Ny musikk på spillelistene - Uke 41

Emilie Thømt. Foto: Foto: Carl Christian Lein Størmer.
Emilie Thømt. Foto: Foto: Carl Christian Lein Størmer.

Bedre sent enn aldri! Radio Revolt har ny musikk på spillelistene denne uken også, og det er ikke bare litt musikk heller – denne ukas liste er mer stappfull en en students timeplan i midten av oktober. Du får musikk fra blant annet Emilie Thømt, tigerstate, Nea & the Regulars og Odrik. 

 

Emilie Thømt – «Soft Spot» 

Denne er så mørk som høstværet i oktober. Så myk som bølgene på fjorden. Bodøværing Emilie Thømt levere en spennende, litt dyster låt som er like farlig og erotisk som en puma i skogen om natten. «Soft spot» er en del av debutalbumet hennes, og denne innehar elementer som minner om Lana Del Ray og Billie Eilish, og låttitler som kunne vært reklame for en ny 50 shades of grey-film. 

–  Janina Wildermuth 

 

Stian Andersen – «Sakte»

Siddisen Stian Andersen har vært synlig i flere prosjekter, som hovedansvarlig for bass og mørke toner. Han spiller blant annet med Baker Hansen, som nylig spilte konsert ved Studentersamfundet i Trondheim. Nå har han også startet et soloprosjekt under eget navn, og låten «Sakte» er den første låten derfra. Den høres ut som et slags brobyggeprosjekt mellom jazz og indie, og sammen på laget har han fått med seg to andre eminente sjangerkryssere; Axel Skalstad (Insomniac Bears) og Martin Miguel Almagro Tonne (Pom Poko) trakterer trommer og gitar, og som trio låter de fantastisk. Jeg gleder meg veldig til å høre mer fra denne gjengen!

– Emil Fjeldavli

 

Nea & the Regulars – «Snake Eye Popsicle»

Trondheimsbandet Nea & the Regulars slipper sin første låt på streamingtjenestene. «Snake Eye Popsicle» gir oss dansende funk-basslinjer, fengende melodilinjer, deilig jazzharmoni og en generelt sett funky vibe. Låta sitter komfortabelt i krysningspunktet mellom funk og moderne indie, og bidrar utvilsomt til å lysne opp den mørke Trondheimshøsten.

– Håkon Vesterås 

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Odrik – «Parole»

Bodøværingen Fredrik William Olsen er først og fremst kjent som et av de fire medlemmene i indiebandet Kråkesølv. Under artistnavnet Odrik er det derimot ett av hiphopens fire elementer som skal mestres, altså rap. Debutplaten Brenn det her er utgitt på Siste Steg, samme label som Klish og RSP & Thomax. Med bra produksjon, miks levert av legenden Poppalars, samt fiffige rim og språklige vendinger, er «Parole» en fet raplåt i stolt nordnorsk tradisjon. 

– Emil Fjeldavli

 

Sorry – «There’s So Many People That Want To Be Loved» 

Denne låta viser avantpopbandet Sorry på sitt beste. Låta er med på det rykende ferske albumet deres Anywhere But Here. Fengende melodier og rytmer, et interessant lydbilde bestående av mange ulike instrumenter og lyder, sammen med skikkelig god låtskriving. Teksten er fin og ensom, og er lett å sette pris på. Her blir utviklingen de har hatt som band siden forrige album veldig tydelig.

–  Mona Hynne

 

tigerstate – «Back To You»

Tigerstadsbandet tigerstate er ute med andre låt fra deres kommende album. Sett i sammenheng med deres forrige singel, «Occupied», kan det virke som om albumet kommer til å bli et diskoalbum! «Back To You» er sløyere og tyngre enn forrige singel, og lener seg kanskje i enda større grad på arven etter diskolegendene. Her er det bare å snøre på seg danseskoene, finne frem noen moves og vrikke på danselemmet, for dette er digg! 

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Bård Berg – «Seven Hours» (feat. Neon Ion)

Oslobaserte Bård Berg er ute med sin tredje samling beats fra hovedstaden, Oslo Beats Vol.III. «Seven Hours» er siste singel fra plata, og her har han fått med seg selveste Neon Ion, også kjent som Natalie Sandtorv. Hun glir rett inn i Bård Bergs housete univers, og resultatet er absolutt dansbart. Med drivende trommer og plettfri produksjon er dette én av de låtene du trygt kan la gå på repeat uten fare for at du blir lei! 

– Emil Fjeldavli

 

TØFL – «Eg fins, WTF!?»

Stavangerbandet TØFL er endelig ute med debutalbumet sitt, fire år etter at de gjorde sin entré på den norske pop-scenen. Denne gangen er det tematikk i det eksistensielle hjørnet som er utgivelsens røde tråd, noe låta «Eg finst, WTF?!« er et sterkt eksempel på. Det er deilig å høre låtas sprudlende energi og en vokalist med formidabel formidlingsevne. Dette er en låt som virkelig setter en i et føle-seg-levende-modus. 

– Veslemøy Narvesen 

 

Men I Trust – «Billie Toppy»

Det kanadiske indiebandet Men I Trust er aktuelle med ny singel! Denne gangen er silkehanskene fra fjorårets Untourable Album fjernet, og her er det rockegitaren som ruler. Den myke vokalen og de behagelige synthene er ikke helt pakket bort, men uttrykket er helt klart slemmere enn på lenge. Dersom det er sånn det skal være fra Men I Trust fremover, blir det helt klart gøy å følge med videre!

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Hagpop Tchaparian, Four Tet – «Round - Four Tet remix»

Hagpop Tchaparian ringer kanskje noen bjeller om du legger til nøkkelordene BRITISK og ELEKTRONISK MUSIKK. Disse har blant annet kommet med flere singler i det siste. Denne siste skiven av modnet tekno i årgangen 2022 bærer preg av den vakre musikkprodusent og -artist Four Tet – som skaper et veldig uskarpt, lite vennlig lydmiljø som gradvis gjøres klarere med dryppende innslag av klanger som bruser og popper av vennlighet. Det er vanskelig å ikke dirre med føttene eller nakken av trommemaskinen eller den subtile bassrytmen. 

– Herman Østby

 

Sanyu – «Give Me A Chance»

Dette er debutlåten til Oslobaserte Sanyu, soloprosjektet til Sanyu Christine Nsubuga. Tidligere har hun vært å se på scenen med soul-gruppen Brainchild, i tillegg til andre prosjekter. «Give Me A Chance» er en minimalistisk, atmosfærisk låt, som baserer seg på mange lag med vokal, og en akkurat passe mengde synth. I all sin enkelhet er den majestetisk og storslått, og en sterk debut. Det blir spennende å høre fortsettelsen! 

– Emil Fjeldavli 

 

Duoscience – «Triumph»

En Sao Paulo-produsent med bedårende, drømmende og nostalgiske våte-tåre-beats. Alt sammen med den mest silkemyke drum’n’bassen jeg har hørt på lenge. Duoscience leverer alltid flere masker av lyd: dansbar, melankolsk, studierettet og dagdrømmende i én låt. Et avbrekk fra enten rennende vann eller peisen som varmer deg og din kjære elskede.  

– Herman Østby

 

NIQTIN –  «Rosa Schnee»

Dette er alt du trenger til en kjøretur gjennom byen om natten. Den østerrikske nykommeren NIQTIN rir med «Rosa Schnee» på en myk 80-talls synth-pop-retrobølge uten å være for eksentrisk. Sammen med en estetikk fra et gammeldags Vienna treffer artisten tidens nerve. Nyt kjøreturen.

– Janina Wildermuth

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

Dungen – «Var har du varit?»

De svenske prog- og psyklegendene Dungen kom forrige fredag ut med sitt første studioalbum på 6 år. Låten «Var har du varit?» er En Är F​ö​r Mycket och Tusen Aldrig Nog sitt sterkeste spor. Låten, som er skrevet av Gustav Ejstes (Dungens frontmann), ble først utgitt av Melody’s Echo Chamber på platen Bon Voyage fra 2018 i en akustisk versjon. «Var har du varit?» er en ekstremt velprodusert låt, miksen er vidunderlig, og arrangementet er velkomponert. Det drum-and-bassinspirerte trommespillet til Johan Holmegaard kombineres perfekt med den Nick Drake-aktige melodien Ejstes synger.

– Tor Magnus Lund

 

Doglover95 – «CITY LIFE»

Norske Doglover95 er aktuell med ny låt. «CITY LIFE» er en stillferdig, akustisk låt om storbylivet. Lydbildet som males og presenteres er smålig kaotisk, og fullt av ulike inntrykk, men i sum er det veldig vakkert. Med på denne låten har han fått med seg Fredrik Høyer, kjent fra blant annet klubbprosjektet Baksaas + Høyer, samt Dorothea Økland, kjent fra blant annet Klossmajor. Sammen har de laget noe så fint atte hjælp. 

– Emil Fjeldavli

 

Goat –  «Do The Dance»

Er det lov å like svensker i dagens retrospektive, nasjonalistiske fotballforpesta Norge? Ja! Her er Goat. Ut av Göteborg kommer afro-beatmusikk med mange perkusjonslag! Elsker perk! Det bør du også! Samtidig dunker og svinger en litt raspete, fuktig bass med piano. Alt snørt sammen med kvinnelig punkvokal og markerte pling-plong-lyder som glinser i tette lag av lyd! Dans eller bli offer for geiten!

– Herman Østby

Saken fortsetter etter musikkvideoen. 

 

The Gatekeepers, Cheer-Accident – «Who Are The Gatekeepers»

Ristede peanøttrommer og deretter seig siruprock med spørsmålet: «Who Are the Gatekeepers?». Et tydelig hint til Zappa, men med et mer tilbakelent proguttrykk, viser dette nylige skapte prosjektet hva de kanskje har på lur. Alt sammen satt i en syklus med 15 låter kontrollert av Alex Worten. Her er det rart, groovy og smygende. Cheer Accident er også med :)! 

– Herman Østby
 

Rabit –  «Angelica»

Musikkprodusenten fra Houston Rabit leverer rytmisk drivende glitchmusikk med overtoner av eksperimentelt og målrettet postindustrielt lyddesign. På denne låten får du flytende drømmetoner med industrielle trekk og metallisk bass. Litt vokal, og så mye tomrom til å nikke hodet mot de fire hvite isoporveggene av vår eksistens, og så knuse ut av det fragmenterte eggeskallet som heter hverdagen med fata morgana elektronikk. 

– Herman Østby

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte