Ny musikk på spillelistene - uke 37


girl in red - Pressebilde, Foto: Alexa Viscius

Den siste uka har bragt en overflod av ny musikk, og vi i musikkredaksjonen har funnet frem en rekke godbiter du ikke kan gå glipp av. I ukas liste kan vi by på høy popfaktor krydret med både jazz, hiphop og litt god rock.

 

Girl in red - «bad idea!»

Med denne lekne og dansbare låta viser 19 år gamle Marie Ulven, bedre kjent under artistnavnet girl in red, at hun er godt på vei til å bli et husholdsnavn innen indierocken. Låta kommer som en del av EP-en chapter 2, som følger opp suksessen chapter 1 fra i fjor. Perfekt for å komme seg ut av sofaen og riste litt løs på en regnfull høstdag. 

 - Tina Løvås

 

FAENIHÆLVETTE - «Rævla Jazzhøl»

Kansje ikke FAENIHÆLVETTE sin sterkeste låt iløpet av det siste halvåret, hvor de har rukket å bli en undergrunnsfavoritt i Oslo området. Men sjarmen med uinspirerte chorus soloer, rolling bass, og sitater som “kjenner en bassist som øver på en vugge, spiller bare fritt, for han kan ikke groove”. Albumet ikke ok når ikke helt opp til EP'ene, kvisthaug og personlig tragedie, men like intenst jazzhat må du lete lenge etter.

 - Tor Magnus Lund

 

Berhana - «Lucky Strike»

En energisk låt med synths som høres ut som de er hentet fra 80-tallet. Oppå de rastløse trommene leverer den etiopisk-amerikanske sangeren Berhana en angstfylt tekst der han undrer på “where this life could go”. I andre vers får han en dyster nyhet om sin fetter, og denne nyheten blir i siste vers brukt som en metafor for et forhold han har med en jente. Debutalbumet forventes å bli sluppet i løpet av høsten, og jeg håper denne låten er en pekepinn på kaliberet av musikk som kommer til å bli servert.

- Thusan Arul

 

Paul Davids - «Cumulus»
I 2019 er det ikke ukjent at artister fra verden rundt kan lage låter til tross for at de befinner seg i ulike land og tidssoner. Den nederlandske youtube-musikeren Paul Davids viser hvordan slike samarbeid kan høres ut med instrumental-låta «Cumulus», hvor melodien ble lagd av ham og kanadiske samuraiguitarist. Selv uten tekst presterer denne låta å fange oppmerksomheten til lytteren gjennom en sterk og fengende melodi, fri timing og vakkert gitarspill. Det hele er så pakket inn i en lofi hiphop produksjon, og krydret med litt jazz og høstfølelser. En kombinasjon som passer de fleste stressa studenter.

 - Sondre Sørensen Brønstad


 

Unnveig Aas - «Right From The Start»

Etter slippet av Old Soul i 2017 kan vi endelig se frem til en ny fullengder fra Unnveig Aas. I 2018 slapp hun første singelen «Biggest Love» fra plata, og denne uken «Right from the start». Låta er en snerten tre-minutter med lekende synth-elementer som bringer oss først og fremst inn i pop- fremfor countrylandskapet Aas kanskje er mest kjent for. Gitaren peker dog til de tidligere utgivelsene noe som viser at Aas begir seg ut på nye stier, men ikke glemmer røttene sine. «Right From The Start» bærer et moderne sound, men er på samme tid en tidløs utgivelse. Med andre ord er det bare å glede seg til den nye plata. 

- Tiril Hognestad 

 

Aiming For Enrike - «Infinity Rider»

Er det noe som gjør meg glad her i livet, så er det når Aiming For Enrike slipper ny musikk. Da er det ekstra deilig at bandet er produktive og har fram til nå sluppet seks singler i 2019. Produktiviteten går heller ikke utover kvaliteten på musikken - hver singel innfrir. «Infinity Rider» er en klassisk Aiming-låt. Den har de hurtige, fengende riffene, snappy trommer og elementer som gjør hele uttrykket nærmest kosmisk. Jeg anbefaler alle som en å se dette bandet live, og jeg tipper at dansefaktoren ikke minker med «Infinity Rider» i set-lista. Om du ikke har sjansen kan du trøste deg med en livesession de gjorde med Samfundet Sessions som ligger på youtube. 

- Tiril Hognestad 

 

grandson - «Die Young»

Kjent for sine politisk ladede tekster og blanding av alternativ rock og trap/hip hop er «Die Young» intet unntak av denne stilen. Avsluttningslåta til den nye EP-en a modern tragedy vol. 3 leverer en sound som passer grandson perfekt. Låten har er tungt og skittent gitarriff som setter stemningen før vi går inn i en mer trap-aktig hook i refrenget. Dette er en låt det er vanskelig å ikke bange hodet litt til. dette er en låt det er lett å bevege seg til, som også er minnerik og fengende.

- Adrian Ulleland

 

Isah - «rose»

Norges nye prins av RnB slapp del 2 av sitt sukkersøte prosjekt sukkerspinn & hodepine nå på fredag. Selv om han nevner i låta at han ikke er typen som kommer med roser, er likevel denne dansbare låten romantisk på like høyt nivå som resten av plata. Isah beviser igjen og igjen at han holder seg selv til like høye standarder som vi fikk høre i vårens samarbeid med Karpe.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

EMIR - «Luftslott»

En av de siste årenes største pådriver for den norske urbane popen er tilbake med en ny singel. Med «Luftslott» tar EMIR, også kjent som OngeSushiMane, lytteren med på en deilig flytur med godt driv og søte vokaler.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Lil Halima - «911 (feat. Canto)»

Kanskje norges største eksportør av deilig RnB på engelsk, Lil Halima, er lut lei av å måtte ta vare på ødelagte gutter som går inn og ut av forhold fordi de ikke vet å ta vare på seg selv. Denne låten passer perfekt til den kalde høsten vi har i vente med harmonier av Halimas nynning, innslag av sirener, og en deilig beat for å snøre det hele sammen. På den fineste måten overhodet mulig får Lil Halima sagt tydelig fra at hun ikke orker å deale med flere idioter.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Dunderbeist - «Dødskyss»

Dunderbeist selv sier at denne låta, som første singelslipp før det kommer et album i januar, at den skal sette stemningen til den påfølgende vårturneen. Om dette stemmer gleder jeg meg. En euforisk, typisk norsk rockelåt er akkurat det man trenger på denne tiden av året. Det var faen meg på tide, som gutta synger selv. 

- Maren Høgevold Busterud 

 

Verdensrommet - «En time i en grå dag»

De er kanskje egentlig fra Skien, men Verdensrommet kan likevel trygt omtales som en del av den musikalske Bergensbølgen, bestående av silkemyk r&b, elektronika og hip hop. Verdensrommet sin nye låt er perfekt for en rolig kveld hjemme i sofaen tullet inn i et lunt pledd og beina på bordet. «En time i en grå dag» er en låt jeg lett kunne sovnet til, og det mener jeg utelukkende positivt i akkurat dette tilfellet. 

- Edel Malene Farstad

 

Jelassi - «Powerpuffstil»

Jelassi har bare et par låter samt et lite knippe gjestevers ute på strømmetjenester, men den 21 år gamle svenske rapperen har samlet en mengde hype som langt overgår mengden materiale hun har ute så langt. Det er lett å forstå, for det er ingenting som virker amatørmessig ved hennes selvsikre stil. Jelassi er uten tvil et navn vi kommer til å høre mye om fremover, men enn så lenge kan man nyte den lekne singelen «Powerpuffstil» som slapp denne fredagen.

- Edel Malene Farstad

 

Men I Trust - «Found Me»

Det Canadiske indiepop-bandet Men I Trust slapp nylig det tjuefire spor og sytti minutter lange Oncle Jazz, et album med en trivelig tegning på coveret. «Found Me» er femte låt ut, og absolutt verdt en lytt dersom du skal velge deg ut én fra albumet. Kontrasten mellom den drømmende vokalen og det hypnotiserende riffet som går gjennom hele låten holder på oppmerksomheten din fra start til slutt, og resultatet er litt mystisk og veldig fint.

- Edel Malene Farstad

 

Hanne Kolstø - «Meir»

I 10 år har Hanne Kolstø produsert nyskapende og spennende popmusikk, og den 15. november planlegger hun å feire dette jubileet med sitt 9. soloalbum, Jue. På singelen «Meir», sunget på sunnmøringens egne dialekt, får vi en herlig og fengende smakebit på det kommende albumet, og det er bare å glede seg til mer musikk fra en av norges mest produktive popartister. 

 - Simon Storvig Winther

 

John Olav Nilsen & Nordsjøen - «Glemt av gud»

John Olav Nilsen har sammen med bandet sitt Nordsjøen, igjen gitt ut superdeilig pop som fester seg lett på hjernen. «Glemt av gud» er låta vi trenger nå som høsten er i gang, og også noe vi kan varme oss på mens vi venter på når bandet ankommer Trondheim for å spille For Sant Til Å Være Godt i Storsalen under UKA-19. 

- Lisa Bye

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte