Ny musikk på spillelistene - Uke 40


   
brenn. - Pressebilde, foto: Isak Jenssen

Resten av Trondheim er kanskje på Oktoberfest, men for dere som heller vil høre på ny musikk enn gamle tyske slagere har vi i musikkredaksjonen som alltid funnet de beste låtene som har sluppet den siste tiden. Denne gangen er det mye norsk på menyen, med både kaffe, fergesvele, og mye mer. Sjekk ut lista, kanskje finner du din nye favorittsang!

 

brenn. - «Mystisk (feat. Kaja Gunnufsen)»

Vann er fortsatt vått, AtB er fortsatt ikke et perfekt kollektivsystem og Radio Revolt lister fortsatt brenn. – intet nytt under solen der altså. Det som er nytt er vel at Kaja Gunnufsen har slengt seg på låta «Mystisk», åpningssporet på debutalbumet deres. Kontrasten mellom de intense ropene til Edvard Smith Save og Kajas hviskevokal er dritkul, og låta blir en pangstart på albumet.

- Edel Farstad

 

Crispy Carrot - «Caffeine»

Etter å ha imponert oss med singelen «My Comfortable Home» sent i fjor høst, er det Nesodden-baserte bandet Crispy Carrot klare med debut-albumet Animal Kindgdom. Store deler av prosjektet befinner seg i det som beskrives som et ambient-akustisk univers, med nedstrippede og behagelige melodier, der den litt mer tempofylte «Caffeine» skiller seg fra dette, og står fram som en av de lystigere låtene på albumet. Uansett et prosjekt som burde sjekkes ut, og en artist å følge med på!

- Simon Storvig Winther

 

Lil Halima & Canto - «Block Down»

Lil Halima følger opp for the dark days og for the bright days med sin tredje EP for året, Brown Girl Diary. Denne gangen er det svensken Canto som står bak all produksjon, noe som resulterer i en noe mer hiphop-inspirert stil enn det vi har hørt fra sangeren fra indre Troms tidligere. «Block Down», med sin trap-inspirerte R&B-produksjon, er kanskje det beste eksempelet på dette.

 - Simon Storvig Winther

 

Finding Neo - «walk/run»

Tidlig i vår slapp Finding Neo sin selvproduserte debut-EP Hits 4 Neokids, der de for første gang virkelig viste fram sin fengende kombinasjon av soul, pop og jazz, og nå er den norske duoen tilbake med ny singel. På «walk/run» videreføres stilen som ble etablert på debuten, og den behagelige instrumentalen passer godt med budskapet om å ta ting i riktig tempo.

 - Simon Storvig Winther

 

Danny Brown - «uknowhatimsayin¿ (feat. Obongjayar)»

På fredag slapp Danny Brown endelig oppfølgeren til det monumentale Atrocity Exhibition. Der forrige album var intenst og klaustrofobisk, høres det på det lystigere uknowhatimsayin¿ ut som Danny Brown faktisk har det ganske fint for tiden. Dette blir kanskje mest tydelig på tittelsporet selv, der en leken instrumental fra Paul White og et fengende refreng fra den britisk-nigerianske Obongjayar bidrar til en herlig låt.

 - Simon Storvig Winther

 

Resirkulert - «Fergesvele (fri dæ fra det)»

Tromsø-bandet Resirkulert er tilbake med album. «Fergesvele (fri dæ fra det)» passer fint inn i det gjennomgående temaet om selvrealisering og identitet. Låta er uimotståelig fengende og oppløftende, som så mye av bandets øvrige musikk. Koselig!

- Edel Farstad

 

Gold Celeste - «Coexisting»

De har enn så lenge en god del mer hype i det store utland enn hjemme i Norge, men det er nok likevel en god del som har ventet i spenning på Gold Celestes nye album The Gentle Maverick, som ble sluppet på fredag. «Coexisting» er nok en avslappet psykedelisk låt som høres ut omtrent sånn som en søndag i sommerferien føles.

- Edel Farstad

 

Black Marble - «Private Show»

Black Marble har gitt ut nok en singel i opptakten til sitt nye album, som er ventet rundt månedsskiftet. «Private Show» er en herlig nostalgisk synthpop-låt som passer perfekt når vi går inn i den kalde, fine tida. Låta er tydelig inspirert av 80-tallets kjølige pop-bangers, men også fans av New Order, Joy Division og The Cure kan nok bli glad i denne her hvis de legger godvilja til. 

- Edel Farstad

 

Moyka – «Ride»

Norske Monika Engeseth, dama bak artistnavnet Moyka, har gitt ut singelen «Ride». Låta er innenfor sjangeren elektronisk pop, og skiller seg fra de tidligere singlene hennes ved å være i en mer monoton låt som framhever hennes elektroniske sider framfor popsjangeren. Den er likevel på ingen måte kjedeligere, men derimot noe som kler Moyka godt.

- Lisa Bye

 

L.U:N.A – «Sympati for Djevelen»

Bergenseren L.U:N.A er tilbake med ny musikk, og har denne gangen gitt oss ei følsom popperle. Tidligere har vi blitt kjent med L.U:N.A  som et fersk tilskudd til norsk hip hop, men med «Sympati for Djevelen» viser hun flere sider av seg selv som artist.

- Lisa Bye

 

Arif – «Kaninhullet»

Arifs låt «Kaninhullet» er å finne på siste albumslipp Arif i Waanderland, og man trenger ikke å ha et skarpt øye for å se assosiasjonene til Alice i eventyrland-universet. «Kaninhullet» er én av låtene fra skiva som gir gode flashbacks til tidligere utgivelser av rapperen fra Bærum, gjennom sine fengende rytmer og romantiske vibber.

- Lisa Bye

 

Joggebukse - «Your Love»

Gruppa Joggebukse har i noen år holdt konserter i Oslo området, blant annet på Klubbøya. Nå har gruppa endelig gitt ut sin første singel «Your Love».  Låta går inn i et lydlandskap vi kjenner fra den norske space disco-scenen, med vink til artister som Todd Terje og Prins Thomas. Om du liker house, gammel nintendo-musikk og the Arps, kommer du til å digge denne vorspielbangeren. 

-Tor Magnus Lund

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte