fin låt med et kult lydbilde fullt av effekter. Rytmen er relativt seig og tung, og vokalen kan til tider ha en del rap-referanser. Summen av dette blir fengende og gledelig affære. Det er ingen tvil om at Broen fremdeles står sterkt i spissen av jazz-pop-trenden musikknorge ser om dagen. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Skyskraper – «Again»

Bandet fra Stavangers siste singel «Again» har et industrielt preg over seg kombinert med den lette indiepopen. Denne låta gjør seg godt til hverdagsspillelista nå når høsten er i gang. Skyskraper debuterte som gruppe i fjor, etter at de møttes gjennom kirkemiljøet i hjembyen.

- Lisa Bye

 

Anti-Lam Front - «Litt av en Khan»
Man kan ikke nekte på at trondheimsbandet har oppnådd mye etter å ha turnert med selveste Black Debbath og spilt på Punk Rock Holiday i Slovenia. Låta «Litt av en Khan» viser hvorfor de setter trøndersk skatepunk på kartet med høy energi, tight samspill og en trivelig fortelling om hvordan det er å følge den diplomatiske lederen Djengis Khan.

- Sondre Sørensen Brønstad

 

Kano -  «Got My Brandy, Got My Beats (feat. Lil Silva)»

Kanos nye album Hoodies All Summer er spekket med urbritisk rap-massasje. Aldri har jeg hørt så vakker, unik grime som den prisbelønte rapperen legger frem på plata. Denne sangen flørter fabelaktig med UK funk-house. Tydeligvis kan en oppvekst i trøblete omgivelser gjøre en respektert rapper bløthjertet, når han både hyller og kritiserer sin bakgrunn. En fryd fra ende til annen. 

- Håvard Bjørkøy

 

Beharie - «Let Me Out» 

De siste årene har endelig R&B og soul virkelig begynt å få fotfeste i Norge, og nå har jammen Sandnes av alle steder produsert norges svar på John Legend. På sin nyeste singel «Let Me Out» leverer Sandnes-gutten Beharie herlig soul, båret fremover av en sterk stemme og et fengende refreng. Sangeren har kun to låter ute så langt, men jeg gleder meg allerede til å høre mer fra denne kanten. 

- Simon Storvig Winther

 

Danny Brown - «Dirty Laundry»

Danny Brown har jevnt sluppet noen av de mest spennende albumene hiphop-sjangeren har sett dette tiåret, og 4. Oktober er Detroit-rapperen endelig klar med uknowhatimsayin¿, oppfølgeren til det fantastiske albumet Atrocity Exhibition. Denne uken fikk vi første smakebit, og med selveste Q-Tip fra A Tribe Called Quest bak produksjonen lover «Dirty Laundry» svært godt for det Danny Brown har klart for oss. 

- Simon Storvig Winther

 

Bombay Bicycle Club «Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)»

Bombay Bicycle Club har omsider sluppet en singel for første gang på fem år, da det anerkjente So Long, See You Tomorrow-albumet kom på banen.  «Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)» bærer preg av deres sedvanlige lydbilde. Brummende synther leder lytteren rundt i det drømmende, indie-huset BBC-fans kjenner seg igjen i, hvor planløsningen består av sprettende trommer, gyngende gitar og behagelige harmonier. Bombay Bicycle Club ønskes hjertelig velkommen tilbake. 

- Tiril Hognestad 

 

Sinefield - «Blink»

Det er sjelden man oppdager perler med dynamikk som låta «Blink»: En synth-pop-komposisjon båret av mild vokal og perkusjon bygger seg opp og forløses idet gitaren kommer inn og gir brodd til et ellers atmosfærisk lydbilde. Magien i låta ligger i vekslingen mellom taktfaste refreng og svevende gitarpartier, mens det hele sys sammen av Ida Hansen Næsets klare vokal. Sinefield er et prosjekt vi utvilsomt vil følge med på framover.

- Iben Dahl

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte