Ny musikk på spillelistene - Uke 4

Pom Poko - Foto: foto.samfundet.no

Denne uka har redaksjonen tråkka til med hele 16 låter med representanter fra både Trondheim, Bergen og obskure land som Canada og Sverige. Her er det danserap, digg indie, pop og skatepunk. Noe for enhver med andre ord i det vi går mot lysere dager. Sjekk ut Spotify-lista vår nederst i saken der vi samler opp alt det beste og nyeste. 

 

Pom Poko - «Crazy Energy Night»

Pom Poko kan knapt bevege en tå uten at vi dekker det her på Radio Revolt, men det med god grunn. Indie-gjengen som har klart å domestisere kubjellen og som fortsetter å pumpe ut energibombe etter energibombe er tilbake med enda en singel i opptaktene til debut-album som etter ryktet slippes 22. februar. Fy som vi gleder oss!

- Emil W. Hildebrand

 

 

The Drums - «Body Chemistry»

Det er ensomhet, hjertesmerte og melankoli kledd i solskinnspop-drakt i The Drums nye singel «Body Chemistry». En nesten overdrevent hurtig og nervøs trommemaskin-beat akkompagneres her av lette gitartoner. Sammen med frontmann Jonny Pierces myke stemme utgjør dette første drypp fra bandets nye album Brutalism som slippes 5. april via Anti Records.

- Emil W. Hildebrand


 

Vampire Weekend - «Harmony Hall»

Fem år måtte vi til slutt vente på et nytt Vampire Weekend album etter slippet av Modern Vampires of the City. Etter lang tid med mye teasing har vokalisten Ezra Koenig lagt fram planen for albumets opptrapping klart og tydelig - to singler hver måned i tre måneder, så slippes albumet. «Harmony Hall» er en rask, munter og folkete pop-låt som beviser at Vampire Weekend fortsatt har det i seg.

- Hannibal Sokjer

 

Tigerbukten - «Gavår»

Det svenske pop-punk bandet Tigerbukten er etter en to år lang pause, da et av bandmedlemmene tragisk gikk bort i 2015, tilbake! Bandet, som selv mener de synger på Sveriges mest sexy dialekt, følte at de var nærmere det avdøde bandmedlemmet når de spilte sammen igjen, og bestemte seg derfor for å gjenoppta bandet. Det var jammen flaks for oss! Vi gleder oss til å høre mye mer gledesspredende ska-punk fra denne gjengen.

- Sofie Retterstøl Olaisen

 

Chain Wallet - «World I Used to Call Mine»

Bergenstrioen Chain Wallet har sluppet singelen «World I Used to Call Mine» for å varme opp til andrealbumet No Rituals som kommer 15. februar. De holder på det gode fotfestet innenfor psykedelisk og drømmende pop, med et tåkete og litt diffust lydbilde, men med partier som bryter opp med tydeligere vokal. Låta er perfekt å høre på når som helst, enten om du trenger en oppløftning eller er i det melankolske hjørnet. Deilig at det bare er et par uker til albumet kommer!

- Maren Høgevold Busterud

 

MUNYA - «It’s All About You»

Er du ute etter en drømmende låt om lengtende kjærlighet, med myk vokal og suggerende rytme? Sleng inn litt subtile sitarer og bongotrommer, og du får låta «It’s All About You». Canadiske MUNYA er kanskje et nytt bekjentskap for de fleste, men du verden, for en glede det var å oppdage musikken hennes. MUNYA slipper EP-en Blue Pine den 8.mars, via Luminelle Recordings.

- Katrine Andresen

 

Teenage Bottlerocket - «I Wanna Be a Dog»

Dette er første smakebit av den kommende skiva til det amerikanske punkbandet. Teenage Bottlerocket er for deg som savner Green Day og resten av rocken fra 00-tallet. «I Wanna Be a Dog» høres med andre ord kanskje ut som noe du har hørt før, men det er en herlig påminnelse om at skatepunken fortsatt lever.

- Maren Høgevold Busterud

 

Pelicat - «I love the idea of you»

Brian Wilson er kanskje ikke så aktiv for tida, men vi skal være glad for at vi har Pelicat. Dette er nok den hyggeligste låta jeg har hørt så langt dette året. Låta åpner med et ganske høyt tempo, og markerer seg med en gang med innslag av strykere og generelt god stemning. Refrenget er som tatt ut av Pet Sounds og dette mener jeg selvsagt som et stort kompliment. Låta er et av mange høydepunkt fra albumet Pelicat som har det meste.

- Hannibal Sökjer

 

Terje Torkellsen - «Yani Martinelli»

Det blir fort lett å hate vinteren når man får denne singelen servert. Låta minner meg om lysere tider når turen til skolen er en fin start på dagen, og ikke et spark i magen. Det er fortsatt alt for lenge til den tid, i mellomtida får man bare drømme seg vekk med «Yani Martinelli».

- Hannibal Sökjer

 

Hester V75 -  «Vil ha mere (feat. Kjartan Lauritzen & Mato Polo)»

De snille og kule guttene i Hester V75 serverer sammen med Kjartan Lauritzen og Mato Polo den kanskje feteste hiphop-låta med skarre-r i 2019. Det er absolutt en suksessoppskrift guttene følger på denne deilige låta. David Gryttens instrumental er leken, Mato Polo leverer et kruttsterkt hook og Eirik Aas, Rafi, Ingebrigt og selveste Kjartan er passe selvgode og poetiske. Adjektiver som stort sett oppsummerer tekstene til gruppa. I travløpet som er det norske rapspillet, setter jeg pengene mine på at Hester-gutta leverer masse mer fet musikk i 2019.

- Martin Ørbeck

 

Marie Sahba - «Take Me Back»

Trondheimsjenta som allerede er blitt sett på bl.a. Øyafestivalen, Pstereo og Trondheim Calling har nå sluppet låta «Take Me Back». Dette er ei poplåt med stort preg av mørk og fløyelsmyk vokal sammen med dyp bass. Hun slapp debutsingelen «Black Veil» i 2017, som tar utgangspunkt i hennes opplevelse av å være ei jente av både norsk og iransk bakgrunn.

- Lisa Bye

 

Foals - «Exits»

Fire år er gått siden vi hørte noe fra Foals, så jeg overdriver ikke når jeg sier at deres nyeste singel er svært etterlengtet. Sjangermessig er «Exits» ganske lik deres to siste album, musikk som kan fylle store arenaer, og det er vel trygt å si at de har lagt matterocken fra debutskiva på hylla. Deres kommende album, Everything Not Saved Will Be Lost - Part 1, kommer 8. mars, men vi må vente til høsten på fortsettelsen. Det stemmer, Foals gir oss to album dette året!
PS: Sjekk ut musikkvideoen, hvis du har lyst til å se Isaac Hempstead-Wright aka. Bran Stark i en litt annerledes rolle.

- Katrine Andresen

 

Todd Edwards -  «You’re Sorry»

Med sin særegne sampling-stil serverer DJ’en, produsenten og sangeren Todd Edwards en ypperst dansbar låt. Den oversette legenden er mest kjent for sine bidrag på to av Daft Punks mestselgende album, men kan forhåpentligvis vinne mer anerkjennelse med hans nye funky singel «You’re Sorry».

- Karstein A. Skogseth

 

Planet Giza - «Brk Frm Nrml (feat. Mick Jenkins)»

Montréaltrioen Planet Giza har fått med seg rapvidunderet Mick Jenkins på låta med det vanskelige navnet «Brk Frm Nrml». Denne rolige og sjelfulle låta handler om å ta en pause fra å være normal, noe gjengen vil slippe å bekymre seg over om de fortsetter å lage musikk som dette.

- Karstein A. Skogseth

 

Daragh - «What The Hell Is Wrong With Me»

Daragh Murphy fra trondheimsbandet Company Ink slapp sin første singel som soloartist forrige uke, og får utløp for en mykere og mer drømmende sound enn tidligere. Den pønka popen viker for synther, klang og et egentlig ganske melankolsk mantra: “What the hell is wrong with me?” Men fett er det, vi i Radio Revolt gleder oss til mer fra både Company Ink og Daragh!

- Even Steine

 

Kakkmaddafakka - «Runaway Girl»

Den 22. mars er det duket for fenomenet Kakkmaddafakkas nyeste album, etterfulgt av konsert i Storsalen på Samfundet den 23. «Runaway Girl» pirrer utvilsomt nysgjerrigheten - upbeat, dansbar pop med gitartema, i umiskjennelig Kakk-stil.

- Even Steine

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte