Ny musikk på spillelistene - Uke 36

Law of All - Foto: Weronika Meyer Hollevik
Law of All - Foto: Weronika Meyer Hollevik

Ny uke med ny musikk! Musikkredaksjonen har valgt seg ut noen godbiter å lytte til i semesterets tredje uke. Du får blant annet groovy fuzzrock fra Oslo-baserte Law of All, stemningsfull garasjerock fra Death By Unga Bunga og melankolsk soveromspop fra Hortens store datter Girl in red. Les hva vi hadde å si om låtene og lytt i Spotify-listen nederst i saken.

 

Reggie - «Southside Fade»

25 år gamle Reginald Helms Jr. fra Houston slapp nylig sin debutsingel sammen med en søt nostalgi-trip av en video som viser byen hvor du kan fange en «Southside Fade» om du ikke er forsiktig. I låta blir lytteren servert et lite innblikk i artistens harde miljø og byen som fostret ham, pakket inn i helt nydelige vokaler og melankolsk koring over en treig old-school beat. Hvis du bare skal høre én ny låt denne uka, la det være denne.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Vladimir Dubyshkin - «Amphetamine freak»

Sluttlåta på Dubyshkins siste ep pornographic novel er like skitten som tittelen tilsier. «Amphetamine freak» drives frem av en kjapp og spretten synth-linje, som på toppen av dundrende techno-bass og-trommer utgjør en tung dansegulv-banger. Det hele toppes av med god bruk av breaks og en fløyte-lignende synth, som gir låta en viktig dose ekstra krydder. 

- Markus Lynum

 

Kelly Lee Owens - «Jeanette»

Kelly Lee Owens har endelig sluppet en ny skive, og på låta «Jeanette», disker hun opp med en real synth-bonanza. Låta er enkel i oppbygning og struktur, med en analog synth-loop, knoting med spaker og noen tunge bass-kicks som gradvis siver inn i låta og tydeliggjør kompetansen Owens har bak synth-spakene. Der låta fort kunne vært repetitiv og kjedelig, bæres den av hensiktsmessig bruk av mindre variasjoner og bruk av effekter. Det hele ender i en space-disco låt som gjør seg utmerket som en utgivelse fra Smalltown Supersound. 

- Markus Lynum

 

Disclosure – «Birthday» (feat. Kehlani & Syd)

Denne er en boblende og fornøyelig låt innen elektronika- og RnB-universet som fester seg raskt på minnet. Kehlani og Syd supplerer med sine silkemyke vokaler som sammen utgjør en deilig, men lengtende låt. «Birthday» er én av låtene på Disclosures nyeste album ENERGY som kom ut forrige fredag. Albumet bugner av gode samarbeid, og er verdt å sjekke ut denne uka.

- Lisa Bye

 

Girl in red – «Rue»

Jenta fra Horten ble raskt en Norgesfavoritt etter at hun vant urørtfinalen i fjor. I hennes siste singel, «rue», har hun hentet inspirasjon fra karakteren med samme navn fra HBO-serien Euphoria. Til tross for låtas dystre tekst, har den en enkel og munter melodi som bidrar til at den gjør seg godt til alt annet enn depping.

- Lisa Bye

 

Ezra Collective – «Dark Side Riddim»

Nå er det fest. Britiske Ezra Collective har evner til å formidle glad, balansert og catchy jazz, og har igjen slått til med en instrumentallåt som mestrer akkurat det. «Dark Side Riddim» er på ingen måte mørk eller dyster, men passer derimot til å fylle et dansegulv (selv om man i smittevernets hensyn må finne seg i å danse alene).

- Lisa Bye

 

Law of All - «Zeal and Fire»

Oslo-trioen Law of All er ute med sin tredje singel for året, og holder fortsatt koken oppe. Med fete riff og groovy rytmer minner musikken en del om britiske Royal Blood, men Law of All har et røffere og mer skittent lydbilde. Fuzzen spiller en viktig rolle i «Zeal and Fire», og drar lydbildet mer i en tyngre stoner-retning. Resultatet er en eksplosiv og groovy rockelåt av typen du bare må bevege deg til.

- Jens Waage

 

Death By Unga Bunga - «Trouble»

Death By Unga Bunga bør være et kjent navn for enhver som hevder å være glad i norsk rock, og på sin nyeste singel viser gutta igjen at oppskriften for en god låt ikke trenger å være komplisert. Ta et stykk solid gitarriff pakket inn i en god gammel garasje-sound, legg til en liten dæsj rocke-swagger og avslutt med et catchy refreng som inviterer til allsang. Vel bekomme!

- Jens Waage

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte