Ny musikk på spillelistene - Uke 39

Bento Box Trio. Foto: Margit Rønning Omholt.
Bento Box Trio. Foto: Margit Rønning Omholt.

Sliter du med å komme godt i gang med studiehverdagen din? Synes du dagene begynner å bli repetitive? Gruer du deg til å stå opp altfor tidlig og ta en stappfull busslinje 3 til Dragvoll for å dra på enda en forelesning? Musikkredaksjonen kan nok ikke hjelpe deg med noen av disse problemene, men vi kan i det minste hjelpe deg med å finne fet ny musikk! På denne ukas liste finner du musikk fra blant annet Overcity, Gjenfødt Kultur, Beharie og Bento Box Trio.  

 

Bento Box Trio – «Park» 

Trio som spiller jazz. Hva mer bør sies? Å jo! Så klart! Det låter vidunderlig komplekst og vakkert! Med Tuva på fiolin, Benjamin på piano og Øyvind på trommer leveres det jazz. Jazz med finesser av krydret harmonikk og samspill som får hver bedrift som tyr til tvungen lønnsnemnd til å dåne. 

– Herman Østby

 

Overcity – «Laura»

Overcity er ein nybaka supertrio sett saman av medlem frå Fieh og Mall Girl, og på «Laura» leverer dei eit særs lovande fleirfarga uttrykk. Det går frå svevande indie-einsemd til fuzzed-out psykedelisk rock á la Grand Funk Railroad via ein vanvittig kreativ miksa gitarsolo som kan sette i gong både bilsjuka og dansefoten. «Laura» er den fyrste singelen deira, og vi gler oss til å sjå kor Overcity går framover.

– Anders Kruse

 

Beharie – «Just for the Day»

Oslobaserte Beharie leverer deilig svevende, drømmende popmusikk i form av låten «Just for the Day». Med denne låten på øret er det lett å fantasere seg bort fra en grå hverdag og alskens kjas og mas, om så bare for en liten stund. Deilig! 

– Emil Fjeldavli

 

Mona Masrour  – «TICK TACK»

For første gang siden hun slapp debutalbumet sitt SCENER i 2021 er Mona Masrour tilbake med ny musikk. «TICK TACK» er den perfekte typen litt poppete svensk rap. Produksjonen er tydelig hip-hop, men de gode melodilinjene gir låten skikkelig hit-potensial. Vi skulle gjerne hatt flere låter som dette fra norske artister, men enn så lenge er det bare å nyte det Mona Masrour og andre svenske rappere får til. 

– Martin Blom

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Gjenfødt Kultur  – «DER TORNER GROR»

Gjenfødt Kultur er det siste nye innen norsk sample-basert rap. Sjangeren fortsetter å blomstre, med en håndfull gode prosjekter fra ulike hold det siste året. «DER TORNER GROR» er åpningslåta på Gjenfødt Kulturs siste utgivelse, EP-en Sola er finest når hun må hjem. Det er noe eget med låter der sampelet er så bra at man knapt trenger å legge til noe mer trommer, og når de to rapperne i Gjenfødt Kultur kaster ball frem og tilbake i versene som de gjør, blir det rett og slett en dritbra låt. 

– Martin Blom

 

Butcher Brown – «Git Along»

Det amerikanske femkløveret Butcher Brown er ute med ny plate, der besetningen er utvidet med et helt storband. Felles for de to seneste utgivelsene til Butcher Brown er at det ikke bare er fantastisk groovy greier, men at det sniker seg inn mer og mer rap. Jazz og hiphop har en uløselig knyttet historie, og når Butcher Brown kombinerer de to, fungerer det utrolig bra. 

– Emil Fjeldavli

 

Ellen Arkbro, Johan Graden – «Love you, bye» 

Svenske Ellen Arkbro beskriv seg som komponist og lydkunstnar, og på hennar nyaste album I get along without you very well utforskar ho langstrakte melankolske lydlandskap fylt av sakteflytande blåsarar og Arkbros eigne svake, nesten hese stemme. «Love you, bye» kombinerar orgel, band og psykedelia for å skape ei låt fylt av intens lengsel som kulminerar i ein psykedelisk instrumental som kjennes ut som ein eksplosjon i sakte kino.

– Anders Kruse

 

TiaCorine – «Chaka Khan» (feat. Kenny Beats)

TiaCorine slapp nylig sitt andre album I Can't Wait. Det er et solid og interessant album, men blant låtene er det en sammarbeidslåt med stjerneprodusenten Kenny Beats. «Chaka Khan», oppkalt etter én av 80-tallets største ikoner, er en kvikk og leken låt med et litt diffust retro lydbilde. TiaCorine leker seg masse med språk, rimmønstre og flows, og det er flere tekstlinjer man får på hjernen allerede første gang man hører låten. «Chaka Khan»  og I Can't Wait i sin helhet, er absolutt verdt å sjekke ut!

– Martin Blom

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 


 

Dungen – «Skövde»

De svenske legendene i Dungen fortsetter å gjøre legendetingen sin, og er nå aktuelle med tredje singel fra den kommende plata En Är För Mycket Och Tusen Aldrig Nog. Litt fløyte, litt phaser-effekter på diverse instrumenter, litt nasal, svensk vokal, og vipps har du en ny Dungen-låt. Grensesprengende er det ikke, men når man er legender er det bare å fortsette med det som funker, tenker jeg! Det funker, og jeg er like spent på den neste plata som hver gang Dungen kommer med nye ting.

– Emil Fjeldavli

 

Lowertown – «Antibiotics»

Den amerikanske duoen Lowertown møttes i mattetimen på ungdomsskolen, men det betyr ikke at du trenger å grue deg til å høre musikken deres på samme måte som du gruer deg til mattetimene. Musikken deres er nemlig behagelig og vakker indiepop som frambringer assosiasjoner til artister som Snail Mail og Soccer Mommy, noe jeg er ganske sikker på at mattetimer ikke gjør. 

– Aleksandra Simonsen

 

Cousin Kula – «Sparkling Fairy Queen» 

Cousin Kula fra Bristol har sluppet en ny singel som gnistrer og funkler! «Sparkling Fairy Queen» er en poplåt pakket inn i mange lag av delikate, retroklingende synther. Mye av energien i låta kommer fra trommene, som dytter og drar låta videre mot slutten til låtens klimaks. 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Death Cab for Cutie – «Wheat Like Waves»

De amerikanske indierock-guruene i Death Cab for Cutie har holdt det gående siden slutten av 90-tallet med jevnlige utgivelser. Nå er de igjen aktuelle med platen Asphalt Meadows, en plate fullspekket med gode låter. «Wheat Like Waves» er kanskje den låten på platen som i lydbildet minner mest om det de holdt på med i gode gamle dager. Dette er en gitarbasert, melankolsk låt om livet som kom og gikk, servert på typisk Death Cab-vis. Perfekt øresnacks til høstregnet.

– Emil Fjeldavli

 

Black Debbath – «Sutringsfrihet»

Verda har verte meir og meir absurd sidan Black Debbath slapp eit satirisk meisterverk i Universell Riffsynsing i 2015, og no kliner dei til att på Age of Kørka. Tilbake er dei tunge riffa, trommebreaks spelt med hammar istadenfor stikker, Lars Lønnings høgstevande vokal er like god som alltid og den politiske humoren stadig like «on the nose». «Sutringsfrihet» er eit oppgjer med troglodyttanes oppfatning av ytringsfridom og med kommentarfeltkonganes militia. Heile Age of Kørka er spekka med stonerriffsatire, ein nådegave til ei post-trumpsk, post-Covid-verd.

– Anders Kruse
 

Louis Cole – «Not Needed Anymore»

Den amerikanske trommeslageren Louis Cole har flere kjente prosjekter på samvittigheten, som blant annet Clown Core og Knower. De seneste årene har derimot utgivelser med Louis Cole dreid seg om soloprosjektet hans, og nå i midten av oktober kommer det et nytt album fra den kanten. «Not Needed Anymore» er en rask, kort liten sak som er over før du rekker å lese denne listeteksten. Likevel klarer den å snike seg inn på lytteren, på finurlig vis. Dette er bossa nova à la Louis Cole, med lengden til en ordentlig Ramones-låt (ca halvannet minutt), og joda,  det funker riktig så bra!

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte