Ny musikk på spillelistene - Uke 36

Anna Soleil. Foto: Rumi Baumann.
Anna Soleil. Foto: Rumi Baumann.

Ny uke, ny musikk på listene! Denne uken har Radio Revolts musikkredaksjon samlet sammen en real smågodtpose av musikk, med alt fra store kjente navn som Gorillaz og 1975 til litt mindre og kanskje litt mer ukjente perler som Astronomies, MezaVerde og Rick Grove. 

 

Anna Soleil – «It’s You» 

«It’s You» er en vakker og intim reise inn i Anna Soleils følelsesliv. Låta handler om en intens drøm, men i denne låta blir drømmen pakket inn i en behagelig og mystisk produksjon som er alt annet enn intens, med hviskende vokaler og myke strykere. Det hele har et slags spøkelsesaktig preg som enten kommer til å trøste deg eller hjemsøke deg. Dette er kanskje det perfekte bildet på hvordan forelskelse kan være både vakkert og vondt, men begge sider av følelsen er altoppslukende og trollbindende.

– Aleksandra Simonsen

 

Rick Grove – «Reptile» 

Her tryller norsk-amerikanske Rick Grove frem en deilig blanding av shoegaze og indie-rock i en pop-aktig emballasje. Groovy nostalgiske gitarer svinger i artistens andre låt «Reptile», som høres mye mer festlig ut enn den første låten «Gun». «Reptile» passer godt på en ettermiddagsspilleliste med en kald øl i hånden og sol på hatten.

– Janina Wildermuth

 

Gorillaz – «New Gold» (feat. Tame Impala and Bootie Brown)

Et nytt Gorillaz-album er på trappene, og i den anledning har de gravd frem nytt gull. Platen skal inneholde flere musikalske samarbeid og features, og på denne låta har de fått med seg Kevin Parker, også kjent som Tame Impala, og Bootie Brown, kjent fra gruppen The Pharsyde. Bootie Brown har også tidligere samarbeidet med Gorillaz på låten «Dirty Harry» fra Demon Days fra 2005. Det er lett å merke at dette er et samarbeid med Tame Impala. Deler av «New Gold» kunne med letthet ha vært med på Tame Impala-albumet The Slow Rush. Produksjonen er veldig ren, lettspiselig og smakfull, og det er vanskelig å ikke få lyst til å bevege seg når trommene ruller i gang. At de har funnet gull sammen er det ikke tvil om, og dette er en sånn låt som gjør tilværelsen lettere og bedre! 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Goat – «Under No Nation»

Det svenske bandet leverer det de er best på: Afro-psykedelisk-rock med høy dansefaktor og kjempegod miksing, samt god utnytting av perkusjon og bass. Her er det bare å få med alle på fest og danse til du under lysets skygge skaper fata-morgana, luftspeilinger som sender deg til Namib-ørkenen. 

– Herman Østby

 

MesaVerde – «The First to Have Noticed» 

MesaVerde er et nystartet band, men med medlemmer som har spilt for blant annet Lazy Queen og Bugge Wesseltoft mangler de ikke erfaring. Bandets første singel er fargerik og dynamisk, med elementer fra både prog- og psychrock. I et heseblesende tempo hopper de sømløst mellom tempoer, energinivåer og lydbilder. Låten tar lytteren med på en reise som konstant forandrer seg og overrasker, og denne lover svært godt for bandets debutalbum som kommer senere i høst. 

– Jens Waage

 

Astronomies – «Sunflower»

Det Oslo/Halden-baserte bandet Astronomies leverer indierock av ypperste klasse, med fengende gitarriff dynket i shoegaze-elementer inspirert av band som My Bloody Valentine og Slowdive. Bandet, som startet å spille sammen i 2016, har kun sluppet tre singler så langt, men jeg gleder meg veldig til å høre mer fra dem, og håper at et album er i vente.

 – Aleksandra Simonsen

 

The 1975 – «I’m In Love With You»

Med pop-rock på den nærmeste grensen du kommer boybandstemning, leverer The 1975s god, behagelig og ren musikk for alle som bare vil se ut av vinduet og få en distraksjon fra krig, rus, (sa jeg krig?) og den meningsløse kapitalistiske eksistensen. Noen ganger ønsker vi bare kjærlighet. Ren kjærlighet! 

– Herman Østby

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

I.G.n.o.r.e.d – «Baby Baby»

Ukjent som helsike, med et skikkelig amatørpreg som funker. Om du liker Viper, så er dette i samme gate. Likevel klarer artisten I.G.n.o.r.e.d å levere behagelig obskøn R&B som kanskje noen setter pris på fordi vokalen er behagelig tørr i miksen. 

– Herman Østby

 

Ayka – «Hey Punk!»

Den norsk-tyrkiske sangeren og låtskriveren Ayka slapp sin andre EP Eleven foregående fredag. Låta «Hey Punk!» viser henne fra en annen side enn hennes tidligere drømmepop-låter, med et mer energisk og synthpop-inspirert lydbilde. Dette er en virkelig fengende låt, som kommer til å gå på rundgang i hodet ditt denne høsten.

 – Aleksandra Simonsen

 

Daufødt – «Dødsangst»

Brenn. er sinna. Honningbarna er sintere. Daufødt er sintest! (ikke noe punktum på de to siste, da vet du at de er sinte!). Daufødt skyter ut «DIE DIE DIE DIE» og vi blir deretter truffet av voldelig, fandenivoldsk punk som i midten bare skriker enda høyere i et rabiat-bulldog-maskineri. Denne låta er den perfekte musikken til å reflektere over dødsangst til.

– Herman Østby

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Khruangbin, Vieux Farka Touré – «Tonga Barra» 

Post-loungerockerne er en gruppe som bevegde seg fra den varme solen under Texas til det spansktalende landområdet, og med denne låten til slettelandskapet i Mali i en ren og behagelig chill-out Mali-bluesstil. Med den ikoniske reverb-gitarlyden og kor-aktige vokalen, samles essensene av Vieux Farka Touré som en legende i musikkmiljøet fra Mali, og den karamellaktige flytende loungemusikken til Khruangbin. 

– Herman Østby

 

Christian Winther feat. Tuva Syvertsen – «Urfuglen, Pt. 2» 

Ålesunderen Christian Winther har en finger med i spillet når det kommer til mye kul musikk, og er kjent fra prosjekter som Monkey Plot, Torg og Listen to Girl. Plate nummer to fra Winthers soloprosjekt kommer 23. september, og plata har fått tittelen Urfuglen. «Urfuglen, Pt. 2» er singel nummer 2 før albumet kommer, og det er et skikkelig stjernelag han her har fått med seg. Tuva Syvertsen, som til vanlig er frontfigur i Valkyrien Allstars, bidrar med sin særegne vokal og er med på å gjøre dette til et vakkert stykke musikk. «Urfuglen, Pt. 2» er en forsmak på høsten som kommer, og også en utrolig spennende plate som jeg gleder meg til å sjekke ut! 

– Emil Fjeldavli

 

Caroline Shaw, Attacca Quartet – «And so»

Tilbake vender vi til grøden som føttene våre står på. Med Caroline Shaw får du en slags tilnærming til naturen, det lavtliggende, beskjedne og jordnære, fremført av en av de beste nåværende strykekvartettene: Attacca Quartet. Alt pakket inn i en mosegrønn perkussiv og melodiøs pop-låt eller lied som høres ut som fellende tårer fra moder jord.

– Herman Østby

 

FAENIHÆLVETTE – «Håvard Hjerteknuser»

Det er ikke nok tull og tøys i den musikalske sfæren vi lever i. Alt er meta, men likevel tar musikere seg selv for seriøst. «Bla bla, denne handler om kjærlighet». FAENIHÆLVETTE er det norske svaret på Anal Cunt og leverer vanligvis hånlig svartmetall og punk, men denne låten minner nesten litt om DumDum Boys, med en spansk-akustisk gitar-type beat. 

– Herman Østby

 

Sjekk ut alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte