Ny musikk på spillelistene - Uke 40

Divest - Foto: Johnny Jaswe Hyunh
Divest - Foto: Johnny Jaswe Hyunh

Hva er egentlig det beste blant den nyeste musikken? Musikkredaksjonen er nok en gang på saken og gir deg sine favoritter fra både inn- og utland.

Denne uken får du blant annet sjelfull indierock fra debutplaten til Divest, afro-basert pop fra Trondheims egne King George VIII, mørk og industriell elektropop fra nyeste EP-en til Mörmaid, hip-hop av den gode gamle typen fra de unge herremennene i UNDERGRUNN, aggressiv riffing fra Djerv og stemningsfull rock fra LÜT.

Les hva vi har å si om låtene og lytt til de i Spotify-listen nederst i saken:

 

IDLES - «Kill Them With Kindness»

IDLES satte i gang arbeidet med en ny skive kort tid etter de kom ut med det akklamerte albumet Joy as an Act of Resistance i 2018. Bristol-bandet har et renommé for å kombinere harde, tunge punkuttrykk med veltenkte tekster, og dette går igjen på den nyeste skiva Ultra Mono. Under låta «Kill Them With Kindness» får vi en tung, hypnotiserende og trampende rytme som går igjen i hele sporet - nesten som en marerittversjon av Kenny Loggins’ «Footloose». Fulgt av bjeffing, skriking og sylskarpe gitarpartier. wa-wa-wa, wo-wo-wo said the flower to the sun.

- Andreas Jensen

GiddyGang - «Shine (feat. Vuyo)»

Med sin kombinasjon av behagelig jazz-inspirert hiphop-instrumental og myk vokal har det Oslo-baserte bandet GiddyGang funnet en stil som erfaringsmessig burde treffe mange lyttere i det ganske land rett i sjelen. På den nyeste singlen har de fått med seg det fremadstormende rap-talentet Vuyo, som følger opp sommerens samarbeid med produsenten og undergrunnsfavoritten Ol’ Burger Beats med nok en sterk opptreden. 

 - Simon Winther

King George VIII - «1992 Denim/Baby (feat. Maria Sahba)»

Trondheims egne King George VIII er tilbake med en herlig hyllest til 90-tallet med denim fra topp til tå. Med gjestevokal fra Maria Sahba, enormt fengende rytmer og referanser til både Britney og Justin Timberlake, er låta et anthem for alle som ble født mot slutten av forrige århundre - eller i det minste skulle ønske at de var det.

 - Simon Winther

Undergrunn - «Hele Min Gjeng (feat. KingSkurkOne)»

På sitt imponerende og varierte debut-album, Firenze’s Finest, fant 18-åringene i Undergrunn (midt blant all moderne trap-produksjon) tid til å slå et slag for litt god, gammeldags, ekte boom-bap. Side om side med et fyrverkeri av et gjestevers fra skurken selv viser guttene i Undergrunn at de på «Hele Min Gjeng» også virkelig kan rappe-rappe, dersom noen fremdeles skulle være i tvil om det. Sånt gleder oss som begynner å dra litt mer på årene.

 - Simon Winther

Mörmaid - «Devilwoman»

Norske Mörmaid, som for øyeblikket er basert i London, viser fram en imponerende rekke av varierte låter med sin debut-EP No Sharp Edges. Etter fire låter bestående av ballader og elektropop-hits, med elementer av glitch og bubblegum, slår hun til med et stykke industriell art-pop som minner om Björk sin hardere side. Det er definitivt er en bra sak. «Devilwoman» setter tonen med dissonante strykere, for så å la en brølende basslinje ta over samtidig som Mörmaids eteriske vokal flyter oppå. Det hele er en nokså mektig låt med mye attitude.

- Gunnar Hannibal Sökjer

Oneohtrix Point Never - «Long Road Home»

Daniel Lopatin, bedre kjent som Oneohtrix Point Never, slapp nylig ut en dobbelsingel til sitt kommende album med samme tittelen som sitt gamle pseudonym Magic Oneohtrix Point Never. Det kan bety noe, men også ingenting. Dette vil være den første utgivelsen fra den eklektiske artisten siden han lagde det romvesenlignende soundtracket til filmen Uncut Gems. «Long Road Home» er, som så mye som kommer ut av Oneohtrix Point Never, en referanse til en tid som oss ungdom aldri har opplevd, bestående av værmeldingsmusikk og 8-bit spillsoundtrack, men denne gangen satt i en mer poppa kontekst (relativt sett altså). 

- Gunnar Hannibal Sökjer

Magnus Bechmann - «Time Machine»

I 2017 fanget Magnus Bechmann oppmerksomheten fra gigantene The Guardian, Clash og NME, og tok deretter en tre-års pause fra låtslipping. I år er han tilbake. Han har allerede sluppet første del av det kommende albumet Uneasy som en EP, og singelen «Time Machine» er da fra den neste delen av albumet. Det er et lekent stykke indie som minner om indie-poppens storhetstid, men med et mer rotete og slående lydbilde. Det er med andre ord ganske lett å like. 

- Gunnar Hannibal Sökjer

Kappekoff - «Hasta La Vista (feat. Myra)»

Mannen med artistnavnet som har kludret til min evne til å si "kaffekopp" har sluppet sin tredje singel fra det kommende albumet Turning Points. Basert på de tre singlene som har blitt sluppet til nå kan man nok vente seg et album med nu-disco jams som får en til å vrikke akkurat passe mye på dansefoten. «Hasta La Vista» er (i likhet med de andre to singlene) rene, funky og har en attitude som lukter selvtillit, og dette bygger Myra sterkt oppunder. 

- Gunnar Hannibal Sökjer 

Divest - «I Don’t Want No More»

Bandet Divest, som er basert i Oslo, slapp foregående helg sitt debutalbum Time Well Spent. Blant høydepunktene på plata finner vi låta «I Don’t Want No More», som er en nøktern rockelåt. Selv om tittelen ikke høres spesielt oppløftende ut, er den overraskende god på å fenge lytteren med sin stramme rytme og følelsesladde tekst.

- Lisa Bye

Djerv - «(We Don't) Hang No More»

6 år i dvale har ikke gjort Djerv noe mindre hardtslående, og den andre singelen siden sommer er et godt eksempel på akkurat dette. Aggressive riff med hardcore-tendenser driver låta fra start til slutt i godt samspill med de enkle og effektive trommene. Vokalen er som alltid fengende og dominerende. Om du ikke kjenner på trangen til å synge for full hals er det ikke bare gamle venner du har problem med. 

- Sondre Sørensen Brønstad 

Reign of Kindo - «Better off Together»

New York er ikke bare byen til store skyskrapere, men også band og musikere av alle slag. Kindo skilter i denne låta med en god blanding av progressiv men fortsatt ubeskrivelig fengende elementer. Fra det smakfulle perket til det triolbaserte rytmemønsteret i versene, og ikke minst den fløyelsmyk og harmoniserte vokalen, er Kindo et band man ikke burde sove på, men heller slappe av med på høyttalerne en lang høstkveld.

 - Sondre Sørensen Brønstad 

Oselie - «Bad Habits»

Straight outta Nordfjordeid kommer den nyeste singelen til 17 år gamle Oselie. Hun viser at hun er en pop-artist som det er verdt å følge med på. En sterk stemme, kraftige trommer som driver rytmene og en solid låtstruktur (med et spesielt catchy pre-chorus) gjør dette til en flott poplåt med et godt driv man bare må bevege seg til.

- Jens Waage 

Coucheron x Pasha - «Natalie Portman (feat. Safario)»

Coucheron og Pasha er navn som allerede er kjent for flere. Derfor er forventningene definitivt til stede når de i tillegg teamer opp med Safario på «Natalie Portman» fra sin nye mixtape G.O.L. Låten er en fargerik blanding av 90-talls hip-hop og tunge elektro-beats. Resultatet er en solid bænger som er både fengende, lekende og morsom.

- Jens Waage

LÜT - «VIEPÅ»

Tromsøværingene i LÜT suser videre på vei mot plateslipp på nyåret og «VIEPÅ» er nyeste singel i rekken. Det kan virke som bandet lener mot mer variert stil enn den fartsfylte punken vi fikk på debuten. «VIEPÅ» er definitivt luftigere enn noe vi har hørt fra bandet tidligere, men den bringer fortsatt energien og den gode stemningen man forbinder med LÜT. Det blir spennende å se bandets utvikling og det gledes til album!

- Jens Waage

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte