Ny musikk på spillelistene - Uke 38


  Wingdings - Pressebilde, Foto: Helge Brekke

 

Helga er forbi, men fortvil ikke! Vi har samla det beste av ny musikk til et perfekt soundtrack for en god start på uka, enten du ønsker en myk inngang med avslappet soul og indiepop, en pangstart med knallhard punk og metall, eller noe midt imellom. 

 

Wingdings - «Lonely War»

Trioen Wingdings fra Oslo består av av Jenny Jorde Lunde, Teodor Dyste Lyngstad og Eirik Grove, og er kanskje et av de mest spennende musikalske tilskuddene fra Oslo for tida. Bandet gir meg på et vis assosiasjoner til både det australske bandet Hiatus Kayote og Kate Bush sitt melodiunivers. Bandet har funnet sin egen vri på vrengt gitarmusikk. De sier selv at de er drevet av impulsivitet framfor planlegging. Det kommer fram i låtene, som hopper fra det ene til det andre, og det eneste bindemiddelet er at alt er skikkelig fengende og groovy!

 - Sofie Olaisen

 

The Pinkertons - «Make Ends Meet»

The Pinkertons fra Tønsberg er ute med ny låt etter en lengre pause, og «Make Ends Meet» er en direkte og ærlig rockelåt om innsatsen man noen ganger må legge ned for å få et forhold til å fungere – kanskje et passende tema nå som høsten faller over oss. I grunnen ligger riff og rytmer hentet fra garasjerocken, mens en drømmende gitar og synther gir låten en herlig drømmepop-stemning. Det hele resulterer i en svært fengende låt som, selv om tematikken kan virke en smule dyster, gir deg mest lyst til å danse høstmørket i møte.

 - Jens Waage

 

Okay Kaya - «Ascend and Try Again»

På Okay Kayas nyeste singel viderefører den norske indie-sangeren stilen hun introduserte på sitt debut-album Both, med nedstrippet og følsom pop. Denne gangen er teksten inspirert av sikkerhetsinstruksjoner for dypdykking, presentert på både norsk og engelsk, og det resulterer i en sårbar og vakker låt om å holde seg flytende.

 - Simon Storvig Winther

 

Eirik Aas - «Stopper Opp (feat. Great News)»

Eirik Aas er kanskje best kjent som medlem av rapgruppen Hester V75, men har allerede vist gjentatte ganger at han klarer seg fint på egen hånd også. Denne gangen har han dog teamet opp med bergensbandet Great News, og sammen leverer de en herlig synthbasert poplåt. Det er bare å glede seg til Eiriks kommende soloalbum Med Lyset Slukket.

 - Simon Storvig Winther

 

Pelicat  - «So Is It True?»
Her i Trondheim har åpenbart høsten slått inn for fullt, men det oslobaserte bandet Pelicat ser likevel ut til å tviholde på sommerstemningen på deres nyeste singel «So Is It True?». Her får vi mer av den lette og tidsriktige gitarpoppen som de viste fram på sitt selvtitulerte debut-album tidligere i år, og det er bare å drømme seg vekk til varmere dager.

 - Simon Storvig Winther

 

Brittany Howard  - «Tomorrow»

Brittany Howard har allerede gjennom sitt arbeid med Alabama Shakes vist at hun er en imponerende sanger og låtskriver, men det har gått fire år siden det prisvinnende Sound & Color, og da er den amerikanske soul-sangerens debut-album Jaime en fin påminnelse på nettopp hvor imponerende hun er. «Tomorrow» står fram som et av flere høydepunkt på en svært sterk plate. 

 - Simon Storvig Winther

 

Refused - «REV001»

Svenske Refused er klare for krig og bygger opp stemningen med en hard punkrock-låt som får blodet til å koke. Ikke like hardcore som mye av det de har gitt oss tidligere, men definitivt en låt som gir lytteren en god grunn til å hytte med neven. Refused tenker selv på låta som voldelig popmusikk, noe vi har alt for lite av i hverdagen. Vokalen skriker krig, trommene dundrer i vei og strengene vrenger innsiden ut som de bør.

 - Sondre Sørensen Brønstad

 

SIBIIR - «For The Few»

Det er få ting som slår like hardt som norsk blackened hardcore, og for å minne deg på det har SIBIIR kommet ut med skikkelig knyttneve av ei låt. Her blander Oslo-bandet det beste av svartmetall og hardcore sammen med fengende melodiøse gitarmelodier. Introriffet, som presterer å være frampå og bakpå på samme tid, gir låta enda mer bounce, som blir avløst av vers fylt med blast-beats og herlig skrikevokal. 

 - Sondre Sørensen Brønstad

 

Exploding Head Syndrome - «You Have Your Dreams (I Have My Nightmares)»

Din favorittsykdom fra Oslo er igjen aktuelle, nå med den fem låter lange EP-en Aristocratical Tendencies. Fra dette slippet kommer denne låta som tross det kjipe utsagnet burde inspirere til drømmen om å kunne se dette bandet live for å kunne skrike med på beste vis. Det er hard og energifull punk spekket med gitarsoloer, gruppevokal, tighte trommer og en rungende bass som burde prestere å vekke en hver fra marerittet om at rocken er død.

 - Sondre Sørensen Brønstad 

 

Livet og Slutten - «Likedane Daga»
I våre egne trondheimsgater virker det som at skatepunken ruller mer og mer, og nå i form av Livet og Slutten. Bandet, som består av medlemmer, venner og søsken av Anti-Lam Front, har nå sluppet sin første singel, som kommer ut på debut-EP-en Dagan 27. september gjennom How is Annie Records. Låta er tristere enn det man kan forvente i fra skatepunk, men byr likevel på høy energi og lekent gitarspill som kan få enhver til å smile. Låta passer godt til det kalde høstværet som brer seg utover Trondheim, og den oppkommende EP-en kan fort bli det perfekte høstsoundtracket vi alle trenger. 

 - Sondre Sørensen Brønstad 


Free Nationals - «On Sight (ft. JID, Kadhja Bonet, MIKNNA)»

Free Nationals er best kjent som Anderson .Paak sitt band, men det ser ut til at gruppa lader opp til et selvstendig prosjekt i nærmeste framtid. Riktignok med god hjelp fra diverse velkjente artister. Det har gått litt for lang til siden forrige singel kom i juni, med bidrag fra Mac Miller og Kali Uchis, men endelig får vi en ny låt med nok et stjernelag av samarbeidspartnere. «On Sight» er en laidback og funky godbit som ble en umiddelbar favoritt hos meg, og jeg venter i spenning på flere smakebiter fra albumet. Forhåpentligvis går det ikke flere måneder denne gangen.

 - Edel Farstad 

 

Soft Punch - «Conflict»

I mengden av unge talentfulle folk som har dukket opp innenfor indiepop-landskapet kan det bli vanskelig å finne dem som virkelig skiller seg ut, men her har vi en god kandidat til noen å følge med på. Den Stavanger-baserte gruppa Soft Punch lever opp til navnet sitt, er tilbake med en punchy synth-banger av en poplåt som uten tvil fortjener en plass på spillelista di denne høsten. 

 - Edel Farstad 

 

NOEMI - «alltid vinter, aldri sommer»

Vill Vill Vest-aktuelle NOEMI har sluppet en rekke singler i 2019, og på fredag kom enda en, nemlig den melankolske «alltid vinter, aldri sommer». Bergensduoen lager avslappet indiepop og rap for regnværsdager, og glir sånn sett rett inn i det lydbildet vi har blitt godt kjent med gjennom de siste årenes bergensbølge i denne sjangeren. Befinner du deg i Bergen i helgen bør du sørge for å få med deg NOEMI for din dose deilige soveroms-rap. 

 - Edel Farstad

 

Cashmere Cat - «Moo»

Østlendingen Magnus Høiberg aka Cashmere Cat har tatt popverdenen med storm siden han kom på scena med sitt første prosjekt i 2012. I løpet av den korte tida har han samarbeidet med blant annet Arianna Grande, MØ, The Weekend og Kanye West i store, grandiose poplåter. Det nyeste albumet hans er derimot et langt mer kollaborasjons-fritt og EDM-inspirert prosjekt. Låta «Moo», som sampler XXXTENTACIONs «Moonlight», er en av de kuleste remixene du kommer til å høre på lenge. I motsetning til originalen til Mr Tentacion, har remixen til Cashmere et langt mer euforisk og positivt preg. Låta kommer til å få deg til å føle deg som en unge igjen.

 - Lasse Buljo

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte