Ny musikk på spillelistene - Uke 37

Atari - Foto: Truls Skram Lerø
Atari - Foto: Truls Skram Lerø

September ruller inn, og høsten er offisielt i gang. Selv om det blir kaldere ute holder musikkredaksjonen fortsatt koken og gir deg en ny runde av våre nyutgitte favoritter. Denne uken får du blant annet neo-soul og stoner-rock fra Bergen, røff kassegitar fra Ringerike og dansbar R&B fra Oslo. Sjekk ut hva vi hadde å si om låtene, og lytt til alle i Spotify-listen nederst i saken. 

 

Atari – «Forget Me»

Friskt pust fra Bergen! Gruppa Atari har sluppet sin debutsingel «Forget Me», som beveger seg innenfor neo-soul-sjangeren. Låta begynner med en myk og flytende start, men brytes opp med raskt tempo i trommene under refrenget, før det siger ned igjen. Det skaper en god dynamikk i låta som gjør den spennende å lytte til, samtidig som den har en catchy vibe.

- Lisa Bye

 

Loraine James - «Don’t you see it (feat. Jonnine Standish)»

En nedtonet låt fra Hyperdubs stigende stjerne. Produksjonen er fortsatt like glitchy som på For you and I, men har et langt roligere tempo. Gjestevokalen til Standish kler musikken til James godt, og hever dette til en låt som definitivt bør høres på. 

- Markus Lynum

 

Tiwa Savage - «Save My Life»

En herlig afropop låt fra den nyeste skiva Celia til Tiwa Savage. Låta har et avslappende tempo og en fengende R&B-rytme. Tiwas krystallklare synging på engelsk og yoruba bærer hele låta, og innslag av oppstykkede lydsampler bidrar til den avslappa energien i låta. Alt i alt har låtende et utrolig fengende og catchy lydbilde som får deg til å nikke med.

- Andreas Jensen

 

Thorleif Bratval - «Bygderevolusjonen»

«Bygderevolusjonen» er den første singelen ut frå solokarrieren til Thorleif Bratval, gitarist i Oslo-baserte Ekte Indianere. Låta har tydelege røter i norskrocken med innslag av tunge heimesnekra gitarakkordar og køntriprega vokalar. Det er flott å endeleg høyre perspektivet til bygdefolket – sjølve teksten blir ein stor midtfinger til nyvinningspolitikk og utbygging i distrikt-Noreg. Teksta kunne lett ha glidd inn i eit Stein Torleif Bjella prosjekt. Debutskiva til Thorleif Bratval kjem 25. september, og me er spente på å høyre kva anna rått Thorleif kan lage.

- Andreas Jensen

 

Palace Winter - «Won’t Be Long»

Med årets andre singel så langt nærmer Palace Winter seg utgivelsen av sitt tredje album ...Keep Dreaming, Buddy, som etter planen skal slippe 23. oktober. På «Won’t Be Long» spiller den dansk-australske duoen på kontrasten mellom lett og dansbar synthproduksjon og en tekst dominert av melankoli og et forsøk på å forsone seg med det å miste noen man er glad i. Resultatet er en fin låt som gir god grunn til å se fremover mot albumslipp.

 - Simon Storvig Winther

 

Ousu Leigh - «Make A Problem»

Ousu Leigh har helt siden debut-singelen «Notice» fra 2018 pekt seg ut som en av de mest spennende R&B-artistene i Norge, noe han igjen viste med EP’en CHESS tidligere i år. Den Oslo-baserte artisten er nå tilbake med sin nyeste singel «Make A Problem», en herlig dansbar låt fra en artist du virkelig burde følge med på. 

 - Simon Storvig Winther

Aluna - «The Recipe» (feat. KAYTRANADA og Rema)

Aluna Francis fra den britiske elektroduoen AlunaGeorge debuterer som soloartist med albumet Renaissance, inspirert av den nye bølgen av "svart renessanse", der hun prøver å ta tilbake dancesjangeren ved å kaste lys på sjangerens svarte røtter. På låta «The Recipe» har hun fått med seg KAYTRANADA og Rema, og de tre artistene skinner hver for seg i dette deilige og groovy sammensuriumet av wave, dance og afrobeat.

- Lina Andrine Grøtting 

 

Slomosa - «Estonia»

På den selvtitulerte debutplaten til Slomosa får du ørkenrock av beste sort fra (paradoksalt nok) et av Norges våteste fylker. Det Bergensbaserte bandet gir et tydelig nikk til sjangerlegender som Kyuss og Black Sabbath, samtidig som de pøser ut noen av de mest catchy riffene jeg har hørt på lenge. Platens nest siste spor er kun et eksempel blant flere på at bandets kombinasjon av hardt og groovy er en sikker vinner.

- Jens Waage

 

Jouska - «Because I Really Don’t Mind»

Jouska er tilbake med låt i forkant av debutalbumet, som (endelig) skal komme neste uke. «Because I Really Don’t Mind» føyer seg inn i rekken av småsære, men fengende indietronica-låter som Jouska har servert de siste par årene. Assosiasjonene går både til Grimes og vår egne Annie sin luftige elektropop. Uansett er Jouska utvilsomt en av de mest spennende artistene i landet akkurat nå, uavhengig av sjanger.

- Edel Farstad

 

Birdy - «Open Your Heart» 

Det er hele fire år siden sist vi hørte fra den britiske artisten. Nå er hun snart klar med EP-en Piano Sketches, som forventes i starten av november. Som en liten smakebit gir Birdy oss «Open Your Heart», en naken piano ballade som fronter akkurat det Birdy gjør best - sterk og rå vokal som virkelig får fram den emosjonelle teksten, og river litt ekstra i hjerterota. Soundtracket for lindring av hjertesorgen er igjen komplett. 

- Tina Løvås

 

Brigt - «It Won`t Be Me» 

Jakob Ogawa-keyboardisten Brigt debuterte nylig solo med sitt eget lille musikalske drømmeland, i form av albumet Showcase. «It Won`t Be Me» stikker kanskje litt ekstra ut blant  kjærlighetsvisene albumet generelt er preget av, med sin mer energiske og dansbare melodi. Selv om bilturene kanskje ble gjort unna i sommer, går det fortsatt an å cruise bortover til forelesing eller jobb med denne slageren. Med «It Won`t Be Me» og resten av Showcase er definitivt den norske 21-åringen verdt å følge med på framover. 

- Tina Løvås

 

Lydmor - «If You Want Capacity»

Den danske komponisten og musikeren Jenny Rossander, bedre kjent som Lydmor, slapp nettopp singelen «If You Want Capacity». Den dansbare herligheten av en låt handler om å utvide sin egen kapasitet for åpenhet og inntrykk. Til tross for det jævla viruset skal Lydmor på en høstturné hvor hun kommer innom Rockefeller i Oslo den 6. november som oppvarming for Bendik.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Chika Dole - «Bird»

Den Oslo baserte norsk-nigerianske artisten Chika Dole flyr inn på Radio Revolts liste med neo-soul bangeren «Bird». Låten starter med en rolig intro preget av norsk modal jazz, med behagelige bilder av steinstrender langs fjorden en sommerdag i juni. Så treffer vi september, og det blir liv å laga. Vokalen og en groovy instrumental intreffer, og de ber oss med på fest, en slik rolig en, der vi virkelig får kost oss sammen.

- Tor Magnus Lund

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte