Ny musikk på spillelistene - Uke 39

Pom Poko - Foto: Jenny Berger Myhre
Pom Poko - Foto: Jenny Berger Myhre

Regnet har kommet og høstfargene pryder byen. Musikkredaksjonen har igjen valgt seg ut sine favoritter blant den nyeste musikken fra inn- og utland. Denne uken får du blant annet rå hardcore fra platedebutanter Daufødt, jazz-inspirert pop med utsprung i Trondheim fra Pom Poko og hiphop for helgen fra Trondheimskollektivet VNMS. Les hva vi hadde å si om låtene og lytt til dem i Spotify-listen nederst i saken!

 

Vera Ek - «Please»

Den nyetablerte, svenske popartisten Vera Ek glimter til med en sjelfull debut-EP, med låter som nikker sjangermessig i mange retninger. Etter et par gjennomlytt kan musikken minne om alt fra Coldplays gamle materiale til de nye Cezinando-perlene. «Please» er en sart og elektronisk kjærlighetsballade, med sterk tekst og en deilig groove. Med andre ord, denne utgivelsen lover godt for Vera Ek’s musikalske fremtid, som alle burde bite seg merke i. 

- Aksel Rønning

 

Of Monsters And Men - «Visitor»

Det islandske bandet er tilbake med høy energi og herlig indierock i den enkeltstående låta «Visitor». Låta skal være en smakebit på feiringen av tiårs-jubileumet til bandet i 2021. Med «Visitor» viser Of Monsters And Men at de holder seg på topp etter det kritikerroste albumet Fever Dream, som kom i fjor. 

- Tina Løvås

 

Blood Orange - «CALL ME (Freestyle) (feat. Park Hye Jin)»

Både britiske Blood Orange (Devonté Hynes) og sørkoreanske 박혜진 Park Hye Jin er to knallsterke og (multi)talentfulle musikere, og de kler hverandre utrolig godt i denne collaben. Vi får Hynes’ vokal over den sørkoreanske DJ-en og artistens 2018-låt, Call Me. Resultatet av kombinasjonen av lofi-beats, sørkoreansk rap og Hynes beroligende stemme er en drømmeaktig, moody og litt melankolsk låt, perfekt nå som vi går høsten i møte. 

- Lina Andrine Grøtting

 

Das Body - «Scared»

Norske Das Body girer videre opp til debutalbum slipp i november. «Scared» følger «On Request», som ble sluppet tidligere i sommer. Selv om «Scared» kanskje er en litt for sommerlig låt for det kalde, trønderske høstværet som for fullt har satt inn, er det låta fortsatt digg og lettfordøyelig pop en kan chille med på bussen til campus. 

- Tina Løvås

 

King Gizzard & The Lizard Wizard - «Straws In The Wind»

King Gizzard & The Lizard Wizard er en av de mest sjangerbrytende og altdekkende bandene i vår tid. Det australske bandet lager gjerne 3-4 album på et godt år, og hovedlyden deres er alltid i fokus, sjangeren de spiller i står som oftest på sidelinjen. På «Straws In The Wind» er det tydelige preg av americana og folk. Låtas beste del er klart sitarsoloen i midten, overveid av skarpe vokaler. Denne knallerten er det nærmeste vi kommer til den ville vesten i Trøndelag i disse dager.

- Andreas Jensen

 

Whethan - «Freefall (feat. Oliver Tree)»

Whethan og Olivers Trees første samarbeid på låta «When im down» førte til stor suksess for gutta. På denne nye låta tar de opp tråden med enkle akkorder, tung melodisk bass, poppete synther og grøtete emovokaler for å skape enda en energisk banger. Denne EDM-låta er nærmest henta direkte fra 2013, men faen så fengende den er!

-Andreas Jensen

 

Barselona - «Mennesker mod mennesker»

Det danske indierockbandet Barselona er ute med den nye skiva 1 Dag Er Vi 1 Minde. Tidligere har bandet gått for mer poppete, funky uttrykk, men på de siste to skivene er det en mørkere estetikk i fokus. Låta vekker tanker til Kent og 2000-talls Beck, spesielt grunnet det lange gitarrefrenget som går igjen i hele låta. Skiva er en perfekt lytting på de litt kjipere og døllere Trondheimskveldene.

- Andreas Jensen

 

Living Alma - «Happy Days»

Østfoldbandet Living Alma er endelig tilbake med ny musikk etter de slapp EP’en Sleepy Sun i 2019. Indiefolkbandet har en moden, men lekende og utforskende lyd. Dette hører vi spesielt på låta «Happy Days», som handler om ønsket om å føle seg litt bedre, helst i varmere vær. Rolige, bølgende klimpring og bassprogresjoner gjør låta til en behagelig lytteopplevelse. Ingvild Sivertsens skjøre stemme gir denne døsige låta en avslappende energi. Her kan man gjerne sammenligne med Cocorosie og Yael Naim, men drit i det! Bare nyt denne flotte låta for alt den er verdt mens høsten blir mørkere for hver dag ute.

- Andreas Jensen

 

Daufødt - «Sammen er vi Daufødt»

Debutskiva 1000 Island er endelig ute og det er ingen tvil om at denne beinharde sørlandskvartetten har vært på jobb. «Sammen er vi Daufødt» er utvilsomt den feteste låta på skiva og sklir dermed rett inn på lista. Låta har både drone-riffing, blastbeats, hyling og synging fra vokalist Annika Homme, samt et sykt fett brake. Denne banker dritten ut av deg, selv om du ikke er i nærheten av en moshpit. En deilig blanding av punk og metall.

- Åsmund Høeg

 

Misty Coast - «In a Million Years»

Bergensgjengen er ute med sin andre singel siden de slapp skive i fjor. Denne er en deilig flytende poprock-låt med riff stoner/psykedelisk riff i bånn. Låta har en herlig miks der vokalen for en gangs skyld ikke er miksa helt framme i trynet ditt, som er så vanlig i pop og rock. Det er vanskelig å mislike Misty Coast, selv for et metallhue som meg. 

- Åsmund Høeg

 

Pom Poko – «My Candidacy»

Pom Poko fortsetter å dele rocken sin med oss, noe som er et gledelig bidrag til høsten. «My Candidacy» er ei avslappa rockelåt som stepper opp farta i refrengene. Ragnhild Fangel Jamtveits velkjente vokal balanserer dynamikken i låta på en måte som gjør den spennende å lytte til, samtidig som den er tilbakelent og kul.

- Lisa Bye

 

VNMS - «EVIG HELG»

Vi skulle alle egentlig ønske at vi kunne tatt oss en evig helg. Denne låta er kanskje det nærmeste vi kan komme den følelsen. «EVIG HELG» runder av den 10 spors lange tapen VNMS TAPES som kom forrige mandag. Gerald Ofori med Xalomon, Swang og Grif i Bulmboy$ har bevist sin rolle som historiske for Trondheims musikkscene. «EVIG HELG» er kanskje den hardeste låta på kanskje den hardeste tapen fra Trondheim i år.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Saba - «Mrs. Whoever»

Magikeren med den fortryllende flyten er tilbake med to singler fra det jeg håper er et nytt album. «Mrs. Whoever» er den første av de to, og er også den roligste, mest introspektive låta med en tekst så introspektiv, emosjonell og melankolsk som vi kjenner Saba som best.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Kode.59 - «Jus På Morningen»

Det er få ting i livet som er perfekt. Kode.59 fra Oslo mener at en av disse få tingene er smaken av jus på morningen. Hvorvidt det er før eller etter tannpussen aner jeg ikke, men jeg kan si meg enig i at få ting topper følelsen av låta «Jus På Morningen». Med en herlig blanding av ektefølt sjelesang, støtende 808 sub-bass og vaskeekte bars brenner andre singel fra Oslo-gruppa seg fast i trommehinna.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

The Kount - «Ride Out (feat. Kaelin Ellis, Wes Allen)»

Denne instrumentale herligheten er det nyeste slippet fra lyddesign-virtuos The Kount. Produsenten som vanligvis sitter på rommet sitt og dingler diverse husholdningsgjenstander foran mikrofonen sin har nå satt disse lydene i system i form av kanskje høstens deiligste beat. Med seg har han fått Kaelin Ellis og Wes Allen på diverse instrumenter, akkorder og alskens andre musikalske uttrykningsformer.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte