Ny musikk på spillelistene - Uke 4

Okay Kaya
Okay Kaya - Foto: Playground Music

 

Ferien er for alvor over, og semesteret er i gang. Radio Revolt er her for å hjelpe deg med motivasjonen! Vi har oppdatert spillelistene våre med masse ny og deilig musikk fra inn- og utland. Denne uken er det noe for enhver smak, med blant annet nytt fra Trondheims-rappere Bulmboy$, lokallaget jazz fra NTNU med JUNO, skandirock fra The Good, The Bad and The Zugly og eksperimentell indie fra Okay Kaya.

 

Oppkast ala Kart - «Sortimang»

Oppkast ala Kart lager låter som høres mye bedre ut enn navnet kanskje tilsier. På «Sortimang» spytter han deilig trøndersk poesi over en vuggende beat med myk synth-melodi og saftig bass ispedd noen luftige blåsere. Låta er en av ni på hans nye album Treig av Natur, og som han så fint synger i refrenget skal det ikke stå på sortimentet.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Bulmboy$ - «Full av energi»

Den 9. desember delte @bulmboys et bilde av en liste med 14 låter på. Bildeteksten leste bare «2020», og med låta «Full av energi» gir gutta fra øst for elva oss enda en smakebit på hva russen i Trondheim kommer til å feste til i flere år fremover. Låta er full av energi og lekne tekster over enda en beat av Grif, som videreutvikler sin egne fete sound på hvert nye spor. Vi kan bare glede oss til et album, men i mellomtiden catcher vi Bulmboy$ på Trondheim Calling.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Mick Jenkins - «Carefree»

Chicago-baserte Mick Jenkins starta tiåret med sju fine og hardtslående låter på sitt nye album The Circus. “If you´re living carefree then you probably don’t look like us.” rapper Mick passende på denne låta om sin evige visshet om at han aldri faktisk kommer til å leve helt «Carefree» som svart mann i USA. Låta virker bittersøt med sine deilige melodier og avslappende beat med distinkte mørke undertoner.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Siyabång - «Jeg Er Helt Ferdig (feat. Pappaisjappa)»

Det unge geniet Siyabång er blant annet kjent for linjer som «Rollie on my wrist, men kan ikke klokka». Allerede på sin debutsingel, melder han at han er helt ferdig, over ukas desidert heteste piano-beat. Siyabång har kickstarta en rapkarriere med en rå freestyle på youtube, et gjestevers på Ewezy sin låt fra 2018, og senest som oppvarming på Kamelen sin konsert på Rockefeller. «Jeg Er Helt Ferdig» lover godt for framtiden til denne ferske Oslo-rapperen.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Susanne Sundfør - «When the lord» 

Til dokumentarfilmen Selvportrett har Sundfør sluppet EP med samme navn som soundtrack til filmen. Selvportrett handler om fotograf Lene Marie Fossen, og gjennom filmen får vi et sterkt innblikk i hennes liv med anoreksi i tillegg til hennes talent som fotograf.  «When the lord» er både en sårbar og nydelig låt, som sammen med musikkvideoen den ble sluppet med, er umulig å ikke felle en tåre til. Sundfør slår kanskje aldri feil, og låta er i seg selv god, men sammen med videoen som er en liten smakebit av Selvportrett, gir den et helt annet inntrykk og følelse over hvordan verden både kan være vakker og brutal. 

- Tina Løvås

 

Amanda Tenfjord - «As if» 

Etter et fullpakket 2019 med festival opptredener og som oppvarming for Highasakite starter norske Amanda med et brak. «As if» gir assosiasjoner til låter fra blant annet Sigrid, og er et fint motivasjonsinnslag i nyttårsforsett-sesongen. Hvis dette er et tegn på hva vi kan forvente fra Tenfjord, lover 2020 å bli et bra år. 

- Tina Løvås

 

King Krule - «(Don’t Let The Dragon) Draag On»

To år etter forrige fullengder The Ooz er King Krule tilbake med både ny singel og annonsering av den nye plata MAN ALIVE! som kommer 21. februar. «(Don’t Let The Dragon) Draag On» er i kjent stil både lavmælt og minimalistisk i lydbildet. Låten sleper seg av gårde ledet an av en jazz-aktig symbal, og det samme drømmende gitarriffet i bakgrunnen. Kombinert med Krules særegne, dype stemme er det en spennende låt, som er både mystisk og sjelfull.   

- Jens Waage

 

The Good The Bad And The Zugly - «Fuck Life...but How to Live It?»

Skandirocken lever i best velgående med den nye skiva til gutta fra Hadeland. Når det kommer til Zugly er maks trøkk en selvfølge, men «Fuck Life...but How to Live It?» forteller også historien om smålighet og sinna bitterhet med en herlig dose humor. Hvis Kvelertak er Norges største rockeband er Zugly garantert norges største punkband. Hold deg fast med denne trykkeren og nyt skiva Algorithm & Blues.

- Åsmund Swensen Høeg

 

J00 - «Stay for More»

Trondheim/Oslo-baserte J00 har vært en greie i litt over et år nå og har med sin unike spinn på poppen i form av «explosive 3D-pop» laga et knippe deilige feelgood-låter med elektroniske vibber. «Stay for More» føyer seg pent inn i rekken av behagelige singler i det bandet er i ferd med å definere sin stil. Leken og lett vokal, el-trommer og groovie synth er ingen dum kombinasjon. Dette går det ikke an å mislike!

- Åsmund Swensen Høeg

 

JUNO - «Get Out»

Straight outta jazzlinja på NTNU leverer JUNO jazz-rap på sin nyeste singel. Fra åpningen med to rap-vers over en nedstrippet og nesten litt sur instrumental glir andre halvdel av låta deretter uforutsigbart videre til et nydelig og melodiøst klimaks. JUNO fortsetter å overraske og imponere på sin første låt dette tiåret. 

 - Simon Storvig Winther

 

NEZ - «Wild Youngster (feat. Schoolboy Q)»

Den amerikanske artisten NEZ er kanskje best kjent som den ene halvparten av produksjonsduoen Nez & Rio, som blant annet står bak hits som A$AP Rockys «Lord Pretty Flacko Jodye 2» og Schoolboy Qs «Man of the Year». Som en del av sitt soloprosjekt stiller NEZ med vokal i tillegg til produksjon, og på «Wild Youngster» har han nok en gang teamet opp med Schoolboy Q for å levere en svært dansbar hip-house-banger. 

 - Simon Storvig Winther

 

Vevet - «Fasade»

Takket være en rekke sterke singler og en solid EP ble det selverklært multietnolektiske rapkollektivet Vevet raskt blant våre favoritter i løpet av 2019. De Oslo-baserte rapperne åpner 2020 like sterkt, og med singelen «Fasade» bygger de videre på det lovende grunnlaget de la i fjor. Her er det bare å glede seg til mer. 

 - Simon Storvig Winther

 

Okay Kaya – «Psych Ward»

Det skapes et gammeldags, men samtidig komisk bilde av oppholdet på en psykiatrisk avdeling i Okay Kayas siste musikkvideo tilhørende låta «Psych Ward». Låta er en del av Nesoddjentas nylig utgitte EP med samme tittel, som en fortsettelse av hennes allsidige talenter.

- Lisa Bye

 

Mac Miller – «Blue World»

Det som i begynnelsen høres ut som starten på et mannskor i storbandsstil, vris fort over til å være en av de nylig utgitte bidragene på avdøde Mac Millers album Circles. «Blue Word» er ei kjærlighetslåt som bærer med seg elektroniske preg. Selv med de etiske spørsmålene hengende over seg angående å slippe et studioalbum til en nylig avdød artist, er det likevel ikke til å unngå å tenke på hvor mye god musikk Mac Miller kunne gitt oss, noe dette albumet bekrefter.

- Lisa Bye

 

Law of All - «Stuck»

Oslo-bandet tar inspirasjonskildene sine seriøst hvor man på denne låta kan høre mye av Queens of the Stone Age i vokalen, blandet med den gromme fuzzen og grooven til Royal Blood. Den mindre polerte miksen pleier ofte å gjøre musikken vanskelig å nyte, men i dette tilfelle føles det mer ut som råskap, noe som hjelper på det høye drivet som er der fra før. Etter å ha hørt låta en gang så kan man nærmest garantere at du er “stuck” med å høre den igjen og igjen.

- Sondre Sørensen Brønstad

 

Sløtface - «Tap the pack»

Stavanger-pønkere Sløtface jobber hardt frem mot plateslipp i slutten av januar. 2019 gav oss fem nye singler, og bandet starter friskt også i 2020. Selv om flere av singlene fra i fjor var av det noe roligere slaget, er «Tap the pack» definitivt en punklåt i god, gammel Sløtface stil - direkte, energirik og dansbar. Vi håper på mer i denne duren når Sorry For The Late Reply er ute 31. januar! 

- Jens Waage

 

Catnip Cloud – «Old Again»

Kjartan Thorkildsen, bedre kjent som Catnip Cloud, serverer oss sin første singel i det nye året, en elektropoplåt med mye krutt og svevefaktor. Old Again handler om å holde barnet i deg levende, og er verdt å få med seg.

- Nora Sæter  

 

Øyvind Holm - «Gut Feeling»

Fin låt gitt ut av Crispin Glover records. Typisk Trondheim, gammel fyr som spiller musikk som låter Motorpsycho anno 2001, noe som aldri er feil. Kul sang, skikkelig retro vibes, med masse kul gitar. Holm blir ikke dårligere med alderen, og spiller på Trondheim Calling i slutten av januar.

- Tor Magnus Lund

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte