Ny musikk på spillelistene - Uke 41


The Good The Bad and The Zugly - Foto: Andreas Varga


Er du lei av å fremdeles måtte høre om Trond Giske hver eneste dag? Hør heller på det beste av ny musikk! Vi har samla de beste, fineste og kuleste låtene ute akkurat nå, og denne uka får du blant annet psykedelisk pop, ekte norsk rock, uhyggelig grime og varm elektronisk musikk.  

 

The Good The Bad and The Zugly - «Staying With The Trouble»

Etter den gjeve seieren med skiva Misanthropical House under spellemann 2018, er gutta fra Hadeland ute med en ny singel. Gitar og riff er umiskjennelig Zugly og vokalprestasjonen til Ivar Nikolaisen er som alltid steinbra. «Staying With The Trouble» er kanskje guttas mest radiovennlige låt til nå, med en noe softere framtoning enn tidligere utgivelser, men det hindrer ikke gleden over høre litt ekte norsk scandirock i beste sendetid. Gode soloer og en deilig driv i denne låta!

- Åsmund Høeg

 

Gold Celeste - «Onwards and Upwards»

Den 4. Oktober slapp Gold Celeste sitt andre album etter 4 års ventetid. The Gentle Maverick har bandet produsert fra A til Å, uten noen form for eksterne bidrag. Albumet er en sonisk reise i deres helt særegne psykedeliske drømmepop-verden, men for å ha en knagg å henge det på – synes du Tame Impala burde fortsatt i det analoge sporet fra InnerSpeaker, har du redningen her. Gold Celeste er norske, og holder til i Oslo.

- Jostein Wigenstad

 

Softcore untd. - «Går i blinde (feat. Nils Bech)»

På sin nyeste singel har supergruppa Softcore untd., bestående av medlemmer fra Sushi x Kobe og Verdensrommet, fått med seg Nils Bech (tenk «O Helga Natt»-scenen fra sesong 3 av Skam). Sammen lager de en drømmende synth- og 808-basert poplåt i samme stil som singelen «Gi meg Tid» fra tidligere i år, og det er ingen tvil om at denne gjengen har noe spennende på gang. Sjekk ut singelen og gled deg til framtidig musikk.

 - Simon Storvig Winther

 

MorMor - «Won’t Let You»

Canadiske MorMor er en artist man absolutt burde følge med på. Over de siste to årene har han perfeksjonert sin versjon av melankolsk indie-pop ispedd elementer fra moderne R&B og soul, og hver eneste låt sangeren har gitt ut så langt har vært imponerende. «Won’t Let You» er den første singelen siden EP’en Some Place Else, og forhåpentligvis betyr det at et debutalbum snart er på vei.

-  Simon Storvig Winther

 

Caribou - «Home»

Caribou er tilbake etter flere års stillhet med den nydelige singelen «Home». I samarbeid med Four Tet, og godt hjulpet av et nydelig Gloria Barnes-sample, har han skapt en herlig varm og nostalgisk låt som får en til å trekke på smilebåndet. Caribou har tidligere vist seg som en mester på å mikse et vintage uttrykk med moderne elektronisk musikk, og på «Home» er det tydelig at han fortsatt har teken på det.

- Edel Farstad

 

Mandalai Lamas - «I Don’t Know What To Do With My Life»

Dette er siste låt fra Mandalai Lamas før debutalbumet ser dagens lys 1. November. Bandet sier selv at de foredrar den moderne eksistensielle angsten, hvilket denne låta er et perfekt eksempel på. Likevel gir den melodiøse garasjestilen vibber til den amerikanske vestkysten noen tiår tilbake. Et blaff tilbake til garasjerockens storhetstid samtidig som teksten forteller en gjenkjennelig historie for enhver ung student. 

- Maren Høgevold Busterud

 

Divest - «Passing Through»

Divests nyeste singel er en maktdemonstrasjon på hvordan man lager leken musikk. Spretne trommer omkranses av flørtende synther og svevende vokallinjer med en bastant kassegitar i bakgrunnen. Om de musikalske elementene til DeLillos og Mikhael Paskalev kunne avlet frem et barn, hadde barnet vært Divest - en god blanding av tungvekterne i norsk musikk. Sett på «Passing Through» i høsten som har meldt sin ankomst, og mørketida blir mest sannsynlig enklere å takle. 

- Tiril Hognestad 

 

Ocean Wisdom - «LOWRIDER (feat. Ghetts)»

Den 11. Oktober slapp den britiske rapperen Ocean Wisdom Big Talk Vol. 1, der man kan finne denne godbiten av en låt. Over en uhyggelig instrumental leker Ocean Wisdom med flowen sin, og dette, sammen med en catchy hook og fett gjestevers fra Ghetts, gjør dette til en låt du ikke blir lei av med det første. Anbefales å høre på låta i bil med hydraulikkpumpe. 

- Thusan Arul

 

Big Thief - «Two Hands»

Indie-folk-rockerne fra Brooklyn har hatt et produktivt 2019, og gir allerede ut sin andre plate for i år. U.F.O.F kom i mai til strålende anmeldelser, og alt tilsier at også Two Thumbs vil bli rost av kritikerne. På albumets tittelspor blir vi ledet frem av en myk gitar og enkle rytmer, mens Adrianne Lenkers nydelige vokal står i sentrum. Det hele resulterer i en låt som er både vakker, melankolsk og varmende - alt du vil ha nå som høstmørket for alvor faller over oss. 

 - Jens Waage 

 

Sleater-Kinney - «ANIMAL»

Sleater-Kinney etablerte seg tidlig på 2000-tallet med energirik, politisk punk, og selv om det tidlige 2000-tall begynner å bli en stund siden har ikke bandet tapt mye når det kommer til det musikalske. “I’m a motherfucking animal” er siste strofe i deres nye singel, og det oppsummerer stemningen i låten bra. Utgangspunktet er en mørk og aggresiv punklåt. Tunge, dissonante akkorder backet av en enkelt stortromme bygger opp til en herlig rytmeendring i refrenget, som kaster låten ut i moshe-stemning. Skulle du en dag føle deg litt lei av det ryddige og filtrerte samfunnet vi lever i kan det anbefales å følge Sleater-Kinneys råd om å vise din mer animalske side. 

 - Jens Waage

 

Soft Ride – «Out West»

Bandet fra Bergen, som på facebook-siden sin definerer musikken sin som indie-western-soft-psych-pop, har nylig sluppet singelen «Out West». Låta har med sine deilige gitarriff et hint av sommervibber i seg, men gjør seg godt på øretelefonene en oktoberdag også. 

 - Lisa Bye

 

Lars Vaular – «Våre nærmeste»

Én av Bergens stoltheter har kommet med nytt album, som er en symbiose av elektronika og hip hop. Det er brutal ærlighet låta gjennom, slik vi så godt kjenner Lars Vaular fra før. Denne gangen er det sterke elektroniske preget som likevel er et overraskende element fra bergensrapperen, men som er en gledelig overraskelse.

 - Lisa Bye

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte