Ny musikk på spillelistene - Uke 38

Ezzari - Foto: Nicolay Kjærnet
Ezzari - Foto: Nicolay Kjærnet

Vi går en ny uke i møte, og Radio Revolt har nok en gang oppdatert spillelistene. Hver uke går musikkredaksjonen gjennom den nyeste musikken fra inn- og utland og velger seg ut sine favoritter. Denne uken er listen stappfull av nye norske slipp, og du får blant annet hardtslående hiphop fra Ezzari, Boy Pablo-produsert indierock fra Judah Just Kidding og neo-soul inspirert pop fra Marie Noreger. Les hva vi hadde å si om låtene, og lytt til dem i Spotify-listen vår nederst i i saken.

 

Kappekoff - «Lanterner» (feat. Linni)

Kappekoff er tilbake med nye låter! Hurra! På «Lanterner» har han fått med seg bergensrapper Linni, som imponerte tidligere i år med skiva agua. På denne låta leverer Linni meganice bars og en heftig stemme som går hånd i hånd med den spenstige og livlige beaten. Her bevises det at norsk dance lever sitt beste liv! Mer av det! Det er gøy!

- Andreas Jensen

 

Siyabång - «Shawrey» 

En av de mest spennende norske rapperne akkurat nå er uten tvil Siyabång. En av de flinkeste produsentene er Palme. Samarbeidet mellom de to, «Shawrey», er en minimalistisk og mørk banger som tar med seg mye av det beste fra Siyabångs tidligere slipp. Samtidig føles tekstene enda mer strippet ned til beinet. Det er en låt uten en eneste unødvendig stavelse, og Siyabång er fyren med nok karisma og troverdighet til at det likevel er kuleste du har hørt på en stund. 

- Edel Malene Farstad

 

Still Woozy - «BS»

Nok en gang leverer Still Woozy herlig indie til enhver anledning. Låta «BS» skiller seg ikke mye fra det vi har hørt tidligere, men greier likevel å tilfredsstille behovet for noe nytt. Lett å høre på og vanskelig å legge fra seg, vi får håpe på at det kommer en EP snart!

- Mona Hynne

 

Judah Just Kidding - «All My Life»

Judah Just Kidding er det ferskeste tilskuddet til indiescenen i Bergen. Vi snakker deilig lett sommerpop på engelsk med norsk schwung fremført i ganske korte shorts - og det er kanskje ingen overraskelse at debutsingelen «All My Life» er produsert av sjangerkongen selv: Boy Pablo. «All My Life» er nok til å dekke dagsbehovet til en middels indiepop-junkie, kommer utstyrt med greenscreen-basert musikkvideo og er laget av 95% gjenbrukte klær.

- Emil Hildebrand

Divest - «Who You Are»

Det gitardrevet pop-bandet Divest fra Oslo er er tilbake me enda en singel. «Who You Are» er ei låt som setter seg fort på hjernen. Her finner en det meste en ønsker i ei pop låt. Fete gitarriff, fengende vokaler og stemning er det ingen mangel på. Ei låt som glir lett inn på de fleste spillelister uten problem.

- Adrian Ulleland 

 

La Femme - «Paradigme»

La Femme er ei gruppe som aldri slutter å overraske, og å imponere. Det har gått fire år siden den franske psykedeliske pop/rock/new wave-gruppa ga ut sitt andre album, Mystère, men nå er de tilbake med singelen «Paradigme», som hinter til at et tredje album er rundt hjørnet, og muligens til et skifte i deres musikalske retning, skal vi tro bandets vage tweet “paradigms vanish, masks come off”. Ved første lytt gir låta assosiasjoner til sirkus og korpsmusikk, og på en paradoksal måte er «Paradigme» helt annerledes fra noe av det vi har hørt fra La Femme tidligere, samtidig som den absolutt bærer gruppas umiskjennelige særpreg.

- Lina Andrine Grøtting 

 

Marie Noreger - «Soulfully High»

Marie Noregers andre singel, «Soulfully High», starter som en vakker sang over en enkel gitarmelodi før det første basstrommeslaget treffer deg rett i hjertet. Med en kraftig åpning som dennee, er ingen hoder trygge for vuggingen til den suggerende beaten som beviser sjelfullheten i Maries uttrykk. Med sine fine tekster og lekne vokalmelodier bært av hennes store stemme kommer uttrykket klart fram som noe som berører, noe som fenger, og noe man kan drømme seg bort til. «Soulfully High» er mange fine følelser pakket inn i en herlig låt.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Sebastian Zalo - «Tilstede»

Sebastian Zalos debutalbum er endelig her! Det 13 spor lange RTRO//SPKT inneholder Sebastians helhetlige fortelling om sin oppvekst og liv som artist, med en videre utforskning av det musikalske. «Tilstede» er en ektefølt formidling om svunnen tilstedeværelse i overgangen fra en søt barndom til det ubestemte limboet som kommer etterpå. Artistens svevende vokaler ligger over et behagelig drømmende lydbilde som videre underbygger nostalgien låta fremkaller.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Ezzari - «Nabolaget»

Med hele nabolaget sitt i ryggen kommer Adam Ezzari med sin absolutt sterkeste og hardeste singel så langt. Det dypt personlige og kraftig politiske budskapet til «Nabolaget» nekter å bli misforstått. Den beinharde produksjonen og den hjerteskjærende vokalen gjør teksten enda mer tydelig. Rapperen formidler tydelig hvor skoen trykker med linjer som «Jeg vet at de vil se meg død så jeg passer min rygg». Som den første av tre deler i serien elsk/hat-forhold til søndre er det tydelig at Ezzari har planer om noe større for 2020. 

- Are Kjeldsberg Skauby

Myra - «Dum & Deilig»

Bare dager etter å ha vunnet TONO’s EDVARD-pris for tekst til musikk for låten «Hjemløs i egen by», følger Myra opp med klubbangeren «Dum & Deilig». Ingen andre enn bergensrapperen Myra holder like høyt nivå når det kommer til allsidighet innenfor eget uttrykk, som videre bevises med denne låta. I en tid hvor vi alle sårt trenger å danse, gjør denne låta det lettere for oss som har gjort det til en vane å ta festen inn i egen stue, med makt over egen AUX. Da er Myra en selvfølge i rotasjonen.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Madi Banja - «Ambition som en hund»

Over ett år etter sitt kritikerroste debutalbum Välsignelsen kommer gambiske Madi Banja med EPen Hunger. Med Hunger får vi videre bekreftet Banjas sementerte rolle som en av Sveriges viktigste rapartister. De 5 sporene på EPen er produsert av Vito Grasso, som passer som hånd i hanske med rapstilen til Madi Banja. «Ambition som en hund» er en dyster låt som sier ting som det er, og er innom tema som politivold og rasistiske strukturer som viser seg å være noen av de viktigste temaene på agendaen i år. Han har selv sagt i intervjuer med svenske aviser at han enda ikke har laget musikken han var skapt for å lage, så vi som heldige fans har mye godt i vente.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Sunship Balloon - «1000 Conversations» 

Med den tredje og siste smakebiten gjør den halvveis norske duoen seg klar for slipp av debutalbum 18. september, og så langt lover det godt for debutantene. Sunship Balloon er sideprosjektet til Tord Øverland-Knudsen og Dan Haggis fra The Wombats, som debuterte i fjor med EP-en Intergalactic Teacup Travel Centre. «1000 Conversations» er en herlig psykedelisk pop låt, man kan lene seg godt tilbake til og la tankene surre fritt. 

- Tina Løvås

 

Totem Thieves - «Undone»  

Nøyaktig hvilke urbane skoger dette Oslo-bandet kommer fra er ikke så viktig når musikken treffer trommehinnene. Det er en god blanding av velprodusert og groovy rock, med innslag av polyrytmisk klapping og klokkeren vokal. Om du liker musikken din hard og fengende er Totem Thieves noe for deg.

- Sondre Sørensen Brønstad 

 

Shame - «Alphabet»

Med slippet av «Alphabet» har det gått over to år siden sist vi hørte fra Shame, som braste inn på den britiske post-punk scenen med Songs of Praise i tidlig 2018. Det kan se ut til at London-gjengen ikke lenger er like sinte som de en gang var, og låten har en varmere og fyldigere produksjon enn det vi hørte på debutplaten. Samtidig er det fortsatt mer enn nok kantete gitarer, mørk bass og ropende vokal til at det lander trygt i punk-land. Et etterlengtet singelslipp fra et band vi vet kan levere!

- Jens Waage

 

Nattl4mpe  - «Free To Go»

Nattl4mpe er tilbake med en utgivelse for det tyske lablet Extra Energy. Låta har ett energinivå som reflekterer utgiveren, og holder koken godt fra start til slutt. Fra en artist som tidligere har gitt ut tyngre låter, er det mer kjappe og euforiske twisten på «Free To Go» et friskt pust i et norsk elektronikamiljø som for tiden preges av en noe tyngre sound.

- Markus Lynum

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte