Ny musikk på spillelistene - Uke 37

Mörmaid. Foto: Guro Sommer.
Mörmaid. Foto: Guro Sommer.

Høsten er godt i anmarsj, og etter en solfylt uke med Trondheim Pride viser værmeldingen nå at vi kanskje må forvente det klassiske trondheimsværet: skyer og regn. Men ikke la gråværet ta deg! Musikkredaksjonen har samlet sammen ny musikk fra blant annet Mörmaid, tigerstate, PRISMA, Leirblaa og Misty Coast for å hjelpe deg og holde humøret fargerikt. 

 

Mörmaid – «We Love We Dive» 

På låten «We Love We Dive» leverer Mörmaid elektropop-eleganse på høyde med det aller beste innen sjangeren. Med cutting edge-produksjon, svevende harmonisering og en stemme som definitivt fortjener mer oppmerksomhet, viser Mörmaid at hun så absolutt er et navn å følge med på i tiden fremover.

– Viljar Sæbbe

 

tigerstate – «Occupied»

Discoen er tilbake i Norge! Det dyktige oslokollektivet tigerstate har med singelen «Occupied» tatt tilbake discoen med autentiske trommebeats, godt støttet av sjangerriktige strykerarrangementer og arpeggio-synthbass. Denne låta kommer til å innta mange dansegulv og få selv den mest gretne nordmannen til å ville vrikke på dansefoten.

– Aleksandra Simonsen

 

Leirblaa – «Ved ei gammel bru»

Trondheimsbandet Leirblaa er ute med debutsingel! Bandet frontes av vokalist Jakob Leirvik, lett gjenkjennelig med sin fløyelsmyke sangstemme, og dette er første forsmak på debutalbumet som kommer 14. oktober. Bandets originale instrumentering kler teksten og låtens uttrykk, som er noe melankolsk, og gir det hele en kjølig, behagelig klang. Sommeren er så definitivt på hell, høsten er i emning, og Leirblaa står klare til å servere soundtracket. Bare å glede seg til plata!

– Emil Fjeldavli

 

PRISMA – «Bangs» (feat. Mercedess)

Det er nattens lyd og klubbens sjel. «Bangs» er en vibrerende elektro-banger om årets it-piece nr. 1: panneluggen. Denne låten ble til ved at den danske kvinneduoen PRISMA spurte nykommeren Mercedess om å lage en låt om hårrutinene sine. Oppfordringen til å klippe seg pannelugg blir iscenesatt med mange farger og kjempemoderne mote i musikkvideoen. Begge artistene er kjempetalenter og jeg håper virkelig at de snart kommer på norgesbesøk.

– Janina Wildermuth

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Misty Coast – «The End of the Beginning»

Låta «The End of the Beginning» er et nostalgivekkende drømmepop-eventyr som tar deg med tilbake til en bekymringsløs tid. Denne låta er lydsporet til alle øyeblikkene du skulle ønske du hadde nytt litt lenger. Heldigvis kan du nyte de deilige shoegaze-gitarene og de vakre vokalharmoniene i «The End of the Beginning» så lenge du bare måtte ønske. Denne låta kommer til å gå på repeat hele høsten!

– Aleksandra Simonsen

 

Insomniac Bears – «Come Up Close» 

På papiret er Insomniac Bears et fryktinngytende beist. En skikkelig supergruppe bestående av medlemmer fra noen av de mest definerende norske bandene de siste tyve årene, som Team Me, Lukestar, Snöras og Rhumble in Rhodos. Låten «Come Up Close» stammer fra deres ferskeste album Newfound Sprawl, som kom ut 9. september. Rent musikalsk er låten en spennende, sydende gryte av deilige synther, krispe trommer, og en herlig miks av ulike musikalske uttrykk. Det hele er overveldende, på den aller beste måten, og gir med letthet  lytteren bakoversveis. Deilig!

– Emil Fjeldavli

 

Joalin – «Así Así»

En spennende og vellykket blanding av elektroniske lyder og spanske beats med særegenhet. Den finske påvirkeren Joalin levde nesten hele livet sitt i Spania og Mexico og starter med denne låten en lovende musikkarriere. Den pene stemmen hennes forteller om en het kjærlighetshistorie pågående i en taxi mens hun bytter, typisk for spanske poplåter, mellom spansk og engelsk tekst. Denne låten er riktignok på et helt annet nivå enn alle spanske festlåter vi har hørt hittil.

– Janina Wildermuth

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

I Was A King – «Lo Pressure»

Det er 15 år siden I Was A King slapp sitt debutalbum Losing Something Good for Something Better. De er med andre ord absolutt ingen nykommere på den norske musikkscena, og nå har veteranene sluppet enda en ny singel. «Lo Pressure» kjører det kort og godt, med sine 2 minutter og 22 sekunder med smilende akustiske gitarer og drivende rytme. Deilig! 

– Aleksandra Simonsen

 

WIZRD – «Lessons»

Oslobaserte WIZRD har det lenge gått gjetord om i hovedstaden. Nå er de omsider ute med sin debutsingel, og budskapet er klart: PROGGEN ER IKKE DØD! Denne låta har alt; hammond-orgel, flerstemthet, bånn trøkk, uvanlige taktarter, og fet gitarsolo. Dette er en skikkelig godlåt som fortjener å bli spilt høyt! 

– Emil Fjeldavli

 

Sorry – «Key To the City»

Det londonbaserte indiebandet Sorry varmer opp til andrealbumet Anywhere But Here som slippes 7. oktober, med den hypnotiske singelen «Key To the City». Låta er repetitiv på alle de riktige måtene, med vokaler som følger trommene på stakkatoaktig vis og en mørk atmosfære. Denne låta kryper opp under huden din og blir værende der. 

– Aleksandra Simonsen

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Kyss på halsen – «Dive»

«It's the best day of my life so far» synges det i låta «Dive», og jeg håper at dette er noe jeg kommer til å tenke mange ganger denne høsten. Kyss på halsen leverer en indiepoplåt med frodig og majestetisk produksjon. Vakre og glitrende synther akkompagnerer den myke stemmen til vokalist Lene C. Jørgensen i en låt som definitivt hadde passet fint som lydsporet til den beste dagen i ditt liv – så langt.

– Aleksandra Simonsen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte