Ny musikk på spillelistene - Uke 40

Daniel Herskedal. Foto: Knut Åserud.
Daniel Herskedal. Foto: Knut Åserud.

Atter en ny uke, atter en ny liste med digg ny musikk håndplukket av Radio Revolts musikkredaksjon! Denne uka byr vi på musikk fra blant annet Daniel Herskedal og Emilie Nicolas, Resa Saffa Park og Venetian Blinds. 

 

Daniel Herskedal – «Lost» (feat. Emilie Nicolas)  

Jazztubaisten Daniel Herskedal markerar seg stadig som ein meir og meir allsidig musikar. Moldenseren vann TONOs komponistpris for albumet Call of Winter i 2020, og vann spellemannsprisen i tradisjonsmusikk i lag med Marja Mortensson for hennar album Raajroe – The Reindeer Caravan. No har han gjeve ut EP-en Lost med Emilie Nicolas, og tittellåta er eit vidstrakt landskap dreve framover av eit underliggande tubaspor. Nicolas sin vokal ligg vakkert og tilbakehaldent over eit enkelt komp i denne herlege låta.

– Anders Kruse

 

Charlotte Dos Santos – «Angel In Disguise»

Det er noe som skjer med norsk neosoul om dagen, for nå er det flere aktører som leverer fantastisk musikk fra øverste hylle. Charlotte Dos Santos har på kort tid slått seg opp som et navn å følge med på, og beviser dette med hver utgivelse. «Angel In Disguise» er en smakfullt produsert låt, med nydelige strykere og deilig pianolyd. Prikken over i-en står Charlotte Dos Santos selv for, med sin særegne stemme. Lekkert! 

– Emil Fjeldavli

 

Resa Saffa Park – «Kids Lack Rock 'n' Roll»

Skuespilleren Theresa Frostad Eggesbø viser at hun virkelig er et multitalent når hun under artistnavnet Resa Saffa Park slipper låter som «Kids Lack Rock 'n' Roll». Dette er ei jazzete låt som hadde sklidd rett inn i lydsporet til en film noir satt i New Jersey på 1950-tallet. Der den holder seg relativt rolig på versene, bygger den seg kolossalt opp på refrenget; gitaren sparker inn og vokalen bidrar til en ut-av-kropp-opplevelse. 

– Even Kaushik 

 

Lowly – «Keep Up The Good Work» 

Det danske kunstpop-bandet Lowly er tilbake igjen med en ny singel. «Keep Up The Good Work» er en motiverende låt, med et vakkert budskap. Du er på rett vei, og det kommer til å gå bra. Dette er låta til de dagene der ingenting funker, og alt føles håpløst. Sett på denne låta, og føl deg bedre! 

– Emil Fjeldavli

 

Venetian Blinds – «Kan Ikke Lyg» (feat. Grim Pil) 

Trondheimsbaserte Grim Pil legger ned behagelig og sjelfylt vokal på denne låta produsert av gjengen i Venetian Blinds. Det er en sommerlåt uten like og dens korte lengde på kun 2:20 gjør den lett å slenge inn i en hver spilleliste, til og med nå som høstværet setter inn og oktober har gjort sin anmarsj. Klimprete gitar og plingete pianotoner gjør låta til et gøyalt lytt, og autotune-effekten på vokalen til Grim Pil blander alt sammen til en harmoni som er lett å nynne til. 

– Even Kaushik

 

Lytt til alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte