Ny musikk på spillelistene - Uke 39


Sløtface - Foto: Jonathan Vivaas Kise

Vi i musikkredaksjonen har igjen saumfart land, strand og internett etter den beste nye musikken, både lokalt og globalt. I ukas liste får du både pop-punk om klimaendringer, flyvende jazz-pop, helt lokal hiphop, og masse annet du enten kan danse til, gjøre øvinger til, eller nyte på ditt ellers foretrukne vis. 

 

Sløtface - «Sink or Swim»

Hvis du er i ferd med å gi opp menneskeheten fordi vi koker kloden og voksne menn lever for å hetse en 16-åring, ikke fortvil. Sløtface forstår hvordan du har det. «Sink or Swim» er langt fra første gang pop-punkerne kommer med åpenbart politisk motiverte tekster, men det har vel sjeldent vært et bedre tidspunkt å gi ut en klimaprotest-låt enn akkurat nå. 

- Edel Farstad

 

M83 - «A Word of Wisdom»

Det nye albumet til synthpopgruppen M83 tar et hopp tilbake fra høytempo poplåter og fokuserer for det meste på en rolig og ambient bakgrunns-stemning. Klar anbefaling om du må sette deg ned og jobbe med innleveringa du skulle ha begynt på. 

 - Lasse Buljo

 

Jünger - «Flight Crew ft. Nicnuggets & Saria»

Den Trondheimsbaserte produsenten Jünger har sluppet EP på Stundom Records, som først og fremst består av instrumentale låter med avslappa beats og god stemning. Kun på åpningslåta «Flight Crew» har han fått med seg noen på vokalen, og Nicnuggets og Saria imponerer skinner om kapp med hverandre på denne juvelen av en låt. Liker du mørk, stemningsfull og kortreist hip hop er dette definitivt noe for deg.

- Edel Farstad

 

Anna Soleil - «Breathe»

«Breathe» er første singel fra Anna Soleil sin debut-EP som skal slippes i oktober. Låten er vanskelig å plassere, men jeg velger å beskrive den som et svevende stykke elektronisk r&b med elementer fra en rekke andre sjangre. En såpass minneverdig og eksperimenterende første singel lover selvfølgelig godt for fremtiden, så her er det bare å følge med utover høsten.

- Edel Farstad

 

EGGE - «Same Street»

Kjenner du ikke EGGE som soloartist så kjenner du han muligens fra duoen Shakanaka eller som en del av Vibbefanger-kollektivet. Det er likevel lite som minner om den melodiske hiphopen som vi er vant til fra den kanten på hans siste singel. «Same Street» er en reinspikka rockelåt med høy allsangfaktor, og muligens en pekepinn på hva vi kan forvente fra albumet han har på vei.

- Edel Farstad

 

Delta Sleep - “Sofa Boy”

God låt fra indie/alternative-bandet Delta Sleep, som jo har som vane å levere dynamisk musikk med gode tekster. Låta preges av skjønne disharmonier og en kraftig oppbygging. 

- Mona Hynne

 

Fieh - «So Fly»

Det har ikke vært grenser for hvor mye hyllest og hype Fieh har fått de siste par årene - og det uten et eneste album ute. På fredag slapp endelig debuten Cold Water Burning Skin, og heldigvis lever det opp til forventningene. «So Fly» er et av flere eksempler på bandets herlige jazzinspirerte pop, og her er det umulig å ikke ville røre litt på dansefoten. 

 - Simon Storvig Winther

 

Martin Hazy & Angelo Reira - «Fretex Jekk» 

De fleste forbinder kanskje bergensrap med litt slapp og halvveis syngende flow over melodiøs synthbasert produksjon, men heldigvis finnes det også alternativer for folk som helst ønsker å bli spyttet i trynet på skikkelig bergensdialekt. Martin Hazy og Angelo Reira er endelig ute med samarbeidsprosjektet JEKKESESONG, VOL 1, og her får vi opp og ned med aggressiv rap over knallhard produksjon. «Fretex Jekk» er et herlig eksempel, og det er bare å nyte.  

 - Simon Storvig Winther

 

Thomas Dybdahl - «45»

Når det nå beveger seg mot oktober er det kanskje lett å tro at en ny singel fra Thomas Dybdahl vil være er dominert av Sandnes-artistens typiske melankolske stemning, men på «45» får vi en overraskende livlig og fengende låt fra den meritterte sangeren. Dybdahl har snart 20 år bak seg i den norske musikkscenen, men viser igjen at han uansett alltid er like aktuell. 

- Simon Storvig Winther

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte